"Bursaspor benim hakkımı yedi"

23.05.2020 - 22:38 | Son Güncellenme: 23.05.2020 - 23:03

"Bursaspor benim hakkımı yedi"

Geçtiğimiz yaz, 750 bin Euro bonservis bedeliyle Fransa 2. Lig takımlarından La Havre kulübüne transfer olan Bursaspor'un eski kaptanı Ertuğrul Ersoy, TRT Spor Instagram hesabında canlı yayın konuğu oldu. Genç defans oyuncusu, Bursaspor'dan ayrılış süreci hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Bursaspor Alt Yapısı'nda başlayan futbol kariyerinde Bursaspor A Takımı'na kadar yükselen, kaptanlık yapan, Çaykur Rizespor'un kiralık olarak formasını terleten genç oyuncu, Fransa'da liglerin ertelenmesi kararı sonrası özellikle Fransa 1. Ligi'nden itiraz eden takımların olduğunu ancak mahkeme tarafından red kararının geldiğini belirtti.

16/17 ve 17/18 sezonlarında Bursaspor teknik direktörlüğünü üstlenen Paul Le Guen ile La Havre'de yolları tekrar kesişen Ertuğrul, hocası hakkında, "Hocamla birlikte Bursaspor döneminde güzel bir uyum yakalamıştık. Hocam Bursa'dan ayrılırken hangi takımla anlaşıp anlaşırsam ilk transferim sen olacaksın demişti bana. Bursaspor'da iyi bir dönem geçirdiğim için önceleri Le Havre'ye gitme gibi bir planım yoktu. Sezon sonu geldi, Lecce ile anlaştım, olmadı. Türkiye'de büyük kulüplerden Bursaspor'a gelen resmi teklif yoktu ama ben onlardan teklif almıştım. Böyle olunca zaman da geçti. Hocam beni gerçekten çok istiyordu. Ben de kulüple ilgili bir araştırma yaptım. Le Havre kulübü sürekli genç oyuncular yetiştiren, Avrupa'ya gönderen bir kulüptü. Oyuncu grubu hiçbir şekilde saha dışındaki olaylarla uğraşmıyor. Bursaspor'da yaşadıklarımı orada yaşamayacaktım." ifadelerini kullandı.

"Oradaki insanlar, alt yapısından çıkan oyuncuları kirletmeye devam etsinler"

Genç oyuncu, Bursaspor'a kırgın olduğunu belirterek, "Bursaspor'u çok seviyorum bana çok şey kattı. Ama benim hakkımı yediler. Saha içinde beni eleştirebilirler ama saha dışında kulübüme yapabileceğim her şeyi yaptım. O dönem kulübe çok büyük bir miktar para bıraktım. Fazla detaylara girmek istemiyorum. Saha içindeki değil ama saha dışındaki eleştiriler beni çok yıprattı. Bursaspor'u çok sevmeme rağmen artık geride bıraktım. Ben eleştirilmek için, küfür yemek için yaşamıyorum. Yaptığım her iyiliğin karşılığında aileme ve kendime küfür yedim. Oradaki insanlar basından duydukları yalan yanlış haberlerle alt yapısından çıkan oyuncuları kirletmeye devam etsinler." ifadelerini kullandı.

"O transfer dönemdeminde hatalar yaptım"

1 sene daha kulübü ile oynamaya devam edeceğini söyleyen Eruğrul, "Ben Fransa'ya gitmeden önce o transfer dönemdeminde hatalar yaptım. Düşünmeden karar verdiğim, yanlış kişilere güvendiğim süreçler oldu. Bursaspor'dasın, A Milli takımdasın, şampiyon olmuş bir takımın kaptanısın ve hiç beklenmedik bir şekilde Fransa 2. Ligi'ne gidiyorsun. Bu aslında ilk görünüşte bir düşüş gibi. Ama orası bana gerçekten çok şey kattı ve orada, hiçbir şekilde bunlara kafa yormamam gerektiğini anladım. Bugün, benim yanımda çok kuvvetli bir ekip var. Bütün yoğunluğumu gelişimime vereceğim. Ben doğruları yaparsam, beni isteyen takımlar bpnservis bedelim neyse onu verecektir. Türkiye'ye dönüşü kısa vadede düşünmüyorum." diyerek geleceği hakkında planlarının neler olduğunu aktardı.

"Kendi kendime çok fazla öz eleştiri yaptım"

Neden düşüşe geçtiği hakkında samimi açıklamalarda bulunan genç oyuncu, "Kendi kendime çok fazla öz eleştiri yaptım. Önceki sene o pasları atabiliyordun, neden şimdi atamadın? Daha önce o hava topunu alabiliyordun neden şimdi alamadın? şeklinde öz eleştiri yaptım. Kendime verdiğim cevaplardan biri de öz güvenimi ciddi oranda kaybettiğimdi. Bunu aşmak için bilen insan özgüvenlidir düşüncesi ile kitap okumaya, piyano çalmaya, yeni dil öğrenmeye başladım." diyerek öz güvenin futbolda ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Euro 2020'nin ertelenmesi hakkında konuşan Ertuğrul Ersoy, "Şu anda A Milli takımın iskeletini oluşturan tüm oyuncular benim arkadaşım. Milli takımın başarıdan başarıya koştuğu her dönem de ben de oradaydım. Ardından bende bir gerileme oldu. Bir genç oyuncu için en önemli şeylerden bir tanesi doğru zamanda doğru takımda bulunmaktır. Takım başarılı olursa, performanısınız sıradan olsa da başarılı görünürsünüz. Alt yapıdan, A milli takıma kadar götürdüğüm ivmem şimdi sekteye uğradı. Daha önce yaptım, yine yapabilirim dedim. Bugün daha önce çalıştığımdan daha fazla çalışmam gerekiyor. Çünkü bugün, daha önce beraber oynadığım arkadaşlarım şimdi farklı bir kimliğe büründü. Oradaki ekip şu anda birbiri için mücadele etmeye hazır, çok kaliteli bir ekip. Benim onları yakalamam için tempomu yükseltmem ve özgüvenimi tekrar kazanmam lazım. Bunun için Euro 2020'nin ertelenmesine ben pozitif bakıyorum." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler