Caleb Ekuban'dan transfer açıklaması!

09.04.2019 - 17:01 | Son Güncellenme: 09.04.2019 - 20:01

Caleb Ekuban'dan transfer açıklaması!

Spor Toto Süper Lig ekibi Trabzonspor'un başarılı forvet oyuncusu Caleb Ekuban, A Spor'a açıklamalarda bulundu. Ekuban, Trabzonspor'da kalmak istiyor mu? Açıkladı...

Ekuban'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Trabzonspor'a geliş süreci ve gelinen noktayı nasıl değerlendiriyor?

Geldiğim nokta itibariyle gayet mutluyum. Geldiğimde takıma katkı yardımcı olmaya sunmak için gelmiştim. Önümde Burak ve Rodalla gibi önemli golcüler vardı. Şu an sadece Rodallega kaldı. Gerçekten şu anki bulunduğumuz noktadan dolayı mutluyuz. Umarım böyle devame der.

Performansındaki artışı neye bağlıyor?

Arkadaşlarımla beraber özgüven yaratıyoruz açıkçası. Önemli olan da bu. Çünkü arkadaşlarınızı tanıdıkça onlarda sizi tanıdıkça  ve özgüven kazandıkça ve sistemin bir parçası haline geldiğinizde çünkü ilk başta var olan sisteme ayak uydurmaya çalışıyorsunuz. Zor bir durum. Daha sonra işler kolaylaştığınız da sisteme ayak uydurduğunuz da daha iyi futbol oynayabiliyor ve bunun işe yaradığını görebiliyoruz.

Takım içerisinde aile ortamı var ve sonuçlar hakkında...

Tabii ki böyle bir ortam olması lazım. Aile bir ortamı oluşturmazsanız iyi bir takım ve büyük bir takım olamazsanız bu mümkün değildir. İlk önce yere bakarsanız bunu aile ortamı sağlamamıza buna borçlu olduğumuzu görebilirsiniz.

Buraya gelmeden önce İngiliz taraftarlar kendisini eleştirmişti. Şimdi ise pişmanlar...

Çok fazla söyleyeceğim bir şey yok aslında. Futbol böyle bir oyun. Bir yıl dünyanın en iyi oyuncusu olabilirsiniz, sonraki yıl gezegendeki en kötü oyuncu sizsiniz diyebilirler. Çünkü o süreçte yaşadığım iki ağır sakatlıklar ve geri döndüğümde özgüven olarak belkide aldığım kararlar da eksiklikler yaşamıştım. Çünkü kolay değildir bu kararları almak. Bu yıl özgüeni ve süreklililiği sağladığım için mutluyum.

Gana milli takıma seçilmesi hakkında...

Gerçekten benim için duygu anlardı. Çünkü büyükbabam kendisiyle ne zaman konuşsam milli takıma ne zaman geleceksin ne zaman oynayacaksın söylerdi. Bu da benim elimde olmadığımı böyle bir davet gelirse çok mutlu olacağımı söylemiştim. Benim için gerçekleşen bir rüya diyebiliriz buan aslında. Çok duygu dolu anlardı. İtalya'yı seçmememe gelirsem ben kendimi biraz daha Ganalı hissediyorum. Belki başka kararlar almış olsaydım genlerime ve köklerime ihanet etmiş olurdum.

Annesi hakkında...

3-4 yıl önce annemle konuştuğumda bana söylediği bir şey vardı: Gidebilirsin ama hayallerini gerçekleştirmeye çalış.
Eğer beni izliyorsa benle gurur duyduğunu düşünüyorum.

Trabzonspor'da kalmak istiyor mu?

Evet, tabii ki kalmak istiyorum. Benim ilk tercihim her zaman Trabzonspor'dur. En önemli hedefimiz kupaydı ama olmadı.
Takımım bana farklı pozsiyonlarda ihtiyaç duyuyorsa nerede oynadığım benim için sorun değil. Ama tabii son maçı değerlendirecek olursak forvette oynamaktan zevk aldığımı söyleyebilirim.

Kalan haftalar için ne konuşuyorlar?

Evet. Neden olmasın. En yakın rakibimiz Beşiktaş ve onları geçebiliriz. Fikstüre baktığımızda birçok iyi takımın bizle oynayacağını ama bu takımlara karşı bizim Trabzonspor olduğumuzu mutlaka galibiyet almak istediğimizi en kötü berabere kalabileceğimizi söyleyebilirim. Günün sonunda 4. ve 3. sırayı kaçırırsanız bir yerde yanlış var demektir.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler