Can Bartu'nun ardından: 'Metin Abi'yle olan fotoğrafına her gün bakıyoruz'

12.04.2019 - 13:02 | Son Güncellenme: 12.04.2019 - 16:02

Can Bartu'nun ardından: 'Metin Abi'yle olan fotoğrafına her gün bakıyoruz'

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak ve teknik direktör Fatih Terim, gece geç saatlerde hayatını kaybeden Fenerbahçe ve Türk sporunun efsane ismi Can Bartu hakkında GS TV'ye açıklamalarda bulundu. İşte o sözler...

Mustafa Cengiz

Bizim gençliğimizin idolleri vardır. Bu idoller Metin Oktay, Lefter, Can Bartu, Turgay Şeren, Hakkı Yeten'di. Biz futbolu onlarla sevdik. Hep onları idol olarak aldık. Bizi hiç utandırmadılar. Geçtiğimiz günlerde zapping yaparken FB TV'de görüp ve dinlemiştim. Ben Can'ı görünce durur dinlerim. 2-3 ya da gün önce FB TV'de o efendiliğiyle o kibarlığıyla yine futbolu yorumluyordu. Her kelimesine katıldığım bir insan. Rahmet diliyorum. Bütün futbol camiasına örnek olmalı. Kendisine Türk futboluna yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.

Abdurrahim Albayrak

Türk futbolunda iz bırakmış, taraflı tarafsız herkesin saygıısnı kazanmış, kendisinden çok şey öğrendiğim Can Bartu Abime Allah'tan rahmet diliyorum, Fenerbahçe camiasına baş sağlığ,ı ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Fatih Terim

Can Abi Türk futbolunda bir ilkti. Hem basket hem futbol milli takımında oynamıştı. Can Abi son zamanlarda kaybetmemek için büyük çaba gösterdiğimiz önemli değerlerin temsilcisiydi, simgesiydi. Metin Abi ile olan fotoğrafı da şu anda koridorlarmızda duruyor, her gün ona bakıyoruz. Bu değerleri iyi bilenlerden bir tanesiydi. Tabii sonradan kişiliğiyle, futbola, medya mensubu olarak katkıları da her zaman sevgiyle hasretle anacağımız bir büyüğümüzdü. Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Gittiği yerde Metin Abi'yle Turgay Abi'yle Lefter Abi'yle, Süleyman Abi'yle beraber olacak. Hepsine selam olsun burada. 

Senin için hazırladığımız haberler