Ahmet Nur Çebi'nin Danışmanından Valerien Ismael'e Sert Tepki

14.09.2022 - 18:59 | Son Güncellenme: 14.09.2022 - 19:07

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin baş danışmanı ünlü gazeteci Faik Gürses, 1-0'lık Başakşehir mağlubiyetinin faturasını Valerien Ismael'e çıkardı. Bu yorum yönetime de mal edildi.

Ahmet Nur Çebi'nin Danışmanından Valerien Ismael'e Sert Tepki

AJANSSPOR HABER

Kısa bir süre önce Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin baş danışmanlığı görevini üstlenen yılların gazetecisi Faik Gürses'in Posta gazetesindeki köşe yazısında yazdığı yazı yankı uyandırdı. Gürses, Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçına dair köşe yazısına "Necip-Ismael lastik patlattı" başlığını attı.

Gürses, yeni trasferler Tayyip Talha Sanuç ve Emrecan Uzunhan'ı hatırlatarak, "Yanında gerçek stoperler oturuyor. Maça Necip'le başlamanın bir manası yok. Talha ile başla sen de başını yakma. Redmond'u oyuna aldı adama 10 dakika top gelmedi. Hocadan bir reaksiyon yok. Hala N'Koudou ile oynatıyor takımı. Berkay'ı çok geç değiştirdi. Sanki Beşiktaş'ı beraberliğe kurgulamış bir adam vardı kenarda. Maçı bağıra bağıra verdi" yorumunu yaptı.

"Yenilginin baş suçlusu hocadır"

3 puanlık kaybın faturasını Ismael'e çıkartan Gürses, "Hocadan kaynaklı olarak her şeyi eksik yaptı. Necip'in kabahati var. Ama kapasite bu kadar. Bir yerde tökezleyecekti. O da bu maça geldi. Baş suçlu hocadır. Neticede uykudaki maçı, Beşiktaş'ın dalgın hocası ile Necip, Başakşehir'e verdi" dedi.

Gürses'in bu yazısı bazı medya organları ve gazeteciler tarafından yönetimin de görüşü olarak değerlendirildi. Örneğin Yeniçağ gazetesi, söz konusu yazıda "Beşiktaş'ta Valerien Ismael'in suyu ısınıyor" başlığını kullandı. Gazete, devamında "Çebi'nin sağ kolundan Ismael'e ağır bonbardıman" ifadelerini kullandı.

Sercan Dikme'den "Danışman" vurgulu paylaşım

Aspor'un Beşiktaş muhabiri Sercan Dikme de Faik Gürses'in Ismael eleştirisini "Beşiktaş Başkan Danışmanı Faik Gürses" vurgusuyla sosyal medya hesabından paylaştı. Faik Gürses ise yazısının başkanın da görüşü gibi değerlendirilmesine ise şimdilik sessiz kaldı.

Faik Gürses kimdir?

70 yaşındaki Faik Gürses, 1970'de Türk Haberler Ajansı’nda gazeteciliğe başladı. Gürses, Ayrıntılı Haber, Akajans, Tercüman gazetesi, Güneş gazetesi, Hürriyet gazetesi, Fanatik gazetesi, Star TV ve CNNTÜRK’te yazar ve yorumcu olarak çalıştı.

İlgini Çekebilir
Josef de Souza: "En iyi seçimi yaptığımdan hiç şüphem yok"
Habere Git

2003'e kadar CNN Türk'ün spor müdürlüğü görevini de yüreten Gürses, 2017 yılına kadar da DHA Spor Müdürü olarak görev yaptı. Gürses, halihazırda Posta gazetesinde yazar olarak aktif gazeciliğe devam ediyor. 12 Ağustos'ta gazeteci Meriç Müldür Beşiktaş İletişim Müdürü olurken, Faik Gürses de başkan Ahmet Nur Çebi'nin baş danışmanlığına geldi.

Senin için hazırladığımız haberler