Bursaspor, Le Guen ile yollarını ayırdı! İşte yerine gelen isim...

10.04.2018 - 10:12 | Son Güncellenme: 10.04.2018 - 10:12

Bursaspor, Le Guen ile yollarını ayırdı! İşte yerine gelen isim...

Bursaspor’da Fransız çalıştırıcı Le Guen ile yollar ayrıldı. Kalan 6 haftalık periyotta takımın başına yardımcı antrenör Mustafa Er’in geçeceği öğrenildi.

Son haftalarda alınan kötü sonuçların ardından düşme hattına yaklaşan yeşil-beyazlı takımda Teknik Direktör Le Guen ile yollar ayrılıyor. Dün yönetimin deneyimli çalıştırıcı ile yaptığı uzun süren görüşmeden ayrılık kararı çıktı. Kararın bugün resmi olarak da duyurulması beklenirken, Fransız çalıştırıcının yerine yardımcı antrenör Mustafa Er’in geçeceği bildirildi. Kalan 6 haftalık periyodu en az kayıpla geçmek isteyen Bursaspor’da, Mustafa Er’in kalan maçlarda Arjantinli yıldız Batalla’yı yardımcısı gibi görevlendireceği öğrenildi.

34 maçta 14 mağlubiyet

Fransız teknik adam Bursaspor’un başında 28 Süper Lig, 6 Türkiye Kupası müsabakası olmak üzere toplam 34 maça çıktı. Bu maçların 13’ünü kazanan yeşil-beyazlı ekip, 14 maçta ise sahadan puansız ayrıldı.

Mustafa Er Trabzonspor maçında görev almıştı

Geçen sezon düşme potasında yer alan Bursaspor’da, 34. haftada oynanacak kritik Trabzonspor maçı öncesi takım Mustafa Er’e emanet edilmişti. Genç çalıştırıcı, maç öncesi ve sonrası verdiği sınavla geçer not alırken, sahadan 2-1 galip ayrılan Bursaspor 6 hafta sonra kazanmayı başarmış ve ligde kalmıştı.

Bursaspor'dan resmi açıklama da geldi!

Bursaspor'un açıklaması şu şekilde:

"Teknik Direktör Paul Le Guen ile dün akşam başlayan ve bugün de devam eden görüşmelerde, sözleşmenin karşılıklı olarak feshedilmesine ilişkin yaptığımız bütün tekliflere olumsuz cevap verilmiştir.

Bu doğrultuda, sözleşmede yer alan “tek taraflı fesih“ e ilişkin özel madde kapsamında, Paul Le Guen ve yabancı yardımcılarıyla olan sözleşme tarafımızdan tek taraflı olarak feshedilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Bursaspor Kulübü"

Le Guen sonrası hangi isimler gündeme geldi?

Ersun Yanal, Mustafa Denizli, Mustafa Reşit Akçay gibi isimlerin gündeme geldiği ancak Başkan Ali Ay'ın, 'Mustafa Er'le yola devam edeceğiz' dediği ve bu kararında da ısrarcı olduğu ifade edildi.

Batalla'ya özel görev!

Başkan Ay'ın, gün içerisinde Er'le de bir görüşme yaptığı ve 'Belki risk alıyoruz ama sana güveniyoruz. Hazır mısın?' diye sorduğu, genç antrenörün de, 'Hazırım başkanım bana güvenebilirsiniz' şeklinde karşılık verdiği ifade edildi... Yönetimin kaleci antrenörü olarak Ivko Gançev'i düşündüğü, ayrıca Ivankov'un da gündemde olduğu dile getirildi... Öte yandan, yönetimin kaptan Batalla'ya da teknik anlamda sorumluluk vermeyi planladığı bu düşünceyi Pablo'yla bugün yapacakları görüşmede bildirecekleri kaydedildi...

Le Guen'in tazminat bedeli ne kadar?

Başkan Ali Ay'ın, Paul Le Guen ve yardımcıları için teklif ettiği tazminat bedelinin 750 bin Euro olduğu öğrenildi... Fransız çalıştırıcının, ilk etapta rakamı kabul ettiği ancak daha sonra yardımcılarının da görüşünü almak istediği için süre istediği belirtildi... Ancak, daha sonra yönetimin hocanın manejerleriyle yaptığı görüşme sonrası rakamın daha da aşağıya çekilebileceği dile getirildi.

Tesislerden böyle ayrıldı

Öte yandan Bursaspor ile yolları ayrılan Paul Le Guen tesislerden ayrıldı. Basın mensuplarının tesislerde açıklama yapmasını beklediği Le Guen ve yardımcıları özel bir araç ile tesislerin arka kapısından ayrılarak bir açıklamada bulunmadı.

Bursaspor ateş hattında

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 29.haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlılar, 33 puanla 13.sırada bulunuyor.

Bursaspor'dan Mustafa Er açıklaması!

"2017-2018 sezonunun son 6 haftasında A Takım Teknik Direktörlük görevine Mustafa Er getirilmiştir.

Kulübümüze oyuncu ve teknik adam olarak yıllardır hizmet eden Mustafa Er`e başarılar dileriz.

Bursaspor Kulübü"

Senin için hazırladığımız haberler