Mehmet Büyükekşi'den Federasyonu Ziyaret Eden Başkanlar İle İlgili Açıklama

01.05.2023 - 14:41 | Son Güncellenme: 01.05.2023 - 15:49

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçtiğimiz günlerde federasyonu ziyaret eden kulüp başkanlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Detaylar.

Mehmet Büyükekşi'den Federasyonu Ziyaret Eden Başkanlar İle İlgili Açıklama

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü Altyapı Tesisleri'nde açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in son TFF ziyaretlerine dair tartışmalara da açıklık getirdi. İşte detaylar... 

Ankara nüfusu bir çok ülkeden fazla

Büyükekşi, "6 yaş ile 19 yaş arası yaklaşık 18-19 milyonluk bir nüfus var ve bu nüfusta birçok Avrupa ülkesinin toplam nüfusundan daha fazla. Ankara özelinde bile hocamız tespit etmiş. Ankara'nın nüfusu birçok ülkenin toplam nüfusundan daha fazla. Onun için burada yüzde 2-3'lük yapılacak havuza girecek öğrencileri bulup onların içinden yetenekleri keşfetmek gerekiyor. Bugün sadece Ankaragücü'nün değil diğer Gençlerbirliği ve Keçiörengücü başta olmak üzere 2. Lig'deki kulüplerimizi de ziyaret edeceğiz" dedi.

Biz her takıma karşı eşit mesafedeyiz

Son haftalarda kulüp başkanlarının TFF ziyaretleri üzerinden yapılan spekülasyonlara atıfta bulunan Büyükekşi, "Biz her takımlara karşı eşit mesafedeyiz. Gerek 4 büyük kulübümüz olsun, gerekse Anadolu küplerimiz olsun bizim için hiçbir şey fark etmiyor. Biz hepsinin aynı şekilde gelişimini arzu ediyoruz, aynı şekilde ligde mücadele etmesini istiyoruz" dedi.

İlgini Çekebilir
Milot Rashica'dan G.Saray'a kötü haber!
Habere Git

Kulüp başkanlarına çağrım var

Kulüp başkanlarına çağrıda bulunan Mehmet Büyükekşi, "Ben özellikle kulüp başkanlarımıza, yöneticilerimize, teknik direktörlerimize ve futbolculara buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Sizin de bahsettiğiniz gibi gerçekten ligin süresi çok kısaldı. Bundan sonra şampiyon olacak, gerek küme düşecek veya düşmeyecek takımların mücadelesi var. O yüzden hepimizin çok dikkatli olması lazım" dedi.

MHK'nın etkilenmemesi için talimatları veriyoruz

Kulüp başkanlarının kendilerini etkilemediğini savunan Büyükekşi, "Bu futbol federasyonuna ziyaretlerin hiçbir olumlu veya olumsuz bizim açımızdan katkısı yok. Biz hiç kimseden hiçbir şekilde etkilenmeyiz, hakemlerimizin de etkilenmemesi için, MHK'nın da etkilenmemesi için gerekli talimatları veriyoruz. Onun için bunlar nafile. Herkes çıkıp futbolunu oynasın en güzel şekilde. Bizim yapmamız gereken herkes kendi evinin önünü süpürürse sokaklar temiz olur. Biz de kulüpler olarak aynı şeyi yapılmasını arzu ediyoruz" dedi.

Futbolcu hata yapıyor hakem de yapabilir

Herkesin kendisiyle ilgilenmesi gerektiğine dikkat çeken Büyekekşi, "Dün hocamızın biri 'Futbolcu hata yapabilir' dedi. Futbolcu bir hata yapıyor gol oluyor. Hakem de bir hata yapıyor veya yapabiliyor... Önemli olan iyi niyet, mutlaka, insanoğlu hata yapabilir. İyi nbiyetle olması önemli ve eğitim bu işin içinde çok önemli, tecrübe çok önemli. Biz de bunun için ki 10 ay oldu yönetime geleli. Zamana ihtiyaç var. Bir hakem akademisi kurduk. Bunun da devreye girmesi, belli şeyler sergileyebilmesi 1 ayda, 3 ayda oalcak işler değil. Herkesin sabırlı ve hoşgörülü olması lazım" dedi. 

İlgini Çekebilir
F.Bahçeli futbolcu için Trabzonspor ve Avrupa kulüpleri sıraya girdi!
Habere Git

Hepinizin daha dikkatli olması gerekiyor

Yıllık 500 milyno dolarlık yayın geliri 100 milyon dolara kadar düşen Spor Toto Süper Lig'in marka değerine dair de konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Önemli olan futbolun marka değerini yükseltebilmek. Onun için hepimizin daha dikkatli olması gerekiyor. Dikkatli olursak futbolumuzun marka değerini daha yukarılara çıkabiliriz" şeklinde konuştu.

Kadın futbolunu ayrı şube olarak ayırdık

Büyükekşi kadın futboluna da değindi. Genç kızların erken yaşta evlendirilmesinin önüne geçmek amacıyla 2013'te Muş'ta kurulan Yağmur Spor Kadın Futbol Takımı'nın şampiyonluğunu kutlayan Büyükekşi, "Biz zaten yönetime gelirken iki kadın yönetim kurulu üyesi aldık: Nüket Küçükel Ezberci ve İdil Karademirlidağ Suher. Ezberci başkanvekilimiz ve kadın futbolundan sorumlu. İlk işe başlar başlamaz kadın futbolunu şube olarak ayırdık, daha önce amatörün altındaydı. Gerek ekonomik olarak gerekse antrenörlerin eğitimi olarak çalışmalarımız var. Önümüzdeki yıllarda daha güzel şeylerin olacağına inanıyoruz. Dünyada her geçen gün kadın futbolu çok daha yüksek bir yerlere geliyor" dedi.

Muş'taki başkanımızı tebrik ediyorum

Büyekekşi, ziyaret ettikleri Almanya, Fransa, İtalya ve Hollanda'da kendilerine yapılan sunumlarda ilk olarak kadın futboluna dair filmler izletilidiğini söyledi. Büyüekşi, "Önümüzdeki Ağustos ayında da Kadınlar Dünya Kupası olacak. Muş'un kadın takımına nasıl destek verebiliriz diye ziyaret edeceğiz. Özellikle doğuda çocuk yaşta gelin olma olayı geçen günlerde gündemdeydi. Özellikle eğitimi öne almamız gerekiyor. Kızlarımızın okula gitmesi ve iyi eğitilmesi son derece önemli. Muş'taki başkanımızı tebrik ediyorum. Konu daha çok yeni ve gündemimize alacağız" dedi.

İlgini Çekebilir
Gedson döktürdü, Burak Elmas TT oldu
Habere Git

Senin için hazırladığımız haberler