Gürcan Bilgiç'ten Cengiz Ünder'e eleştiri! İşte spor yazarlarından değerlendirmeler

10.11.2023 - 11:00 | Son Güncellenme: 10.11.2023 - 11:09

Spor yazarları, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 4. maçında Fenerbahçe'nin Ludogorets'e 2-0 mağlup olduğu karşılaşmayı değerlendirdi.

Gürcan Bilgiç'ten Cengiz Ünder'e eleştiri! İşte spor yazarlarından değerlendirmeler

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Bulgaristan'da UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu müsabakasında Ludogorets'e konuk oldu. Avrupa'da grupta bu sezon oynadığı 3 maçını da kazanan Kanarya, Bulgaristan deplasmanından 3 puanla ayrılıp tur biletini cebine koymanın hesaplarını yapıyordu.

Ancak hesaplar tutmadı. Süper Lig'de Kadıköy'de Trabzonspor'a 3-2 kaybeden ve 19'da 19'luk serisi sona eren Fenerbahçe, Bulgaristan'dan da eli boş döndü. Michy Bathsuayi'nin direğe takıldığı mücadelede Ludogorets 18'de Jakub Piotrowski'nin uzaktan attığı şık gol ve 90+2'de Cruz'un attığı golle mücadeleden 2-0 galip ayrıldı.

Gürcan Bilgiç'ten Cengiz Ünder sözleri

 Sarı lacivertli takımın Ludogorets ile oynadığı maçta son bölümde oyuna giren ve vasatı aşamayan Cengiz Ünder için Sabah gazetesi yazarı Gürcan Bilgiç önemli sözler söyledi. 

"Fenerbahçe, kazanmayı birinci tercihi yapmadı"

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Bilgiç, "Aslında ilk işareti İsmail Kartal maç öncesindeki basın toplantısında verdi. "Beraberlik"ten bahsetti. Cebindeki dokuz puan, önündeki Adana deplasmanı, Ludogorets maçını "Aman bir tatsızlık çıkmasın" seviyesine taşıdı. Bu yaklaşım elbette oyuncuları da etkileyecekti. Üst üste gelen sakatlıklar, Trabzonspor mağlubiyeti ve ligin "daha önemli" olması, otomatik fren sistemini de devreye soktu. Kısacası Fenerbahçe takım olarak kazanmak için oynadı ama kazanmayı birinci tercihi yapmadı bu maçta." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Fener'in Avrupa serisi de bitti
Habere Git

"Cengiz Ünder yedekse, kendini sorgulamalı"

Fenerbahçe tarihinin en pahalı transferi olarak kadroya katılan Cengiz Ünder'e de değinen Bilgiç, "Maçı az seyrettiğimiz oyuncular üstünden yorumladığımızda da umut yok. Kent ve Zajc bu fırsat maçında da "buradayız" diyemediler. Tadic'i soldan sağa alıp, Kent'e istediği bölgede, istediği gibi de hareket alanı açtı İsmail Kartal. Zajc forvet arkası olmasına rağmen ne Batshuayi ile pas köprüsü kurabildi ne de ataklarda hücum opsiyonu oldu. İyi değil. Böyle bir maçta yedekse Cengiz Ünder de kendini sorgulamalı." dedi.

Uğur Meleke: "Ciddiyetini koruyup grubu lider tamamlamalı"

Hürriyet'ten Uğur Meleke ise Ludogorets - Fenerbahçe maçıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe dün Razgrad’dan istediğini alamadı ama kalan iki müsabakada ciddiyetini koruyup grubu lider tamamlamalı. Böylece hem son 32 turunu pas geçmiş olacaklar, hem de Konferans Ligi’nde galibiyet başına 600 bin Euro gibi ciddi bir ödül söz konusu. "

Erman Özgür: "Maçı gol bulamadan bitirmesi kabul edilemez"

Fanatik'ten Erman Özgür ise karşılaşmayı şu ifadelerle değerlendirdi:

"Fenerbahçe kaybedecek kadar kötü mü oynadı, hayır. Bu mağlubiyet çıkmamızı engeller mi, hayır. Ama şu bir gerçek, futbol beceri oyunu ve Fenerbahçe'de becerikli oyuncu sayısı bu kadar fazla iken bir maçı gol bulamadan bitirmesi kabul edilemez, hele ki rakipleri klas olarak Fenerbahçe'nin gerisindeyse. "

Senin için hazırladığımız haberler