Çebi'den algı göndermesi: Şampiyon biziz!

22.04.2021 - 12:57 | Son Güncellenme: 22.04.2021 - 14:46

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, basın toplantısı düzenledi. Şampiyonluk yarışı, Aboubakar, Rosier, Ghezzal ve hakemler için açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Çebi'den algı göndermesi: Şampiyon biziz!

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş Başkanı  Ahmet Nur Çebi, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Şampiyonluk yarışı verilirken çeşitli algılar yapıldığını dile getiren Ahmet Nur Çebi, Aboubakar, Ghezzal ve Rosier'in geleceği hakkında konuştu. Ayrıca Çebi, hem rakip futbolculardan hem de hakemlerden beklentilerini net bir dille anlattı. Ajansspor olarak Çebi'nin açıklamalarını canlı aktardık. İşte tüm detaylar...

Ahmet Nur Çebi: Art niyet ve kasıt arıyorum

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, puan olarak önde olmalarına karşın kamuoyunda algı yaratıldığını ifade etti. Çebi, "Camiaya ve spor kamuoyuna vermek istediğim mesajlar var. Son 2 hafta içinde, kaybettiğimiz puanların Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışında geriye düştüğü algılarını doğru bulmuyorum. Art niyet ve kasıt arıyorum. 6 puan geride olanların şampiyon olabilecekleri konuşulurken, en avantajlı olan takımın biz olduğumuzun görmezden gelinmesini doğru bulmuyorum" dedi.

"Şampiyon biziz"

Çebi, sezon sonunda ipi göğüsleyeceklerine inandıklarını vurguladı. Siyah-beyazlıların 1 numarası, "Şerefli şampiyonlukları kovalayan bir ekibiz. Bu vizyon ve ahlaki yapımızdan geride durmayacağız. Şampiyonluk bir ekip işidir. Biz inanıyoruz. Şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyon yine biziz. Onurlu ve şerefli bir şampiyonluk kovalayan Beşiktaş bunu görecektir" açıklamasında bulundu.

"Rakiplerimize karşı da aynı mücadeleyi versinler"

Beşiktaş Başkanı, kendilerine puan kaybı yaşatan Anadolu takımlarının şampiyonluk yolundaki rakiplerine karşı da aynı şekilde mücadele vermesi temennisinde bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

"Bizim puan kaybımıza sebep olan Anadolu takımlarının aynı oyunlarını rakiplerimize karşı oynayacağına da inanıyorum. Bu Beşiktaş'ın şampiyonluğunda hesaba kattığım bir kurgudur. Medyada bazı yorumcular, Beşiktaş kötü oynuyor, eliyle şampiyonluğu verdiği algıdan vazgeçmeli. Bunları camiamız dikkate almasın."

"Konuşmuyoruz diye iş yapmıyoruz anlamına gelmez"

Çebi, icraat yapmaya devam ettiklerini fakat; bunları çok fazla anlatmadıklarını ifade etti. Beşiktaş Başkanı, "Çok konuşmakla başarılı olunmuyor. Biz Beşiktaş'ın ihtiyacı olan her türlü mücadeleyi veriyoruz. Bizim az konuşmamız iş yapmadığımız anlamında gelmez. Biz Beşiktaş'ın menfaatini korumak için namuslu ve şerefli bir şekilde görevimizi yapıyoruz" diye konuştu.

"TFF ve MHK birilerini şampiyon yapmak için hesap yapmaz"

Öte yandan Çebi, Türkiye Futbol Federayonu ve Merkez Hakem Kurulu konusunda da mesajlar verdi. Çebi, "TFF ve MHK'nin birilerinin şampiyon olması için hesap yaptığına inanmıyorum. Hakemlerin kötü olduğunu söylememiz, MHK ve TFF üzerinde tereddütümüz olduğu anlamına gelmez. Bunu hissettğimizde gerekeni yaparız" dedi.

Başakşehir göndermesi: "İlginç gelişmeler oluyor"

Puan kayıpları yaşadıklarını ama bu kayıpları telafi edecek güçte olduklarını anlatan Çebi sözlerine şu şekilde devam etti:

"Pandeminin olduğu bir süreç geçiriyoruz. 21 takımla oynuyoruz. Maçlara baktığımızda muhteşem goller ve oyunlar izledik. Düşme hattındaki takımların şampiyonluğa oynayan takımlardan puan aldığını görüyoruz. Başakşehir'in düşme hattında verdiği mücadele var. İlginç gelişmeler ve ilginç maçlar oluyor. Düşme hattındaki takımlar şampiyonluğa giden takımları zorlayacaktır."

"Eski alışkanlıklarınızı bu lige bulaştırmayın"

Konuşmasına devam eden Çebi, diğer kulüp yöneticilerine de tatlı sert göndermeler yaptı. Çebi, "Diğer kulüplerin yöneticileri, eski alışkanlıklarınızı bu lige bulaştırmayın. Futbolcu arkadaşlar ise kendilerine yapılmasını istemedikleri hiçbir şeyi başkasına yapmasınlar. Meslektaşlarımızın verdiği mücadelede onların emeklerine saygı göstermeleri gerek. Bunu tüm futbol ailesinden önemle rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Medyaya mesajı...

Beşiktaş'ın 1 numarası, medyadaki Beşiktaşlılara da seslendi. Çebi, "Medyada bazı Beşiktaşlıların Beşiktaş'a zarar veren söylemlerinden vazgeçmelerini talep ediyorum. Beşiktaş büyük bir kulüptür. Bu tür gayretlerinin saygı görmeyeceğini bilmelerini rica ediyorum."

"Herkes haddini bilsin"

Golcü futbolcu Aboubakar'ın oynamak istemediği yönündeki iddialara da Çebi yanıt verdi. Çebi, Kamerunlu oyuncunun geleceğiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Aboubakar, son derece naif, kafasında art niyet olmayan futbolcularımızdan biri. Aboubakar'ın kontratını ben yaptım. Beşiktaş camiası benim hassasiyetimi bilir. Aboubakar, gelecek sezon bizle birlikte oynamaya devam edecek. Kontrattaki opsiyon hakkı Beşiktaş'a aittir. Beşiktaş, Aboubakar'dan alabileceğini almıştır. Vicdan ve adalete inanıyorum. Aboubakar'ın bize katkısı var. Seneye devam edecektir. Aboubakar'ın top oynamamak gibi bir isteği olmamıştır. Bunlar külliyen yalandır. Aboubakar'sız da şampiyon oluruz. Aboubakar bizim için çok kıymetli. Aboubakar, Beşiktaş'ta top oynamaya devam edecektir. Futbolcuların üzerindeki oynanan oyunlardan geri duralım. Kimsenin anlamayacağı kadar tepkimiz sert olabilir. Herkes haddini bilsin. Bu oyunlardan uzak dursunlar. "

"Takıma ödemelerde günü birlik gidiyoruz"

Beşiktaş'ın dışında Kulüpler Birliği'nin de başkanlığını yapan Çebi, başkan olduktan sonra siyah-beyazlılara daha az vakit ayırdığı yönündeki yorumlara katılmıyor.

Çebi bu konuda, "Kulüpler Birliği'nde çözmeye çalıştığım sorunların hepsi Beşiktaş'ın da sorunları. Ben Beşiktaş'tan çalıp da Kulüpler Birliği'nde zaman geçirmiyorum. Uykum ve ailemden zaman alıyorum. Beşiktaş Başkanı eğer Kulüpler Birliği Başkanlığı yapıyorsa gurur kaynağı olmalı. Sivas'ta ise takım, oraya gittim. Gitmediğim deplasman yok gibi. Herkes kendini evde korurken, biz ortalıkta Covid var mı yok mu demeden dolaştık. Fuzuli konuşanları dikkate almamak gerek. Beşiktaş'ın son 10 yıldır futbolcusuna, teknik kadrosuna borçlu olduğu süre 6 aydan aşağı değildi. Şu anda 1 aylık bile borcumuz yok. Nereden nereye geldik? Kulüpler Birliği'ne geldikten sonra ödemelerde günü birlik gidiyoruz. Demek ki daha fazla vakit ayırıyoruz" dedi.

"Cumhurbaşkanımız, tıkanan Türk futbolunun önünü açtı"

4 büyük kulüp, geride bıraktığımız haftalarda Bankalar Birliği ile 2+7 yıllık sözleşme imzalamıştı. Çebi, bu konuda da konuştu.

Beşiktaş Başkanı, "Bankalar Birliği ile yapılan sözleşmede çok emeğimiz var. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Türk futbolunun önü tıkanmıştı, onu açtı. Bundan sonra daha çok dikkat etmek zorundayız. Artık eskisi gibi bir dönem yok. Umarım bu sözleşme yapılırken önümüzde koyulanlara göre kulüplerimiz düzgün yönetilir" görüşünü paylaştı.

"10-12 takımla pastayı bölüşme fikrine katılmadık"

Basın toplantısında Ahmet Nur Çebi'ye, 12 takımın kurmak için girişimde bulunduğu ve sadece 48 saat sonra askıya alınan Avrupa Süper Ligi de soruldu.

Çebi, "Kulüpler Birliği olarak ilk tepkiyi biz verdik. UEFA köklü bir kurumdur. Başarılı bir şekilde organizasyonlar yapmıştır. 10-12 takımla pastayı bölüşmek gibi bir düşünceye katılmıyoruz. Kendileri de akıllı davranıp geri bastılar. UEFA'ya söylemek istediğim bir şeyler de var. Pandemi döneminde kulüplere zarar verecek tavırlardan da uzak durmalılar" sözleriyle fikrini açıkladı.

"Bu iş sadece para ile olmuyor"

Ahmet Nur Çebi, basın toplantısında ezeli rakiplerine de mesaj verdi. 'Başarının sırrı nedir?' şeklindeki soru üzerine Çebi, "Şu anda büyük takımlardan bir tek Beşiktaş kupayı kazanmaya oynayacak. Ne denli başarılı olduğumuzun ikinci ispatı. Gelir ve gider içinde kalacaksınız. Bu önemli. Eziyet çekmeye kendinizi alıştıracaksınız. Bu iş sadece para ile olmuyor. Biz bazı şeyleri parasız da başaracağız. Konu sadece para verip futbolcu almak değil. Onlara ruh vermek. Altyapıya yer veriyoruz. Defalarca söyledim. Milli Takım başarısı için kulüp patronlarının, özür dilerim başkanlarının futbolcu yetiştirmeye katlanmayı bilmesi gerekir. Futbolculara ciddi paralar verilirken, statlarımıza bakmayarak da olmaz. Erzurum maçında Beşiktaş ve Cenk Tosun zarar gördü. Milli Takım zarar gördü. TFF Başkanı Özdemir'e önerim var. Stat bakımları iyi olanlara ödül verilsin. Prim verilerek statların iyi olması sağlansın" açıklamasında bulundu.

Ghezzal ve Rosier'in geleceği...

Takımdaki geleceği merak konusu olan futbolcular hakkında gelen sorular üzerine Çebi, "Ghezzal ve Rosier'i takıma kazandırmak istiyoruz. Ama netleşen bir durum yok. Oyuncular kalmak istiyor. Aboubakar da dahil burada top oynamak istiyor" dedi.

1959 öncesi şampiyonluklar ve beIN Sports açıklaması

1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili tartışmalara üstü kapalı yanıt veren Çebi, "Biz konuşarak icraat yapmıyoruz. Beşiktaş'ın menfaatleri için mücadele veriyoruz. Bazı şeyleri burada konuşmak doğru değil" dedi.

Çebi, beIN Sports'un Amerika hesabından, Sivasspor'un penaltısıyla ilgili yapılan, "Handball? VAR, hayır dedi" ifadeleri için ise "Yayıncı kuruluşta herhalde film takılmış. Kendilerine de gerekenler söyleniyor. Bir dahaki sefer bu kadar hoşgörülü olmayız. Maalesef bu kurumların içinde taraftar olan bazı arkadaşlar bu tür uygulamalar yapıyor olabilirler. Biz gerekeni yapıyoruz." dedi.

Beşiktaş'ın başka bir maçı daha ertelenecek mi?

Çebi, ertelenen maçlar hakkında da konuştu ve başka bir erteleme olmaycağını dile getirdi. Siyah-beyazlıların başkanı, "Hatay maçıyla ilgili konuşayım. Artık fikstürün sonuna doğru herkes aynı sıkıntıyı yaşıyor. 1 maçı ertelediğinizde diğerleri de etkileniyor. Makul olanı TFF yaptı. Buraya kadar yapılabildi. Daha başka bir erteleme olacağını tahmin etmiyorum" açıklamasını yaptı.

"Hakem hatalarını kabullenmemiz mümkün değil"

Çebi, kurullar ve kurumları ayırdıklarının altını çizdi. Beşiktaş başkanı, "MHK ve TFF'nin taraf olduğuna inanmıyorum. Ama hakemlerin hata yaptığını söylüyoruz. Söylemeye de devam ediyoruz. Ben kurum ve kurulları ayrı yere koydum. Hakem hatalarını kabullenmemiz mümkün değil. Bu konuda en çok mağdur olan Beşiktaş'tır. Elimizden geleni yapıyoruz. Mücadele vermeye devam edeceğiz" dedi.

Çebi'den rehavet sorusu üzerine mesaj: "Şampiyon biziz"

Bir basın mensubunun takımda rehavet olup olmadığı sorusuna ise Çebi şu yanıtı verdi:

"Takımda rehavet yok. Böyle bir durum olmaması için gereken konuşmaları da yaptık. Son 2 haftada kamuoyunda yaratılan bir algı var. Bugüne kadar efendiliğimizle bazı şeyleri söylemedik. Artık net şekilde söylüyorum. Şampiyon biziz. Futbolcuların şampiyon bizi demeleri memnun edecektir. Tüm futbolcuların, birbirlerinin emeklerine saygı göstermeleri gerek. Umuyorum ki düşme hattında mücadele ederken bizimle dişe diş mücadele eden takımların, rakiplerimizle oynarken aynı şekilde oynamalarını bekliyorum."

"Larin'e teklif geliyor ama sezon sonuna kadar susacağız"

"Altyapıda Mehmet Ekşi işin başında. Ama pandemi bizi çok olumsuz etkiledi. Turnuvaları, yarışmaları tam uygulanamıyor. Sadece 19 yaş grubu mücadele ediyor. Diğer oyuncular için çalışamama durumu var. Bazen pandemii hep birlikte unutuyoruz. Pandeminin yarattığı zararı ileride göreceğiz" diyen Beşiktaş Başkanı, Larin'e teklif gelip gelmediği konusuna açıklık getirdi.

Çebi, "Larin çok sevdiğim bir oyuncu. İkinci başkan de aynı şekildeydi. Saygılı bir çocuktur. Kiraya verildiği yerde, nerede üstüne para vermişiz. Bu çocuğumuzu kucakladık. Ona imkan verdik. Onu yapan hocamıza teşekkür ediyorum. Larin ile ilgili teklif geliyor, gelecektir. Başkalarıyla ilgili de gelecektir. Sezon sonuna kadar futbolcularımla ilgili cevap vermem" diye konuştu.

"Cenk Tosun'a kapımız açık"

Everton'dan kiralanan Cenk Tosun, uzun bir süre sahalardan uzak kalacak. Çebi, golcü futbolcuya açık kapı bırakırken, "Cenk önümüzdeki sezonun ortasına doğru ancak toparlayacaktır. Everton'ın ne karar vereceğini bilemiyorum. Ama Cenk Tosun gelip, "Ben geldim" dediğinde Beşiktaş'ın kapısı her zaman açıktır" dedi.

Atiba için planları ne?

Beşiktaş Başkanı, Atiba Hutchinson'ın geleceğiyle ilgili soru sorulduğunda esprili bir yanıt verdi. Çebi, "Atiba herhalde kendisini genel kurul üyesi olacak. Başkanlığa da talip olabilir. Şaka tabii bu. Atiba kıymetli bir oyuncudur" diye konuştu.

"Erken şampiyonluk gelebilir"

Ahmet Nur Çebi konuşmasının final bölümünde, "Erken şampiyonluk gelebilir. Rakiplerimizin oynayacağı maçlar var. Biz iyi oyunumuzla erken şampiyonluk da ilan edebilir. Geç olsun, temiz olsun. Biz kendimizden eminiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler