Cardiff City Başkanı Mehmet Dalman: "Sala'nın tercihiydi..."

25.01.2019 - 20:26 | Son Güncellenme: 25.01.2019 - 23:26

Cardiff City Başkanı Mehmet Dalman: "Sala'nın tercihiydi..."

Arjantinli forvet Emiliano Sala'nın kaybolmasına neden olan uçak olayını, futbolcunun transferini Fransız kulübü Nantes'dan 15 milyon pound karşılığında gerçekleştiren Cardiff City Kulübü'nün Türk başkanı Mehmet Dalman açıkladı.

"YOLCULUĞU BİZ ORGANİZE EDELİM" DEDİK

Radyospor'da Özgür Sancar'ın konuğu olan Dalman, "Açıkcası bu tek motorlu uçakla ilgili kaybolma olayının aslı nedir bilmiyoruz. Şu an itibariyle net bilgilere sahip değiliz. Fakat size şunu söyleyebilirim. Salah'ı taşıyan o tek pervaneli uçak bize ait değil. Biz oyuncunun transferini tamamladık. Sonra Sala bizden izin istedi, Nantes'taki arkadaşlarına veda etmek için. Biz de kendisine seyahatini organize edebileceğimizi söyledik. Tabii ki dönüşünü de... Fakat Sala ve etrafındaki insanlar bu seyahati kendilerinin organize edebileceklerini söylediler" dedi.

KENDİ TERCİHİYDİ

Cardiff'e ulaşmanın kolay olmadığını belirten Dalman, "Önce Londra'ya gelmek zorundasınız, ardından araba ya da trenle Cardiff'e ulaşabilirsiniz. Sala bize bu yolu tercih etmediğini; çünkü yolculuğun bu şekliyle 4-5 saat sürdüğünü söyledi. Yolculuğunu kendisinin organize edeceğini söyledi. Bu tamamıyla onun tercihiydi" şeklinde konuştu.

MCKAY KİLİT İSİM

Nantes'ta kulüb menajerinin tek pervaneli uçağı organize ettiği yönünde bilgiye ulaştıklarını aktaran Mehmet Dalman, "Gördüğümüz kadarıyla Willie Mckay, kulüp menajeri, bu yolculuğu organize etmiş. Biz onun bunu yapma sebebini öğrenmek istiyoruz. İngiliz ve Fransız polisi ortak bir soruşturma başlattı. Bu küçük uçak 4 kez havalanmaya çalışıp, başarılı olamamış; beşinci de havalanabilmiş. Hiçbir fikrim yok neden kalkmasına izin verildiği konusunda. Bilinmesi gereken her şeyi bilmek istiyoruz. Bunun için bekliyoruz. Umut kesilmez; fakat her geçen dakika maalesef umutların azalmasına neden oluyor. Onu canlı bulabilmeyi umut ediyoruz" dedi.

ANLAŞMANIN AKIBETİ NE DURUMDA?

Başkan Dalman, şu anda, Nantes'la transfer için yapılan anlaşmanın akıbeti hakkında konuşmayı tercih etmediğin belirterek, "Transfer için 15 milyon pound ödedik. Kurallar neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Önceliğimiz bu olayın aydınlatılması; ardından yasalar bize anlaşma konusunda ne yapılması gerektiğini gösterecektir" ifadelerini kullandı.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler