Canlı yayında Trezeguet, Dünya Kupası, Emre Mor ve Bruma sözleri!

05.05.2018 - 20:57 | Son Güncellenme: 05.05.2018 - 20:57

Canlı yayında Trezeguet, Dünya Kupası, Emre Mor ve Bruma sözleri!

Spor Toto Süper Lig'in 32.haftasında Trabzonspor kendi evinde Kasımpaşa'ya 5-2 mağlup oldu. Yayıncı kuruluşun yorumcuları Bülent Korkmaz ve Tümer Metin, mücadeleyi değerlendirdi. 

Güntekin Onay'ın moderatörlüğünde yayınlanan beIN Asist programında yapılan değerlendirmelerden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"Trezeguet, çok farklı bir noktaya gidebilir"

Trezeguet özel bir oyuncu. Bazı maçlarda savunmaya da yardımcı oluyor. Fark yarattı. Yaş olarak genç bir oyuncu. Kasımpaşa, bonservisini alarak doğru yaptı. Dünya Kupası’nda da farklılık yaratırsa çok iyi bir noktaya gidebilir.  Bir kenar oyuncusu 13 gol atıp asistler yapıyorsa özel bir oyuncudur.

"Kemal Özdeş'i başarılı buluyorum"

Kasımpaşa’da Kemal Özdeş’i ben başarılı buluyorum. Ligdeki hedefler için tabii ki gerçekçi olmak lazım. Diagne gibi bir oyuncu aldılar. Her şeyi tam oturttular gibi diyebiliriz. Mensah da yetenekli ve farklı bir oyuncu. Futbolunu geliştirse farklılık yaratabilir diye düşünüyorum.

"Kasımpaşa, Diagne'yi alarak ilk 10'u garantiledi"

Trezeguet olağanüstü paslar atabiliyor. Kasımpaşa adına faydalı bir oyuncu. Diagne de iyi bir oyuncu. Bence Diagne’yi alarak ligde ilk 10’u garantilediler. Yoksa ciddi sıkıntılar yaşayabilirlerdi. Kasımpaşa doğru transferler yaptı.

"Bu maç, Trezeguet için sezon cilası oldu"

Bizim zamanımızda Anadolu takımlarının yıldızları vardı. Trezeguet de kendi takımının yıldızı. Ligin yıldızı listesinde ise burnunu uzatmaya çalışıyor. Bir arkadaşım Trezequet büyük takımda oynar mı diye sordu. Bu maç, Trezeguet için sezon cilası oldu. Ligin de yıldızları arasında girmek için yolu açıldı.

"Trezeguet değerlendirmeye alınır"

Hücum oyuncusu alacaksın, nedir kriterin? Skora etki ediyor mu? Trezeguet kaç gol atmış, asisti var mı, takım savunmasına yardım eder mi? Şu maçı dünyanın neresinde olursa olsun biri izlesin, bu Trezeguet değerlendirme içine alınır. Trezeguet daha olgun bir kıvamda. 13 golün verdiği özgüven kendisini çok farklı şekilde etkilenir. Topa daha sağlam vuruyorsun, ayaklardaki yük, kafalardaki soru işareti kalkıyor.

Tümer Metin'den Kemal Özdeş sözleri

Kemal Özdeş, gitti ve geri geldi. Tabii ki iniş ve çıkışlar oluyor. Ama Kasımpaşa ne istediğini, ne oynamak istediğini bilen bir takım. Bir organizasyonları var. Trezeguet'nin piyasaya çıkmalarını sağladılar. Kemal Hoca’nın da katkısı var.

Trezeguet’nin vuruşu çok doğruydu. Ben de zamanında böyle goller attım. Ümit Özat da mesela sağ ayağının dışını çok iyi kullanırdı. Gol pası da vardı. Oğuz Çetin de çok iyi ayak dışı pas atardı.

"Oyuncu bazen sahada akar..."

Quaresma ile bu olay (topa ayağının dışıyla vurma) başka bir noktaya gitti. Trezeguet de ondan bir paraf ortaya koydu. Güzel bir gol attı. Bazen oyuncu sahada akar, ayaklardaki yük kalkmıştır. Trezeguet’nin durumu da öyle.

"Trezeguet gelişmeye açık bir oyuncu"

Ligin en enteresan maçlarından biriydi Trabzonspor - Kasımpaşa maçı. Trabzonspor için ağır bir yenilgi oldu. Maçın adamı belli. Trezeguet maçın adamı olarak görünüyor. 2 gol attı, 3 tane de asist yaptı. Diagne çok iyi oynadı. Mensah ve Novak da öyle. Ama Trezeguet ağır basıyor. Gelişmeye de açık bir oyuncu.

Güntekin Onay'dan Bruma ve Emre Mor örneği

Bazı oyuncular yeteneklerini gösteriyor, ben buradayım diyor. Ama daha sonra gelişimini tamamlayamıyor. Mesela; Bruma. Büyük proje denildi ama Leipzig’de kendini değiştiremedi. Emre Mor örneği var. Yetenekli mi, çabuk mu? Evet. Ama oyuncunun kendisini geliştirmesi gerek. Trezeguet'nin de kendisini geliştirmesi lazım. Zamanında Anderlecht’te çok fazla oynayamadı. Ama orada oynamak da kolay değil. O kumaşı o dönem göstermişti.

"Aykut Kocaman bile Gençlerbirliği'nin kazanmasını isteyecektir"

Gençlerbirliği – Antalyaspor maçını herkes bekliyor. O karşılaşma bütün takımları etkileyecek. Gençlerbirliği, Antalya maçı Fenerbahçe’yi bile ilgilendiriyor. Aykut Kocaman bile Gençlerbirliği’nin kazanmasını isteyecektir. Antalyaspor potada kalıyor, Başakşehir ile maçı var. Akhisar, otomatikman ateş hattına düşüyor. Bütün maçlar birbirine çok bağlı. Konyaspor da Antalyaspor’un kazanmasını istiyor.

Senin için hazırladığımız haberler