Burak Yılmaz'dan dikkat çeken Mesut Özil yorumu! ''Başarılar dilerim ama…’’

22.01.2021 - 20:00 | Son Güncellenme: 22.01.2021 - 21:21

Lille forması giyen Türk oyunculardan Burak Yılmaz, Fransa’da geçirdiği süreç ile ilgili açıklamalarda bulundu. PSG maçında Kimpembe ile yaşadığı pozisyon için ne dedi? Lille’de adaptasyon sürecini çabuk atlattığını söyleyen tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe'ye transfer olan Mesut Özil için dikkat çekici ifadeler kullandı.

Burak Yılmaz'dan dikkat çeken Mesut Özil yorumu! ''Başarılar dilerim ama…’’

Lille’in milli futbolcularından Burak Yılmaz, Fanatik’in Instagram canlı yayınına katıldı.

Sakatlık durumu ile ilgili konuşan Burak Yılmaz, “Geçen hafta maçtan bir gün önce antrenmanda çok küçük bir sakatlığım oldu. Çok da büyütülecek bir şey değil ama riske etmeden yavaş ilerlemek istiyoruz. Yarından sonraki gün maçımız var. İlla oynayayım demiyorum. Dikkatli gidiyoruz. 2 hafta sonra Allah izin verirse sahaya geri döneceğiz.” ifadelerini kullandı.

Fransa’daki adaptasyon sürecinden de bahsede Burak, “Futbolun dili dünyada tektir. Bir alışma süreci ve ne yazık ki koronavirüs süreci. Buradaki antrenman temposu, oyun görüşü biraz daha farklı. Tecrübeli bir oyuncu olduğum için bu alışma sürecini çabuk atlattık. Yusuf, Zeki, Mustafa, biz burada 4 Türk oyuncuyuz. Birbirimize destek oluyoruz. Ama Fransızların desteklerini es geçmemek gerekiyor. Onlar da burada bizim başarılı olmamız için ellerinden geleni yaptılar.” şeklinde konuştu.

Projenin bir parçası

Burak Yılmaz, Lille’e gelişinin, kendisinin buradaki projenin bir parçası olduğunu şu sözlerle açıkladı:“Benim buraya gelmem bir projeydi. Bize inanmışlar. Önce kendimizi, sonra inananları mahcup etmiyoruz. Şampiyonluk hedefimiz var. Bu görülen bir hedef. Atabildiğim kadar gol atmak istiyorum. Kazanabildiğimiz kadar maç kazanmak istiyoruz. Burada birçok yıldız var.”

Kimpembe'yi görseydim kırmızı kart olurdu

Lille’in Fransa 1. Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi verdiği Paris Saint-Germain maçında, Kimpembe ile olan pozisyon ve maçın 0-0 berabere bitmesi ile ilgili de konuşan Burak Yılmaz, “O pozisyonda Kimpembe’yi görmedim. O pozisyonda görmüş olsaydım, en kötü kırmızı kart görürdü. Kısmet değilmiş. En azından kaybetmedik. Çok zor geçen bir maçtı. Nitekim PSG’ye karşı oynuyorsunuz. Şu anda aynı puanla liderliği paylaşıyoruz. Bunun ikinci maçı da var.” dedi.

Fransa'da atletizm öne çıkıyor

Burak Yılmaz, Fransa Ligi ile Türkiye Ligi arasında da bir kıyaslama yaptı. “Senelerce Türkiye Ligi’nde oynadım.” diyen tecrübeli oyuncu, “Türkiye de burası kadar zor bir lig. Fransa’da oyuncular çok daha atlet. Doğruyu söylemek gerekirse, burası biraz daha zor. Ama çok uçurum yok. Türkiye de zor; bu ligde duygusal oynuyorsun. Kazanmaya odaklısın. İki lig arasında yüzde yüz fark var ama Türkiye Ligi’ni yabana atmamak lazım” şeklinde konuştu.

Mesut Özil hakkında flaş sözler

Başarılı oyuncu, Fenerbahçe'ye transfer olan Türk asıllı Alman yıldız Mesut Özil için çarpıcı açıklamalarda bulundu. Burak Yılmaz, konu ile ilgili,  "Mesut Özil'e başarılar dilerim ama benimle birlikte A Milli Takım forması altında savaşmış, mücadele etmiş arkadaşlarımla ilgili sorularınız varsa onları cevaplamak isterim." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler