Çarşı Berlin'in açıklaması yönetimi panikletti

05.12.2017 - 11:58 | Son Güncellenme: 05.12.2017 - 11:58

Almanya’daki en büyük Beşiktaş taraftar grubu olan Çarşı Berlin’in Leipzig maçı öncesi yaptığı açıklama paniğe neden oldu.

Almanya’daki en büyük Beşiktaş taraftar grubu olan Çarşı Berlin’in Leipzig maçı öncesi yaptığı açıklama paniğe neden oldu. Almanya’ya, VIP seyirci bile götürmeme kararı alan yönetim Çarşı Berlin’in yaptığı, “Şampiyonlar Ligi'nde RB Leipzig'e karşı ‘formalite icabı’ oynayacağımız karşılaşmada, Beşiktaş'ımızın menfaati icabı ve gelecek başarıları gölgelememek adına tribünlerdeki yerimizi almayacağız. Bunun yanısıra birçok Türk taraftarın bilet aldığını ve tribünlerde olacağını biliyoruz. Taraftarlarımıza hiçbir provakasyona gelmemelerini, sağduyulu bir şekilde maçı izleyip takımımızı desteklemelerini önemle rica ediyoruz” açıklama karşısında ne yapabileceğini tartışıyor.

Beşiktaş'tan UEFA'ya mektup

Çarşamba günü Leipzig’le Şampiyonlar Ligi maçı oynayacak Beşiktaş’ta kimse rakibi düşünmüyor… Şenol Güneş dahi herkesin sorduğu soru, “gurbetçiler maça gelecek mi?..” gruptan çıkmayı garantileyen takımlarının seyirci olayları yüzünden Avrupa’nın dışında kalma ihtimalinin olması ise yönetimi tedirgin ediyor. Almanya’dan gelen, “en az 3-4 bin Türk statta olacak” sözleri ise gerginliğin tavan yapmasına neden olmuş durumda.

Beşiktaş yönetimi de UEFA’yı şimdiden uyardı!

"Maça seyirci organizasyonumuz yok. VIP seyirci bile götürmeyeceğiz. Almanya’da ve Avrupa’nın tüm şehirlerinde yer alan taraftar grupları maça gitmeme kararı aldı. Hepsinden aldığımız taahhütler ektedir. Leipzig kulübünden sadece Türk pasaportu olan değil ismi Türk olan taraftarlara da bilet satmaması yönünde başvuru yaptık. Onlar da bu başvuruyu olumlu buldu. Türk takımları daha önceki dönemlerde terör eylemlerinden çok sıkıntı yaşadı. Terör örgütü bayrağı ile sahaya girenler yüzünden cezalar bile ödendi. Bilmenizi isteriz ki, bu kadar önleme rağmen maçta “Beşiktaş logolu” bir ürünle bir kişi olay çıkarıyorsa bile bizim üyemiz değildir. Gerekli teknik takibin bu şekilde yapılmasını talep ediyoruz'' denildi.

''Olay çıkar da men edilirsek, parayı sizden alırız''

Buna rağmen Leipzig maçında herhangi bir olay çıkmaması için Beşiktaş yönetimi Leipzig’de maç öncesinde Türkçe broşürler dağıtmaya hazırlanıyor. Şehirde bulunan Türk lokallerine bırakılacak broşürlerde, “hem takımımıza sahip çıkalım” denilecek, hem de bir uyarı yapılacak. Aksi bir durumda çıkacak olaylar yüzünden UEFA’dan ceza alınması durumunda oluşacak maddi zararın tamamen olayları çıkaranlardan tahsil edileceği hatırlatılacak.

Leipzig'den taraftarlarına Beşiktaş uyarısı

Leipzig kulübünden de Beşiktaş’a bir destek geldi... Alman kulübü taraftarlara yönelik yayımladığı deklarasyonda, ''biletlerini Beşiktaş maçı için tanımadıkları insanlara verenler, kiralayanlar, statta çıkabilecek olası olaydan sorumludur. Olayın çıktığı bölgede koltuğu olan taraftar kulübümüz tarafından kendisi olaya karışmasa bile sorumlu tutulma hakkına sahiptir'' denildi. (Fotospor)

 

 

Senin için hazırladığımız haberler