Cengiz, "TV'ye çıkalım" dedi Terim, reddetti

21.05.2021 - 23:02 | Son Güncellenme: 22.05.2021 - 13:10

Türk Telekom Stadı önüne gelen gazeteciler Mustafa Cengiz-Fatih Terim zirvesinden çıkacak kararı bekliyordu. 'Her şey yolunda' denildi. Evet sulh sağlanmıştı ama bu kriz döngüsünün başlangıcıydı.

Cengiz, "TV'ye çıkalım" dedi Terim, reddetti

Burhan Can TERZİ- AJANSSPOR

Galatasaray'ın 2020-21 macerasının ilk kırılma noktası Erzurum deplasmanı olmuştu. Teknik direktör Fatih Terim, bir köşe yazısından yola çıkarak başkan Mustafa Cengiz ve yönetimine basın toplantısından cevap vermişti. İki gün sonra statta taraflar bir toplantı gerçekleştirdi. Tüm camianın gözü kulağı bu toplantıdaydı. 

İstifa mı gelecekti yoksa devam kararı mı... 

Her ihtimal düşünülüyordu, Galatasaray muhabirleri stat dışında hazır bekliyordu. Olası kaos Fatih Terim'in "Her şey yolunda" mesajıyla son bulmuştu. Kulüpten "Fatih Terim kırmızı çizgimizdir" açıklamaları yapılıyordu. Evet sulh sağlanmıştı ama her şey yoluna girmiş miydi...

Yine bir ara dönüşü kayıp

Galatasaray üst üste aldığı iki mağlubiyetin ardından Erzurum'da nefes almış, kaosun ardından da Ankaragücü ve Sivas galibiyetleri gelmişti.  Bu süreçte Erzurum maçında kırmızı kart gören Falcao, cezası bitse de yine bir sakatlık sürecine girmişti. Milyonlarca para ödenen Kolombiyalının bu sakatlık problemleri artık teknik heyetin canını sıkmaya başlamıştı. Art arda gelen talihsizliklerin de etkisiyle kadroda sürekli bir değişim, 11 istikrarsızlığı da yaşanıyordu. Kasım'daki Milli aranın ardından ilk rakip Kayserispor'du. Rahat geçmesi beklenen maçta Cimbom 2 puan kaybetti.

Tam seri başlıyor derken

Kayseri karşısındaki kayıp büyük bir buhrana dönüşmedi, Cimbom, Rize'yi 4, Hatay'ı 3 golle geçti. Ayrıca bu maçlarda Oğulcan gibi dinamik, güçlü bir isim parlamaya başlamıştı. Hatay'dan sonraki rakip Karagümrük'tü. Ama bu maç 13 gün sonra oynanacaktı, yani yine bir ara vardı. Ve ara Galatasaray'a hiç iyi gelmiyordu. Öyle de oldu. Sarı-kırmızılıların bu karşılaşmadaki zararı bir mağlubiyetten fazlasıydı aslında. Hem bir seri yakalama fırsatı kaçmış hem de Fatih Terim kırmızı kart görmüş ve 4 maç ceza almıştı.

Ocak'a girilirken

Galatasaray'da kadro istikrarsızlığı, hemen hemen her hafta yeni bir eksiklikler karşılaşması teknik heyet tarafından yeni talepler oluşmasına sebebiyet veriyordu ocak ayı yaklaşırken. Karagümrük mağlubiyeti ve Fatih Terim'in cezası üzüntü oluşturmuştu ama Göztepe ve Trabzonspor galibiyetleri ocak ayına girilirken umutları yeşertti. Cimbom’u yeni yılın ilk saatlerinde çok acı bir olay karşıladı. 

Omar'ın kazası moralleri bozdu

Omar evinde geçirdiği kaza sonrası gözlerinden yaralanmıştı ve durumu çok ciddiydi. Galatasaray'ın tecrübeli sağ beki uzun süre futbol da oynayamayacaktı. Bu talihsiz olay büyük üzüntü oluşturdu. Bu travmanın hemen akabinde Antalya maçına çıkan Galatasaray iki puan daha kaybetti. 3 gün sonra Konya'ya 4-3 mağlup olan sarı-kırmızılıların ortaya koyduğu performans iyice sorgulanıyordu. Cimbom istenilen futbolu ortaya koyamıyor, 3'üncü bölgede tehlike oluşturmakta zorlanıyor, Falcao yine bir sakatlık sürecine giriyor, taraftar ve teknik heyet yeni oyuncular, yeni golcüler istiyordu...

 

Yeni kriz başlıyor

Art arda gelen iki maçtaki puan kaybının ardından takımın üzerindeki baskı ve eleştiriler artmıştı. Bir yandan da transfer gündemi oluşmaya başlamıştı. Fenerbahçe'nin Mesut Özil'i transfer etmesi, Galatasaray'dan da hamle beklentilerini artırıyordu. 9 Ocak'ta oynanan Gençlerbirliği maçını farklı kazanan sarı-kırmızılılarda Fatih Terim, listesindeki isimlerin basına sızmasını sinirlenmiş ve istediği oyuncuları bir bir söylemişti. İrfan Can, Onyekuru, Mostafa Mohamed'in yanına Visca'yı da koyan tecrübeli teknik adam yönetime "Artık top sizde" mesajı vermişti.

 

"Derin yalnızlık"

Galatasaray 3 gün sonra Yeni Malatya ile kupa maçına çıkacaktı. Bu maç öncesi Galatasaray'ın taraftar oluşumu ultrAslan, İrfan Can transferi için Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ile görüşülmesine sıcak bakılmadığını açıklamıştı. Terim ise maç sonunda, "Yönetimle bir görüşmem olmadı. Malumu ilan ettim. Herkes konuşurken, ben de açıkladım. Bugün derin bir yalnızlık hissettim. Benim kişilere, gruplara değil Galatasaray'a sözüm var. Zaten Mayıs'ta hem sözüm, hem kontratım bitiyor. Sözümde durmaya devam edeceğim" diye konuşmuştu. Terim sözleşmesinin yenilenmediğine de vurgu yapıyordu. Bu oluşan gerilimden özellikle yerli futbolcular da etkileniyordu.

 

Başkan televizyonda

Başkan Mustafa Cengiz, Fatih Terim'in bu açıklamalarını tepkiyle karşılamıştı. Yönetim kanadında büyük bir hareketlilik yaşanıyordu. Yine tüm ipler kopmak üzeriydi. Son anda başkan tam ikna olmasa da Terim'le yolların ayrılmasının önüne geçildi. Başkan ile Terim tekrar 14 Ocak'ta bir araya geldi. Son derece resmi geçen toplantıda Fatih Terim birlikte televizyona çıkma teklifine sıcak bakmadı. Başkan Galatasaray Televizyonu’nda merak edilenleri cevaplamaya tek başına çıktı.

 

"Bu takım da şampiyon olur"

Mustafa Cengiz transfer süreciyle ilgili şu ifadeleri kullanacaktı: "Hocam değerli bir isim ve dünya futbolunda değerli bir marka. İrfan Can Kahveci, Visca, Onyekuru, Mohamed hepsi değerli oyuncular. Onların bir sırası ve stratejisi var. Galatasaray mevcut kadrosuyla da Türkiye Ligi’nde şampiyon olur. Bizim hedefimiz şampiyon olduktan sonraki adımlar. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Uzun vadeli çalışmalar. Bugün İrfan Can olduğundan çok yüksek değerlerde. Göksel kardeşimizin istediği 13-14 milyon Euro’dan bana göre çok daha değerli oyuncular; ama vermezse Mabud neylesin Mahmut. 1 milyon Euro bizim kaynak yaratmamız gerek. Taraftar onun için beklesin biraz. Biz nakit kaynak yaratmadan uzun vadede borçlanmayız. Bunu istemesinler benden. Bunu yaptığım anda beceriksiz değil, hain olurum. Bunu da asla yaptırmam. Asıl tehlikeli olan odur."

 

İstekler yerine getirildi

Başkan Mustafa Cengiz mevcut takımın da şampiyon olabileceğine söyleyecek ama sonunda Fatih Terim'in tüm isteklerini yerine getirecekti. Beşiktaş derbisinin kaybedilmesi de yönetimi tüm imkanlara zorlamaya mecbur etmişti. Ve nihayet Cimbom'da muhteşem bir seri başlıyordu... Her şey yoluna giriyor muydu; evet ama şimdilik. Yeni krizler çok uzakta değildi...

SÜRECEK

 

Senin için hazırladığımız haberler