Bursaspor Başkanı Ali Ay, transfere değindi ve taraftara seslendi!

28.12.2018 - 11:37 | Son Güncellenme: 28.12.2018 - 14:37

Bursaspor Başkanı Ali Ay, transfere değindi ve taraftara seslendi!

Spor Toto Süper Lig ekibi Bursaspor'da başkan Ali Ay, EnHaber'e transferle ilgili konuştu.

İşte Ali Ay'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri:

'Ben bu yılı temizlemek istiyorum. Para geliyor daha kasaya düşmeden havada bitiyor. 11-12 milyona yakın paraya ihtiyacımız var, tahtayı açmamız için.'

'Samet Hoca, marka oyuncu istiyor'

Hocamız Samet Aybaba ile görüştük, bana alacaksanız iyi alın, almayacaksanız hiç almayın diyor. Hocamız marka oyuncu istiyor. Yani banko oynayacak oyuncu istiyor. Devre arasında transfer de riskli. Bakıp değerlendireceğiz. 30 Ocak'a kadar vaktimiz var. Gönül ister ki kampa yetiştirmek lazım. Alırsak 1 tane en fazla 2 tane oyuncu alınır veya hiç alınmaz.

'İnşallah kendiliğinden gider...'

Jires'in sözleşmesi Mayıs'ta bitiyor. 500 bin Euro alacağı var. Ya vereceksin ya da 'Git şikayet et' diyeceksin. İnşallah kendiliğinden gider ama ben tahmin etmiyorum.

'Stancu, Erzurum'a giderse...'

Stancu'ya '200 bin Euro verelim devam et' dedik. Ama o hepsini istedi. Hoca da onu oynatmıyor. Bir yerlerden teklif geldi her halde. Erzurum'a giderse, Ocak'tan öncekileri biz ödeyeceğiz diğerini kulüp.

Planımızda her sene en az 5 milyon Euro'luk futbolcu satışı var. Değerini bulan her futbolcuyu gönderirim. Biz de futbolcularla görüşüyoruz. Ama para önemli. Karşıdan gelecek teklif de önemli.

Batalla açıklaması

'8-10 yıldır fazla maaş veriyormuşuz'

Batalla'yla ile ilgili bir şey yok. Şu anda harcanacak her kuruş önemli.

75 kişi ile yollarımızı ayırdık. Şu an her şey gayet güzel gidiyor. Biz 8-10 yıldır fazla maaş veriyormuşuz.

'Taraftardan rica ediyorum'

Taraflara da seslenmek istiyorum. Bursaspor menfaati için uğraşıyoruz.Başka kulüplerde de görüyoruz, kaçak ürün satışlarını engelleyen taraftarlar varmış. Bizde de maalesef oluyor.

'1 koltuk, 100 TL'

Ayrıca her maç sonrası 100 koltuk kırılıyor. Rica ediyorum. 1 koltuk 100 TL. 10 bin tl... Bu işler bitmeli.'

'VAR sistemi olmasaydı, 3 İstanbul takımı...'

'Yusuf Namoğlu ile görüştüğümde ofsaytlarda kesinlikle hata olmaz diyor. Orada hemen 3 boyutlu çizilip müdahale ediliyor. Penaltılarla ilgili; ’Bursasporlu olarak size göre penaltı, bazılarına göre değil’ dedi. Hakikaten onların işi de zor. Karar vermek zor. Ben VAR’ın kesinlikle yanındayım. Doğru uygulanmalı. Uygulanmada hata var. Hakemlerin biraz daha inisiyatif alması lazım. Eğer VAR sistemi olmasaydı şimdi 3 tane İstanbul takımı alt alta dizilmiş olabilirdi'.

'Ali Koç başkana üzülüyorum'

'Ali Koç, hakikaten çok naif, beyefendi birisi. Olayı profesyonelce gören biri. Herkes muhakkak sportif direktör olsun diyor. Buna ne hocalar, ne yönetici, ne futbolcular alışık. Fenerbahçe’ye getirdiler, yapılan transferleri gördünüz. Fenerbahçe'nin mevcut durumundan dolayı Ali Koç başkana üzülüyorum'. 

Senin için hazırladığımız haberler