Can Çobanoğlu'ndan Kocaman'a sert eleştiri: 'Beşiktaş potadan çıktı, Galatasaray'a sallamaya başladı'

02.05.2018 - 19:39 | Son Güncellenme: 02.05.2018 - 19:39

Can Çobanoğlu'ndan Kocaman'a sert eleştiri: 'Beşiktaş potadan çıktı, Galatasaray'a sallamaya başladı'

Can Çobanoğlu, Radyospor'da yayınlanan Yeşil Koltuk programında spor gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

"Eskiden bütün yazarlar her takımı takip ederdi. Sonradan takım yazarlığı ve muhabirliği başladı. Bu zamanlar takım amigoluğuna döndü. Herkesi işin içerisine koymuyorum. Etik kurallara uyarak futbolumuzu güzelleştirelim. Beşiktaş'ta işler zor. Kriz ve mutluluk yöneteceksin. Şenol Güneş'i bu konuda başarılı buluyorum. Zaman zaman sizin dışınızdaki faktörler etkili olabiliyor. Süper Lig'de bana göre şu anda en iyi yönetilen kulüp Başakşehir. Bunun sebebi ise camiada baskı yok! Başarının tamamını buraya bağlarsak oyuncu arkadaşlarımıza ve Abdullah Avcı'ya haksızlık ederiz. Son dönemde Beşiktaş'ta krizleri biraz yanlış yönettiler yoksa her şey iyi gidiyordu."

"Galatasaray'da Florya çok iyi yönetiliyor. Bunun sebebi de Fatih Terim'dir. Diğer kulüplerimizin de doğru yönetildiğini düşünmüyorum. Mali tablolar da ortada! Kimsenin teknik direktörün özel hayatına girme hakkı yok! Hadsizlik yapıyoruz. Aykut Hoca'ya bugün de dikkat ettim, Beşiktaş potadan çıktı, şimdi Galatasaray'a sallamaya başladı. Ben iletişimciyim, bunu iyi bilirim. Biz Aykut Hoca'ya işini yapan hoca olarak gördüğümüz için bu yorumu yapıyorum. Yoksa öyleydi der geçer giderim."

"Fikret Orman, Beşiktaş Divan Kurulu'na derbide ne yapılacağını sorarak doğru bir adım attı. Beşiktaş Divan Kurulu'nun verdiği kararı tartışmıyoruz. Çıkmama kararını başkan alıp cebine koyacaktı. Başkan gelen sorulara, 'Divan Kurulu'nun tavsiye kararını aldık' deseydi, Galatasaray maçına takım konsantre olacaktı. Maçı kazansaydı veya kaybetseydi bu kararını açıklasaydı. Daha iyi olurdu. Fakat o süreçte önce tahkime başvuracaktın."

"Tahkim Kurulu'na dönüp diyorsun ki, 'Ben bu karara uymuyuyorum' Burada strateji yanlış. Karar aldıktan sonra Tahkim Kurulu'na neden gidiyorsun? Beşiktaş, bence maça çıkmayacak. Sen camiana rağmen maça çıkacağım dersen, ceketini alır gidersin. Şenol Güneş'e Beşiktaş taraftarının sempatisi bitmez. Beşiktaş camiası Şenol Güneş'i efsaneler arasına yazmıştır."

"Biz UEFA ve FIFA'ya insanlarımızı yerleştirmezsek lobimiz güçlü olamaz. FIFA'nın resmi dili İspanyolca. FIFA'da İspanyol, UEFA'da ise Hollada lobisi çok güçlüdür. Cüneyt Çakır'a yapılan eleştiriler Türk hakemliğine ve Cüneyt Çakır'a fazlasıyla zarar verir. Bizler uluslararası platformda mücadele eden kardeşlerimize destek olalım, onları kıskanmayalım. Galatasaray şampiyonluk yarışındaki şansı %75 fakat benim hala deplasman konusunda kafamda soru işaretleri var. Burada teknik ekibin devreye girmesi lazım. Futbolcuların deplasmanı sevmesi lazım. Gençlerbirliği deplasmanındaki mağlubiyetin bence geçerli bir nedeni yok. Galatasaray'ın son iki deplasman maçında dikkatli olması lazım." (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler