Çaykur Rizespor kayrılıyor mu? Hasan Yavuz Bakır'dan canlı yayında flaş sözler!

18.02.2019 - 14:35 | Son Güncellenme: 18.02.2019 - 17:35

Çaykur Rizespor kayrılıyor mu? Hasan Yavuz Bakır'dan canlı yayında flaş sözler!

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, Spor Toto Süper Lig’de son dönemlerde yakaladıkları çıkışı değerlendirdi. Rizespor’un kayrıldığı yönündeki yorumlara üzüldüklerini anlatan Bakır, “İnsanlar değerlendirme yaparken elini vicdanına koysun” ifadesini kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hasan Yavuz Bakır’ın açıklamaları şu şekilde;

Rizespor’un bu çıkışını neye bağlıyor?

Biz geçen yıldan beri taraftarımız ve şehrimizle birlikte, ‘Birlikte başaracağız’ demiştik. Ligin ilk yarısında beklenmedik sonuçlar aldık. Şanssız maçlarımız oldu. Futbolun içinde böyle şeyler var. İlk yarıda çok iyi olup, ikinci yarıda ligden düşen takımlar olmuştur. Bazı eksiklerimiz vardı ve ilk yarıyı kötü yerde kapattık. Devre arasında takviyeler yaptık. Futbol şansı da yanımızda değildi. Ben futbol şansının etken olduğunu düşünüyorum. İkinci yarı öncesi çok çalıştık. Rize şehri başarıya odaklandı. Zaman zaman karamsarlık yaşadık. Şu ana kadar iyi gidiyoruz. İç sahadaki beraberlik keyfimizi kaçırdı ama topladığımız puanlar sevincimizi artırdı.

“Tehlike henüz geçmedi, birlik ve beraberliğimiz devam edecek”

Sık sık toplantı yapıyoruz. Okan Buruk hocamız, ‘Daha yolun başındayız. Henüz tehlikenin tam içindeyiz’ diyor. Birlik ve beraberlik ilerleyen haftalarda da devam edecek. Bu enerjiye ihtiyacımız var. Bundan sonraki haftalarda da güzel sonuçlar almak için çalışmalarımız sürecek. İnşallah futbol şansı da yanımıza olur.

“Aatif Chahechouhe, Rizespor’u sahiplendi”

Aatif Chahechouhe takıma adapte oldu. Soyunma odasında, uzun yıllardır Rizespor’da oynuyor gibi davranıyor. Rizespor’u sahiplendi. Futbol ahlakı açısından örnek oyuncularımız var. Aatif’in deneyimi biliniyor. Takım içinde onu ağabey olarak kabul eden oyuncularımız çok. Sahaya kaptan olmasını hocamız önermişti. Aatif, Antalya maçında direğe takılmasaydı bugün daha da keyifli olacaktı. Bursaspor maçında hakikaten iyi bir performans sergiledi. Rizespor’a alışıyor. Veriminin daha da artacağına inanıyoruz. Rizespor’un maç kazanmasına katkı vermeye devam edecektir.

"Çaykur Rizespor kayrılıyor" yorumları için ne düşünüyor?

Rizespor kayrılıyor şeklindeki görüşe çok üzülüyoruz. Olumsuz havalarda, zor şartlarda takım savaşıyor. Erzurumspor maçında 90 dakikada tartışılan 1 pozisyon var. Erzurumspor’un birden fazla oyuncusunun sarı kart bile görmediği anlar oldu. Sanki maçın tamamında Rizespor korunmuş gibi yorumlar yapıyor. Rizespor birçok kez hakem hatalarına maruz kalmıştır. İnsanlar ellerini vicdanlarına koysunlar. Hangi maçta Rizespor kollandı? Rizespor lehine hakemlerin yanlış kararları var baksınlar.

“İnsanlar daha adil yorumlar yapmalı”

Biz Süper Lig’den daha önce de düştük. Düşmemiz kesinleştiğinde bile birçok yorumcu, Rizespor’un hakkının yendiğini söylemiştir. İnsanlar geçmişi çok çabuk unutuyor. Emeğe saygısızlık çerçevesinde eleştiriler yapılıyor. Hakem hatalarından en çok zarar gören kulüplerden biriyiz. Hakemlerin sistem dışında kalmasının sorunu çözmeyeceğini söyledik ve o bildiriye imza attık. Kişiler üzerinden hakem hataları ortadan kalkmaz. Sistemi yenileyerek sorunların çözüleceğini düşünüyorum. Tüm maçlar ortada. İnsanlar biraz daha adil yorumlar yapmalı fikrindeyim.

Senin için hazırladığımız haberler