Cengiz Ünder resmen Leicester'da

20.09.2020 - 10:51 | Son Güncellenme: 20.09.2020 - 11:02

İngiltere Premier Lig takımlarından Leicester City, milli futbolcu Cengiz Ünder'i transfer ettiğini duyurdu.

Cengiz Ünder resmen Leicester'da

İngiltere Premier Lig takımlarından Leicester City, milli futbolcu Cengiz Ünder'i transfer etti.

İngiliz ekibinden yapılan açıklamada Cengiz Ünder'in sezon sonuna kadar kiralandığı duyuruldu.

Cengiz Ünder böylelikle, Altınordu ve Türkiye A Milli Takım'dan arkadaşı Çağlar Söyüncü ile yeniden buluştu.

"Takım arkadaşlarıma yardımcı olmak istiyorum"

Leicester City'ye transfer olan Cengiz Ünder, kulübün resmi internet sitesine konuştu.

Premier Lig'de oynamanın her zaman hayalini kurduğunu söyleyen Cengiz Ünder, "Leicester'a gidip antrenmanlara başlamak için sabırsızlanıyorum. Her zaman Premier Lig'de oynamak istemiştim ve bu harika bir fırsat" dedi.

Takım arkadaşlarına yardımcı olmak istediğini ifade eden genç futbolcu, "Takım arkadaşlarıma sahada ve saha dışında yardımcı olmak için her gün çalışacağım. Hızlı olduğumu ve bununla arkadaşlarıma daha fazla şans yaratacağımı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Leicester City'nin maçlarını izliyordum"

Çağlar Söyüncü'den ötürü takımın maçlarını izlediğini vurgulayan Ünder, "En iyi arkadaşım Leicester City'de oynadığı için şanslıyım. Çağlar Söyüncü ile oynayabildiğim için mutluyum. Çağlar için Leicester'ın maçlarını izliyordum" diyerek sözlerini noktaladı.

Roma'ya veda mesajı

Twitter hesabından Roma'ya veda mesajı da yollayan Cengiz Ünder, şunları kaydetti:

"3 yıl önce bu kapıdan geçtiğimde, büyük bir mücadeleye gireceğimi biliyordum. Burada geçirdiğim zaman içinde sadece kulübü değil, kültürü ve insanıyla Roma kentini de çok sevdim. İlk geldiğim günden bu yana bana desteğini ve sevgisini gösteren Roma taraftarına çok teşekkür ediyorum. Bu eşsiz zamanların ardından artık yeni bir yarışa hazırım. Bana güvenerek kariyerimde yeni bir sayfa açmama yardımcı olan Leicester City teknik direktörü Brendan Rodgers ve teknik ekibe teşekkür ederim. Ailem ve menajerime, verdikleri destekten dolayı her zaman minnettar kalacağım."

İngiliz basına göre Leicester City, Cengiz Ünder'i bu sezon kiralamak için Roma'ya 3 milyon Euro ödeyecek. Ünder, Roma formasıyla 88 karşılaşmada 17 gole imza atmıştı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler