Çalımbay: ‘Hedefim her zaman Beşiktaş ve A Milli Takım’

20.10.2019 - 12:04 | Son Güncellenme: 20.10.2019 - 09:05

Çalımbay: ‘Hedefim her zaman Beşiktaş ve A Milli Takım’

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'taki seçim sürecini değerlendiren Çalımbay, "Beşiktaş'ta seçim öncesinde 3 aday da etkili. Ben de seçimde oy kullanacağım. Serdal Adalı ve Ahmet Nur Çebi’yi iddialı görüyorum. Hedefimde her zaman Beşiktaş ve A Milli Takım var." dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Erdoğan Yeşilyurt'u tam zamanında oyuna aldık. Fernando gereksiz sarı kart gördü, tepki olarak onu oyundan aldım ve yerine Kone girdi. Normal şartlarda Erdoğan ve Traore hamlem olacaktı. 10 kişi kalmamız değişikliklerimizi etkiledi. Bana göre maçın kırılma anı Armin'in kaçırdığı son pozisyondu. İlk yarıda Mert Hakan golü atabilse çok farklı olacaktı, ikinci yarı Galatasaray’a karşı bu kadar pozisyon bulmamız önemliydi. Takımımızın gol atma konusunda sıkıntısı yok. Her maç gol atıyoruz ama her maçta da gol yiyoruz." ifadelerini kullandı ve ekledi:

'Anadolu kulüplerinde 14 yabancıya gerek yok'

"Anadolu'dan şampiyon çıkabilir mi? İstanbul ekipleri ile arada çok büyük maddi fark var. Şu anda özellikle Başakşehir 3 büyük takımlardan daha iyi bir kadroya sahip. Sivas'a oyuncu getirmek diğer Anadolu takımlarına oyuncu getirmekten daha zor. Fiziki ve coğrafi şartları zor. Aslında Anadolu kulüplerinde 14 yabancı oyuncuya gerek yok."

Mert Hakan, Trabzonspor'a transfer olacak mı?

"Lig maçları devam ediyor. Mert Hakan'la Trabzonspor haberleri çıktıktan sonra konuştum. Mert Hakan'a 'bu haberler hep çıkar, sen çalışmana bak' dedim. Mert Hakan için şu anda Trabzonspor'dan gelen transfer teklifi yok. Cofie'nin pozisyonu kırmızı kartlık bir pozisyon değil. Böyle pozisyonlarda Galatasaray’a bu kararı veremezler. Uğur Çiftçi'nin düşürüldüğü pozisyon penaltıydı. Uğur, Galatasaray’da olsa o pozisyona hakem penaltı verirdi. Hakemler ne yazık ki VAR’dan yararlanamıyorlar."

'Adalı ve Çebi’yi iddialı görüyorum'

"Beşiktaş'ta seçim öncesinde 3 aday da etkili. Ben de seçimde oy kullanacağım. Serdal Adalı ve Ahmet Nur Çebi’yi iddialı görüyorum. Seçim öncesinde adaylar net bir şekilde hazırlanamadılar. Beşiktaş'ta maddi sıkıntının yanı sıra taraftar kırgın ve üzgün. Ben, 'Beşiktaş'ın Fatih Terim'i olurdum' demedim. Beşiktaş'a camianın çocuğu bizler en zor dönemlerde gideriz. Sonrasında da şans verilmez bu anlamda dedim. Bunu sadece kendim için de demedim."

'Hedefimde her zaman Beşiktaş ve A Milli Takım var'

"Hafta içerisinde Süper Lig'de iki hoca değişikliği oldu, yeni hocaların ikisi de Beşiktaşlıydı. Beşiktaş bünyesinden yetişmiş işini çok seven teknik direktörler var. Hedefimde her zaman Beşiktaş ve A Milli Takım var. Beşiktaş, Milli takım ve Sivasspor benim için çok farklı. Beşiktaş uzun yıllar kaptanlığını yaptığım ve formasını en fazla giyen oyuncu olduğum bir kulüp. Sivasspor ise çocukluğum."

' İlerleyen yıllarda TFF ve Beşiktaş yönetiminde olabilirim'

"Beşiktaş'a sıkıntılı bir dönemde gittim. İkinci yarıda mağlubiyet almadan ligi bitirdik. O dönem Kadıköy'deki son galibiyetimizi aldık. O dönemden sonra ekip olarak kendimizi geliştirdik. O dönem ki Rıza değilim. Beşiktaş yönetiminde ve TFF yönetiminde bizden birilerinin olması gerekiyor. İlerleyen yıllarda futbolun içinde gelen birisi olarak TFF yönetiminde ve Beşiktaş yönetiminde olabilirim."

Senin için hazırladığımız haberler