Carlos Sainz birçok takımla görüştüğünü açıkladı! Yeni takımı...

09.04.2024 - 16:04 | Son Güncellenme: 09.04.2024 - 16:13

Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz, sezon sonunda takımdan ayrılacak ve yerine Lewis Hamilton gelecek. Peki Sainz'ın görüştüğü takımlar kim? Detaylar.

Carlos Sainz birçok takımla görüştüğünü açıkladı! Yeni takımı...

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz, 2025 sezonunda takımdan ayrılacak ve yerine Mercedes'ten Lewis Hamilton geçecek. 29 yaşındaki pilot, griddeki birçok takımla irtibatta olduğunu ve görüştüğünü açıkladı.

Red Bull iddiaları gündemde

Sezon sonunda Red Bull'un Meksikalı pilotu Sergio Perez'in bitecek olan sözleşmesinden sonra takım, Carlos Sainz'ı bir kez daha Red Bull'a getirmeyi ve yeniden Max Verstappen ile takım arkadaşı olmasını istiyor. Formula 1 medyasını meşgul eden iddialara göre Sainz, bu tarihe kadar kimseyle anlaşma sağlamadı.

Audi'ye geçmesi muhtemel

Formula 1'e 2026 yılında Audi ismiyle giriş yapacak olan takım, geçen sezon Alfa Romeo, bu sezon ise Kick Sauber ismiyle gridde yer alıyor. 2026 yılında yapmak istedikleri pilot kadrosu ise Carlos Sainz ve Nico Hulkenberg ikilisini yeniden bir araya getirtmek. Güncel pilotları Valtteri Bottas ve Guanyu Zhou olan Kick Sauber, Audi'nin fabrika takımı konumunda yer alıyor ve 2026 yılında ismi Audi'ye çevrilecek. İspanyol pilotun Audi'ye geçme olasılığı ise şu ana kadarki en yüksek olasılık olarak göze çarpıyor.

"Birçok takımla görüşüyoruz fakat..."

Carlos Sainz, birçok takımla irtibatta olduğunu açıkladı ve "Şu ana kadar gelecek sezon nerede yarışacağıma dair herhangi fikrim yok. Birçok takımla görüşüyoruz fakat benim için şu anda yaptığım işe odaklanmak, bana hızlı bir araç verildiği zaman, bundan en iyi şekilde yararlandığımı herkese ve kendime kanıtlamak çok önemli" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler