Çarpıcı sözler: "Kimlik bunalımı var"

09.03.2019 - 21:09 | Son Güncellenme: 10.03.2019 - 12:03

Çarpıcı sözler: "Kimlik bunalımı var"

beIN SPORTS yorumcularından Önder Özen ve Tümer Metin, Başakşehir-Fenerbahçe maçının ardından değerlendirmelerde bulundu. Önder Özen ve Tümer Metin tartışılan pozisyonlar için neler söyledi? Arda Turan'ın eline gel top için penaltı mı denildi?

Önder Özen'in değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Oyun içinde dalgalanmalar gördük. Maç içinde 4 değişik bölüm izledik. Başakşehir 1-0'a kadar topu vermedi, ekonomik oynadı. Ligimizin en yaşlı, olgun ekiplerinden biri.

 

Başakşehir enerjiyle değil, pas ve kaliteyle oynadı. Ekici oyuna girince Fenerbahçe biraz daha aklı başında göründü. Başakşehir'i hırpaladı. Hasan Ali ve Isla ataklara katıldı.

 

Başakşehir, ligin ikinci yarısında heybesindeki oyunlardan birini oynayamadı. Zajc'ın net pozisyonları var. Skoru ve momentumu değiştirebilirdi. Fenerbahçe'nin eline geçmişti.

 

Başakşehir, ikinci yarıda oyunu kontrol edemez haldeydi. Zacj'ın 2 pozisyonundan birini atabilseydi farklı olurdu. Başakşehir, 1-1 sonrası en iyi bildiği oyunu ortaya koydu. Çok çabuk pozisyona girdiler ve golle de maçı bitirdiler.

 

"Fenerbahçe'de kimlik bunalımı var"

Fenerbahçe kimlik bunalımı geçirdiği bir sezon yaşıyor. Antrenör ve ekibi oyun bulmakta çok zorlanıyor. Güçlü bir oyun deneniyor, olmuyor. Çekingen, deplasmancı bir tavırla oynanıyor olmuyor. 3-0 olunca kabadayılık başlıyor.

 

Fenerbahçe geri de dönebiliyor. Fenerbahçe'de deyim yerindeyse ayağa pranga olacak oyuncular çıkıp, bireysel kalitesi yüksek oyuncular girince Fenerbahçe, gerçek Fenerbahçe gibi oluyor.

 

"Fenerbahçe'de kalite eksikliği var"

Fenerbahçe'nin gözler görülür bir şekilde belirli, kalite problemi var. Yok dersek olmaz. Kendimizi inkar etmiş oluruz. Bu kalite eksikliğini hissediyorlar.

Ceza sahasındaki elle oynamalar cezalandırılmalı. Yoksa çok uğraşılır. Hakemin oyna kararı doğru. Ama bir standart olması gerekir.

"Kendimizi inkar etmiş oluruz"

Fenerbahçe'nin gözler görülür bir şekilde belirli, kalite problemi var. Yok dersek olmaz. Kendimizi inkar etmiş oluruz. Bu kalite eksikliğini hissediyorlar.

Tümer Metin'in değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri ise şu şekilde:

Bir şeyi sürekli yaptığınızda adı istikrar oluyor. Abdullah Avcı ve ekibi de öyle. 46-73, 73 ile 90+5.dakikalar arası benim için kritik. Fenerbahçe neden ilk yarı başka, ikinci yarı başka oynuyor?

 

Bu bugün Başakşehir'den kaynaklanıyor. Fenerbahçe'nin gümbür gümbür geldiği dakikalar da vardı. Herkesin gözünün, kulağının sizde olduğu bir ortamda, 73.dakikada golü yiyeceksiniz, ondan sonra 73 ile 90+5.dakikalar arasını her zamanki gibi oynayabileceksiniz. Bu çok önemli.

"Golden sonra dönmek kolay değil"

Mossoro, Emre, Napoleoni, Robinho, Mahmut, Arda, Visca... Genç değiller. Oyunun belli bölümlerini ekonomik oynayabiliyor. Bu saha içinde vardır. O ekonomik oynadıkları dönemde pasla işi çözdüler. 73'te golü yiyip geri dönmek kolay değil.

 

Arabayı 5'ten 3'e çekmek diye bir şey vardır. Başakşehir öyle yapmıştı. Daha sonra normale döndüler. Bireysel kaliteleri var. İşi çözmeyi bildiler.

 

"Golcü atmıyor"

Slimani, Frey, Soldado... Bu adamlar gol atamıyor. Kuşa çarpar gol olur, başka türlü gol olur. Deplasmanda da 19 gol yemişsin. Golcüler atmıyor ağabey. Atmıyorlar. Üzgünüm.

 

Bu kadroyu ben yapmadım. Ben, Fenerbahçe gibi koca bir çınarın durumunu değerlendiriyorum. Slimani, Benzia, Diego Reyes, Neustadter...

 

"Büyüklüğün yerinde duruyor"

Çok büyük bir camiasın. Kulüp bir şey yapmıyor. Yerinde duruyor büyüklüğü. Saygınlığından en ufak bir şey kaybetmiyor. Aynı durum Real Madrid'in başına geldi.

 

Adını bilmediğin 4-5 tane oyuncu oynuyor takımda. Onlar büyük takım değil mi? Büyük oyuncular, büyük takımları daha da büyültür.

 

"Yemeyin o golü"

46 ile 73 arası canın çıkmış. Rakibi zor duruma düşürmüşsün. Golü bulmuşsun. Yeme. O golü yeme. Serdar Aziz, Skrtel, Volkan'ı Harun'u hepsini katıyorum. Yemeyin golü. Bugün çok kıymetli. Beşiktaş maçında geriden döndün. Havan bozulmaz. Sivas maçına da fiyakalı çıkarsın. Kaç hafta kaldı ligde? 9 hafta kaldı.

 

Fenerbahçe 25 hafta ilk sıralarda olmadı. Sadece 9 hafta kaldı. Tümer Metin'in Fenerbahçe ile bir zoru yok. Bir düşmanlığım da yok. Ben sadece gördüğümü söylüyorum.

 

"Fenerbahçe sezon başından beri yanlış gidiyor"

Bu maçta 1 puan çok kıymetliydi. Fenerbahçe sezon başından beri yanlış gidiyor. Bir şey yanlış. Ama ben yanlış değilim. Transferi ben yapmadım, oyuncu seçmedim, antrene etmedim. Haksız olan ben miyim? Kendi adıma değil, tüm yorumcular adına bunu söylüyorum.

 

Penaltı pozisyonu hakkında...

VAR'a gitti gitmedi, bu tarafı bırakalım bir kenara. Hasan Ali - Arda pozisyonunda bana göre; ele çarpan her top eğer ceza sahasında ise penaltıdır. Eline çarptı mı? Çarptı. Penaltı, bitti. Göçek ve VAR odası konuşuyor. Ortak fikirde olduklarında VAR'a hakem çağrılmıyor.

Senin için hazırladığımız haberler