Canlı yayında Robinho eleştirisi: Eğer 46.dakikada sahada olsaydı...

14.04.2018 - 18:07 | Son Güncellenme: 14.04.2018 - 18:07

Canlı yayında Robinho eleştirisi: Eğer 46.dakikada sahada olsaydı...

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 29.haftasında deplasmanda Demir Grup Sivasspor'u 2-1 geçerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Bu karşılaşmayı, yayıncı kuruluşun yorumcuları Tümet Metin ile Tuncay Şanlı değerlendirdi. 

Güntekin Onay'ın moderatörlüğündeki beIN Asist programında yapılan değerlendirmelerden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"Bu haftadan sonra sonuca endeksliyim"

2-0’dan sonra oynanan oyun, Fenerbahçe’nin yediği baskı, kaçırılan pozisyonlar… Fenerbahçe keyif veriyor mu, vermiyor mu? Hafta 29, Fenerbahçe yarışa ortak mı? Evet, ortak. Artık, bu haftadan sonra sonuca daha endeksliyim. Gün başlamadan önce "Fenerbahçe 2-1 kazanır" desek ve haftayı konuşacak olsak müthiş sonuç deriz. Çünkü kayıp yaşamamış olacak, iddiası sürüyor.

"Sivasspor final paslarını yapabilse, farklı şeyler konuşurduk"

Ligin 16.haftası olsa, gelecek hafta için ümit vadeden bir oyun var mı, yok mu diye Fenerbahçe adına konuşurduk. Fenerbahçe haftaya da bu oyunu oynayacak. Bir sonraki haftaya da aynı... "Fenerbahçe gol bulana kadar arkada açık verir" dedik. Verdiler, ama Sivasspor final paslarını iyi yapamadı. Yapsaydı, farklı şeyler konuşuyor olurduk. Golden sonra Fenerbahçe’nin nasıl oynayacağını hepimiz biliyorduk. Nitekim öyle de oldu.

"Skrtel kırmızı kart görebilirdi"

Skrtel faule itiraz ediyor. Ettiği itiraz faule değil sarı karta ise, yaptığın faulü inkar ediyorsun demektir. Bu sene elle yüze temaslar var. Zaten giden adamı da engelliyorsun, direkt faul. Çok net faul yapmıştı. Kartlık pozisyon.

"İyi şut atan futbolculara müsaade etmeyeceksin"

Hasan Ali bugün iyi işler çıkardı. Sivassporlu futbolculara sormak lazım. Oyundan düşen oyuncuları anladım. Samet Aybaba, analiz yaptığında herkes kendisinin savunma yaptığını söyleyecektir. Ben de futbolculuk dönemimde fena bir şutör değildim. İyi şut adan futbolcular çok müsaade etmeyeceksin.

"Robinho ikinci yarıda girse farklı olurdu"

İkinci yarı, ev sahibi ekibin baskısının artacağını söylemiştik. Sivasspor’un o baskısı yeterli olmadı. Robinho, 46.dakikada oyunda olsa farklı olabilirdi. Neler yapabileceğini ikinci yarıda gördük.

"Fenerbahçe, iç saha performansını sorgulamalı"

Fenerbahçe deplasmanda önemli bir galibiyet aldı. Fenerbahçe, özellikle deplasmanda böyle kazanırken kendi sahasındaki performansını sorgulamalı diye düşünüyorum.

"Sivasspor, finali iyi yapamadı"

Sivasspor pozisyonlar buldu ama bitirişi iyi yapamadı. Bifouma istediklerini yapamadı. Kone’nin pozisyonunda Fenerbahçe defansı yerleşememişti. Kaleye doğru direkt gidebilirdi.

"İkinci golde Soldado'nun büyük payı var"

Roberto Soldado’nun golde çok büyük payı var. Ama kaleci Ali Şaşal’ın da hatası var. Bir de Soldado’nun topun dibine girip atabileceği bir pozisyon da vardı.

"Hakem faule inanmadı"

Kırılma anı Sivasspor’un kafayla kaçırdığı pozisyondu diyebiliriz. Fenerbahçe’de Skrtel’in rakibinin ayağına bastığı pozsiyon sonrası ikinci sarı karttan atılması gerekirdi. Ama hakem faulü vermedi. Faule inanmadı. Ben maçın hakemi Ali Palabıyık'ın maçı fena yönetmediğini düşünüyorum.

Galatasaray - Başakşehir maçı hakkındaki fikri

Asıl beraberlik Başakşehir’e yarar. Galatasaray beraberlik kredisini kaybetti. Rakibine verdi. Galatasaray mutlaka kazanmak zorunda. Başakşehir’in 1 beraberlik kredisi var. Fenerbahçe yarışın içinde. Fenerbahçe’nin kendi elinde olan bir şey yok. Her maçı kazanacaksın, 3 rakibin minimum 4 puan kaybedecek. Fenerbahçe’nin işi daha zor. Başakşehir maçı berabere bitirirse çok büyük bir avantaj elde etmiş olur.

Galatasaray - Başakşehir maçı nasıl biter?

Galatasaray ile Medipol Başakşehir arasındaki maç zorlu geçecek. Ortaya çıkabilecek bir beraberlik, şampiyonluk hesapları yapan Başakşehir ve Fenerbahçe’ye yarar. Beşiktaş adına da iyi bir sonuç olur.

Aatif ve Soldado yorumu

Aatif, hocanın kendisinden beklentilerin farkına vardı. Ya da beni kabullenmişler diyor Aatif. Valbuena oturuyor, Aatif cezalı değilse ilk 11’de. Bu onun açısından çok önemli. Teknik direktörün Aatif’a güven duyması çok önemli bir olay. Aykut Kocaman, Soldado’yu çıkarıyor. Sarı kart sınırında olduğu için cezalı duruma düşmesini istemiyor. Performans sebebiyle çıkardığını düşünmüyorum. Hocanın, her şeyi izah etme durumu yoktur. Fakat onu yapabiliyorsa bu çok güzel bir şey.

Öte yandan Rüştü Reçber ise Melih Şendil'in moderatörlüğünde yayınlanan beIN Asist Extra Time programında şu değerlendirmeleri yaptı;

Robinho ve Valbuena’nın yedek kalması yönündedki tercihleri teknik adamların düşüncesi. Bu saatten sonra kazanacağız 3 puan önemli. Tabii ki kazanırken neler yaptığınız da önemli. Fenerbahçe, dün akşam Beşiktaş’ın yaptığını yapamadı. Sivasspor, ikinci yarıda daha derli topluydu. Volkan Demirel’in topa parmak attığı bir pozisyon kritikti. Geçen hafta ağır bir yenilgi aldılar. Fenerbahçe’nin oyun anlayışı Sivasspor’a izin vermedi. Daha çok isteyen taraf Fenerbahçe’ydi. Bunu kabul etmek lazım.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimali üzerine...

Fenerbahçe potada. Şimdi de rakiplerinin puan kayıpları önemli. Galatasaray – Başakşehir maçı çok önemli. O maçtan çıkacak sonuç, Fenerbahçe’nin şampiyonluğa olan inancını ya kamçılayacak ya da tökezletecek. Fenerbahçe şu anda yarışın içinde. Galatasaray, kümede kalma mücadelesi veren takımlara karşı oynayacak. Fenerbahçe’nin ise biraz daha rahat maçları olacak.

"Maçın en iyisi Volkan Demirel'di"

Bugün Fenerbahçe’de iyi oynayanlar vardı. Bana göre takımın en iyisi Volkan Demirel’di. İlk dakikadan maçın sonuna kadar maçın içinde kaldı. Bazı atakları, başlamadan bitirtmeyi de bildi. Böyle bir durumda, Fenerbahçe’nin takım savunmasında sıkıntılar olduğunu söyleyebiliriz. Fakat, gol gelmediğinde de bazı sorunlar aşılmış gibi görünüyor.

"Sktel atılmalıydı"

Fenerbahçe’nin defans oyuncusu Martin Skrtel’in rakibinin ayağına bastığı pozisyon bence sarı kartlık. Hakeme inandırıcı gelmedi. Bence net sarı kart. İkinci sarıdan atılmalıydı. Robinho’nun gördüğü sarı kart da ağır bir karar diye düşünüyorum.

GÜNCELLENECEKTİR...

Senin için hazırladığımız haberler