Çalımbay'dan transfer ve Beşiktaş açıklaması!

19.04.2017 - 13:29 | Son Güncellenme: 19.04.2017 - 13:29

AJANSSPOR ÖZEL – Spor Toto Süper Lig’de bu sezon ortaya koyduğu başarılı performansla dikkat çeken Antalyaspor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay, Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programının konuğu oldu.

Emrah Karalinç ve İlker Koç’un sorularını yanıtlayan Çalımbay, ligde oynayacakları Trabzonspor maçı, transfer çalışmaları ve gelecek sezonki hedeflerini anlattı.

Çalımbay’ın Radyospor’da yaptığı açıklamalar şu şekilde :  

“Trabzonspor maçı bizim için final”

Buraya ilk geldiğimizde 2 puanlı, galibiyeti olmayan bir takım aldık. İnanılmaz bir mücadeleye giriştik. Herkes elinden geleni yaptı ve buralara kadar geldik. İyi bir konumdayız. Fakat daha da yukarılara gidebiliriz. Bunların hepsi bize bağlı. Trabzonspor maçı bizim için final maçı gibi bir maç. Alacağımız 3 puan bizi çok iyi bir yere getirecek. Ondan sonra diğer tüm maçlar final maçı olacak. Antalyaspor camiası, kenetlendi. Yine aynı şekilde olmamız gerekiyor. Taraftardan en çok istediğimiz şey yanlarımızda olmaları. Bundan önce mükemmellerdi. Taraftar, yönetim, teknik heyet ve futbolcular kenetlendiği için bu noktadayız.

“Tek sıkıntımız Deniz Kadah’ın olmaması”

Trabzonspor ligin ilk yarısında başka, ikinci yarıda bambaşka bir takım oldu.  Ben kimseden ürkmedim, ürkmem. İçeride ve dışarıda galibiyet için oynadık. Bu maç bizim için bir şans. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Bu artık bize, oyuncularımıza bağlı. Trabzonspor takımı, iyi transferler yaptı. Gerekli transferleri yaptılar. Bizim takımımız da çok iyi. Kolay kolay maç kaybetmiyoruz. Bu maçı da kaybetmek istemiyoruz. Tek sıkıntımız Deniz Kadah’ın kart cezalısı olması. Bir iskelet kadromuz var. Hep aynı kadro ile devam ediyoruz.

Ramon Motta nasıl bir durumda?

Geçen hafta bir hazırlık maçı oynadık ve Motta’yı 90 dakika oynattık. Şu anda çok iyi durumda. Lig maçını komple çıkaramayabilir ama 20-25 dakika bize her şeyini verebilecek bir Motta var. Kafa olarak iyi bir duruma geldi. Hem bir insanı kazanmış olduk. Tekrar hayata döndü. Kendisini hazır hissederse, kadroda olacak.

“5-6 tane transfer yapacağız”

Biz ne bir transfer görüşmesi yaptık, ne de yönetimle oturup bu konuları konuştuk. Hiçbir şey yapmadık. Ben de şu anda bu konuların konuşulmasını istemiyorum. Oynayacağımız maçlar çok önemli. İyi şekilde bu maçları bitirirsek, oturup konuşacağız ve kadromuzu şekillendireceğiz. 5-6 tane transfer yapacağız. Hangi bölgelere olacağını henüz netleştiremedik. Onu oturup konuşacağız.

“Gelecek sezonki hedefimiz Avrupa”

Bu takım, bizim kurduğumuz bir takım değil. Biz kriz anında geldik ve krizi yönettik. Yeni sezon benim kurduğum bir takım olacak. Bütün hedefimiz yukarıya oynamak. Taraftarımız, yönetimimiz ve tesisimiz çok iyi. Antalyaspor’a yukarıya oynamak yakışır. Avrupa Kupaları’na katılmak için oynayacağız.

“Lyon maçı için umutluyum”

Denizlispor ile Lyon’u elemiştik. O zamanki Lyon ile şu anki arasında fark yok. Lyon her zaman iyi bir ekip. Beşiktaş ise Türkiye’nin en iyi takımı. Yedeğiyle, kadrosuyla… Taraftarlar bütünleşirse Beşiktaş maçı çok iyi bitirebilir. Yalnız Beşiktaş gol atmak zorunda ve gol yememeli. Lyon, kendi evinde bulamadığı pozisyonları burada bulabilir. Beşiktaş gole giderken, diğer tarafa dikkat ederse iyi bitirir maçı. Ben umutluyum. Beşiktaş taraftarıyla bu iş bambaşka olur. Beşiktaş, Lyon’a kesinlikle gol atar. Ama iyi savunma yapmalı ve gol yememeli.

AJANSSPOR ÖZEL HABER
YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler