Çaykur Rizespor'dan flaş açıklama: "Adalet hepimize lazım"

04.03.2019 - 16:13 | Son Güncellenme: 04.03.2019 - 19:13

Çaykur Rizespor'dan flaş açıklama: "Adalet hepimize lazım"

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, Fenerbahçe’ye 3-2 kaybettikleri mücadele hakkında konuştu. Hakemin takdir haklarını Rizespor’dan yana kullanmadığını anlatan Bakır, “Fenerbahçe adaletsizlik yaptı demiyorum. Ama adalet herkese lazım. Hakemler kuralları çok daha dikkatli uygulamalı. Biz bunu savunuyoruz” diye konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hasan Yavuz Bakır’ın açıklamaları şu şekilde;

"Kırmızı kart sonrasında bocaladık"

Fenerbahçe bizi Kadıköy’de çok iyi ağırladı. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Fenerbahçe’ye çok teşekkür ederiz. Aslında biz galibiyetlere çok alışmıştık. İstanbul’a puan ya da puanlar almak istiyorduk. Fenerbahçe maçı öncesi formdaydık. Hakikaten iyi bir performans ortaya koymuş, goller atmış bir Rizespor 3 puan alsaydı sürpriz olarak değerlendirilmezdi. Erken golü bulduk iyi oldu. Ama kırmızı kart sonrası oyunda bocaladık. Dengeyi de sağladık. 10 kişi kaldıktan sonra pozisyonlar da bulduk. Maalesef galip gelemedik. Son dakikalarda yediğimiz gol kötü oldu. 10 kişi kazansaydık takıma büyük moral olacaktı. İkinci yarıda gösterdiğimiz performansı kalan maçlarda devam ettirmemiz gerekiyor. Kazanamazsanız düşersiniz. Süper Lig’de kalmak istiyoruz. İnşallah ligde bundan sonraki maçlarda başarılı sonuçlar alacağız

Tartışılan pozisyonla ilgili yorumu nedir?

Maçı izlerken yanımda çok değerli spor adamları, eski futbolcular vardı. Oradakilerin tamamı pozisyon için de ofsayt var görüşünü savundular. Sosyal medyada iki ayrı karar üzerinde yorumlar yapıldı. Ofsayt varsa faul geçersiz kalır, ofsayt varsa futbolcu faule maruz kalırsa faul dikkate alınır denildi. Geçmişte benzer pozisyonların varlığı akıllarda. Biz o pozisyonda ofsaytın dikkat alınması gerektiğini savunmuştuk.

"Fenerbahçe'nin galibiyetine gölge düşürmek istemiyoruz ama..."

Fenerbahçe’nin galibiyetine gölge düşürmek amacında değiliz. Maçın içinde takdir hakları konusunda Rizespor’un haksızlığa uğradığını düşünüyoruz. Fenerbahçe’de bazı futbolcular sarı kart pozisyonlarında es geçildi. Futbol maçlarında bunları görebiliyoruz. Hep söylediğimi bir cümle var; futbolda adalet hepimize lazım. Fenerbahçe adaletsizlik yaptı demiyorum. Her takım şikayetçi. Futbolun içindeki bütün unsurlar adalet için çalışmalı. Ben şu hakemi istemiyorum gibi cümleler kurulmamalı. Kurallar daha dikkatli bir şekilde uygulanmalı. Bir sürü hazırlık yapıyorsunuz. Hakemin bir kararı, tüm hazırlıkların anlamsız hale gelmesine sebep oluyor. Futboldaki kuralların daha dikkatli uygulanması gerekiyor.

"Hakemin kararlarından memnun değiliz"

Fenerbahçe maçındaki hakem, önceki haftalarda takdir haklarını bizden yana kullanmadı. Fakat; söz konusu hakemi bir daha maçlarımıza istemiyoruz demiyoruz. Biz sorunların hep beraber çözülmesinden yanayız. Biz hakemin kararlarından memnun değiliz. Sayın Başkanımız ve Okan Buruk hocamız da bu görüşte. Eski hakem yorumcuları da bu görüşte. Umarız bundan sonra hiç kimse hakem hataları konusunda dert yanmaz. Doğru yönetimler olsun, doğru adımlar atılsın. Biz bunu savunmaya devam edeceğiz.

Aatif Chahechouhe'nun sakatlığı ne durumda?

Aatif konusu çok gereksiz yere tartışıldı. Takıma katkısı çok büyük. Bir önceki hafta tek antrenman yapabilmişti. Bu hafta da öyle. Ağrıları vardı. Hocamız riske etmedi. Aatif’in daha uzun bir süre olmaması handikap olurdu. Çok önemli maçlarımız var. Aatif konusunda doktorumuzdan henüz bilgi almadım. Bu hafta içinde çalışmalar başlayacağı son gelen bilgiydi. Aatif, Fenerbahçe maçı için İstanbul’a geldi. Rizespor’a çok güç katıyor. Takım içindeki arkadaşlığa katkısı da çok büyük. Bizim takımımıza olan katkısı ortada. Taraftarlarımız ona güveniyor. Rizespor’un en büyük şansı; futbolcuların kulübü sahiplenmesi, şehrimizle bütünleşmesi. Bu birliktelik galibiyetleri de getirecektir.

Senin için hazırladığımız haberler