Samsunspor'un Hocası Fuat Çapa, Çalıştığı En İyi 3 Başkanı Açıkladı

26.03.2022 - 14:19 | Son Güncellenme: 26.03.2022 - 14:42

TFF 1. Lig takımı Samsunspor'un teknik direktörü Fuat Çapa, gündem ve oyuncusu Savicevic hakkında konuştu. Fuat Çapa'nın çalıştığı en iyi 3 başkan kim?

Samsunspor'un Hocası Fuat Çapa, Çalıştığı En İyi 3 Başkanı Açıkladı

AJANSSPOR HABER

TFF 1. Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor teknik direktörü Fuat Çapa, Radyospor'da yayınlanan Üçleme programında Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz'ın konuğu oldu. Gündeme ve Samsunspor'a dair açıklamalarda bulunan Çapa'nın konuşmasından detaylar...

"İyi yerlere gelecek"

Yeni yasalarla birlikte Samsunspor gibi köklü kulüplerin daha iyi bir konuma geleceğini aktaran Fuat Çapa şunları söyledi: "Uzun yıllar yurt dışında görev yaptım. Yaklaşık 10 yıldır da Türkiye'de görev yapıyorum. Farklı takımlarda, sistemlerde çalıştım."

"Buradaki yapılanmada da geçtiğimiz sezon averajla Süper Lig'i kaçırmış ve şuanda da yarışın içinde olan bir camiadan bahsediyoruz. Yeni çıkacak olan yasalar ile birlikte Samsunspor gibi vizyona sahip kulüplerin gelecek yıllarda çok daha iyi yerlerde olacağını düşünmekteyim. Tabii burada altyapı da önem arz etmekte. Bu anlamda Sayın Başkanımız Yüksel Bey'e altyapı çalışmaları konusunda teşekkür ediyorum"

Çalıştığı en iyi 3 kulüp başkanı

Beraber çalıştığı en iyi 3 kulüp başkanını açıklayan Fuat Çağa, "Benim kariyerim açısından baktığım zaman çalıştığım başkanlar açısından Yüksel Yıldırım, Hasan Hilmi Öksüz ve rahmetli İlhan Cavcav başkanlarımız ciddi önem arz etmekte." dedi.

"Averajla kaçırılmış bir şampiyonluk"

Taraftarların bûyük bir beklenti içerisinde olmalarına hak verdiğini açıklayan Çapa, "Camianın beklentilerinin olması çok çok normal. Çünkü daha geçen sene bile averajla kaçırılmış bir şampiyonluk var. Aynı şekilde bu sezon yarışın içinde ve ekonomik olarak da çok ciddi sıkıntıları olmayan bir kulüp." ifadelerini kullandı.

"Sakatlıklar belimizi büktü"

Bu sezon yaşanılan sakatlıklara dikkat çeken Çapa, "Şuanda bizim tek sıkıntımız hiç beklenmedik sakatlıklar yaşanması. Alternatif açısından boşluğa düştük. Covidler de üstüne eklenince ciddi sıkıntılar yaşadık ve hiç düşünmediğimiz puan kayıpları yaşadık" diye konuştu.

"2 yıl oynayan oyuncu yok"

Konuşmasının devamında Fuat Çapa şunları söyledi: "Kadronun kalıcılığı çok önemli. Samsunspor'da 3 yıl, 2 yıl üst üste oynayan oyuncu söyleyemiyoruz. Geçen yıldan beri oynayan bile 3 4 kişi. Evet belki bir oyuncu çok yetenekli olabilir ama tek başına ne yapabilir? Kadro kalıcı olursa takım oturur ve doğru bir yapılanmaya sahip olduğunuzu görmüş olursunuz."

"Önemli olan para değil, yapılanma"

"Bizim ülkemizde minimal transfer yapan kulüpler 10-15 transfer yapıyor. Bazı camialar en düşük bütçeyle başarıya gidiyor, bunun sebebi de doğru transfer politikası ve kadro yapılanması. Yani her şey de para değil. Önemli olan yapılanmanın doğru olması."

"Sevicevic çok şanssızlık yaşadı"

Sevicevic hakkında konuşan Çapa, "Savicevic'i bu sezon bazında değerlendirirsek Manisa maçına kadar yoktu sakatlık dolayısıyla. Sonrasında bir maç oyundan atıldı, cezalı düştü, ardından Covid oldu. Biz 115 idman yapmışız, Savicevic %50'sine katılabilmiş. Bunlar çok şanssız süreçler maalesef. Haliyle bu süreçler olunca da verim düşüyor" dedi.

Taraftara çağrı

Çapa sözlerini şöyle tamamladı: "Taraftardan bir ricam olacak. Arzularını, isteklerini çok iyi biliyorum. Bunu gerçekleştirebilmek için inanın onların istediğinden daha fazla mesai sarfediyoruz, bunu da yapmak zorundayız zaten."

"Biz 2 hafta önce şehri havaya sokmak adına bir çalışmaya başladık, Bandırmaspor maçında da stadda bu birlikteliği görürsek inşaallah bundan sonraki süreçte hedeflerimize ilerlemek için mücadele edeceğiz."

Senin için hazırladığımız haberler