Burak Yılmaz, Beşiktaş'a geri dönüyor! İş ciddiye bindi...

29.12.2018 - 08:50 | Son Güncellenme: 29.12.2018 - 11:50

Burak Yılmaz, Beşiktaş'a geri dönüyor! İş ciddiye bindi...

Trabzonspor'la ayrılık noktasına gelen Burak Yılmaz, tam 10 yıl sonra eski takımına dönüyor...

Milliyet Gazetesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ'ın haberine göre; Ligin ilk yarısı biter bitmez hem ikinci yarı hem de 2019-2020 sezonu için düğmeye basan Beşiktaş Yönetimi, yeni yılın ilk günlerinde Burak Yılmaz transferi için kolları sıvayacak.

Teknik Direktör Şenol Güneş’in çok istediği golcü oyuncu için, siyah-beyazlı yönetim önce Trabzonspor Yönetimi ile ortak bir noktada buluşmaya çalışacak.

Şenol Güneş ile birkaç gün sonra buluşarak hem gidecek hem de gelecek oyuncular için kritik bir toplantı yapacak olan yönetim, yol haritasını bu görüşmeden sonra çizecek. Burak Yılmaz’ı transfer etmek isteyen ve bu süreci Trabzonspor ile iyi ilişkiler içerisinde yürütmeyi planlayan Beşiktaş Yönetimi, birçok seçeneği de masasında tutuyor.

Gelir-gider dengesi nedeniyle Burak Yılmaz’ı bonservis bedeli ödemeden transfer etmek isteyen siyah - beyazlı kulüp, 2020’de sözleşmesi bitecek olan bu oyuncuyu, ilk etapta sezon sonuna kadar kiralamayı da düşünüyor. Yüksek bir rakam olmaması durumunda satın alma opsiyonlu bir seçeneği de planları arasında tutan Beşiktaş Yönetimi, 2019’un ilk günlerinde bu transferi bitirmeye çalışacak.

Liste hazır

Öncelikle Burak Yılmaz’ın, Trabzonspor Yönetimi ile arasındaki problemlerini çözmesini bekleyen Beşiktaş Yönetimi, alternatif golcülerle de temas halinde olmaya devam edecek.

Öte yandan Hürriyet gazetesinde de Burak Yılmaz'ın Beşiktaş'a transferi hakkında bir haber yer aldı. 

Tecrübeli oyuncunun sezon sonuna dek alması gereken paranın 4’te 3’ünü Beşiktaş, kalanını da Trabzonspor ödeyecek. Taraflar yüzde 99 anlaşmaya varırken pazartesi imzaların atılması bekleniyor.

 

Burak Yılmaz adım adım Beşiktaş’a... Siyah beyazlılar Trabzonsporlu futbolcunun transferini bitirme aşamasına geldi. Beşiktaş’ın transferden sorumlu yöneticisi Umut Güner dün saat 10.00’da bordo mavili kulübün yöneticileri ve Burak Yılmaz’ın menajerleri ile bir araya geldi.

Saat 15.00’e kadar süren toplantıda görüşmeler bir ara tıkanma noktasına geldiyse de büyük ölçüde anlaşma sağlandı. Burak, transferinin gerçekleşmesi için öncelikle Trabzonspor’da birikmiş 2 milyon Euro civarındaki alacaklarını ve burada aldığı yıllık 3 milyon 550 bin Euro’nun garanti edilmesini istedi.

 

ÜCRETTE İNDİRİM YAPTI

Siyah beyazlılar, yıllık ücreti yüksek bulup olumsuz yanıt verdi. Burak talebinde diretince taraflar masadan kalkma noktasına gelse de ortak noktada buluşuldu.

Yapılan anlaşmaya göre Burak’ın sezon sonuna dek alması gereken rakamın 4’te 3’ünü Beşiktaş, kalanını da Trabzonspor karşılayacak. Burak Yılmaz da gelecek sezonki ücretinde indirim yapmayı kabul etti.

Anlaşmaya varılan yeni rakamın 3 milyon Euro olduğu ileri sürüldü.

 

Beşiktaş, Burak Yılmaz ile senelik 2.2 milyon euro karşılığında anlaşma sağladı. Trabzonspor'dan alacağı olan 3 milyon euro'dan vazgeçen Burak Yılmaz, önümüzdeki 6 ay için Beşiktaş'tan 1.2 milyon euro alacak. (BiP Spor)

Öte yandan Burak Yılmaz, arabasını İstanbul'a getirtiyor. 

Senin için hazırladığımız haberler