Erol Bilecik Mehmet Büyükekşi'yi Dinlemedi, PFDK'dan Ceza Aldı

26.01.2023 - 21:20 | Son Güncellenme: 26.01.2023 - 21:32

Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin uyarısına rağmen hakem hakkında konuştu. PFDK, Bilecik'e ceza verdi. Detaylar...

Erol Bilecik Mehmet Büyükekşi'yi Dinlemedi, PFDK'dan Ceza Aldı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Ümraniyespor ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe, maçı 2-1 kazanırken hakeme tepki gösterdi. Kulüp Başkan Vekili Erol Bilecik, müsabakanın ardından kameralar karşısına geçerek, "Fenerbahçe hakem tarafından ince ince doğranmıştır" dedi. Açıklamasına devam eden Bilecik, ertesi gün detaylı konuşacağını duyururken, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den ültimatom geldi.

Büyükekşi: "Hakemlere itiraza para cezası geliyor"

Ziraat Türkiye Kupası kura çekiminde konuşan Mehmet Büyükekşi, "Hakemlere itiraza para cezası geliyor. Yöneticilerimiz, futbolcularımız teknik direktörlerimiz sakın hakemle ilgili konuşma yapmasınlar. Bunlar para cezası olarak geri dönecek" açıklamasını yaptı.

Bilecik, Büyükekşi'yi dinlemedi

Fenerbahçe cephesinin hakem çıkışının ardından itiraz edene para cezası geleceğini hatırlatan Mehmet Büyükekşi, Erol Bilecik tarafından dikkate alınmadı. Fenerbahçe Başkan Vekili, TFF'den gelen ültimatoma rağmen FB TV'ye çıkarak sert açıklamalarda bulundu.

İlgini Çekebilir
PFDK'dan Dursun Özbek'e 50 gün hak mahrumiyeti!
Habere Git

"Hakem hataları yüzünden en çok puan kaybeden Fenerbahçe"

Canlı yayında konuşan Bilecik, "Görüyoruz ki futbol sadece sahada değil, bütün mecralarda oynanıyor. Algı yönetimi ile bambaşka noktalara çekiliyor. İşin üzücü tarafı hakem hataları sonucuna bakıldığı zaman son yıllarda en fazla puan kaybeden kulüplerin başında açık ara Fenerbahçe geliyor" dedi.

"Fahiş hakem hatalarına rağmen kazandık"

Sözlerine devam eden Bilecik, "Erken kartlar bize çıkıyor. Saha içinde 'acaba nasıl sindirelim bu takımı' operasyonları yaşadık. Fahiş hakem hatalarına rağmen kazandığımız için bunlar pek gündeme gelmiyor. Özellikle 2. gol öncesinde ofsayt bayrağı var ki VAR bu haksızlığın önüne geçmeseydi haksızlık olacaktı" ifadelerini kullandı.

PFDK'ya sevk edildi

Erol Bilecik, Ümraniyespor maçının ardından müsabakanın hakemi Abdülkadir Bitigen'in yönetimi hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle TFF Hukuk Müşavirliği tarafından, Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi uyarmıştı, Bilecik dinlemedi! Şimdi ceza kapıda
Habere Git

PFDK'dan Fenerbahçe'ye ceza

PFDK, Fenerbahçe ve Erol Bilecik hakkında verilen kararı açıkladı. Kulüp hakkında yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "FENERBAHÇE A.Ş. ’nin, 23.01.2023 tarihinde oynanan HANGİKREDİ ÜMRANİYESPOR-FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 6. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 160.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜNDE yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir"

Bilecik'e 100 bin TL ceza

Büyükekşi'yi dinlemeyen Bilecik de PFDK tarafından cezalandırıldı. Kurul, "Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. idarecisi EROL BİLECİK’in, müsabaka sonrası basın mensuplarına yaptığı ve Kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamaları nedeniyle FDT’nin 38/2. maddesi uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 100.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler