Cengiz Ünder, resmen Marsilya'da

04.07.2021 - 17:41 | Son Güncellenme: 04.07.2021 - 21:33

Son dakika haberleri... Fransa Ligi takımlarından Marsilya, milli futbolcu Cengiz Ünder'i kadrosuna kattığını açıkladı. İşte detaylar...

Cengiz Ünder, resmen Marsilya'da

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Fransa Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Olimpik Marsilya, Roma'da forma giyen milli futbolcu Cengiz Ünder'i satın alma opsiyonu ile birlikte 1 yıl kadrosuna kattığını açıkladı.

Resmi açıklama

Kulüpten yapılan açıklamada, "Bir Cengiz Ünder kolay yetişmiyi" ifadelerine yer verildi. 

1 yıl kiralık

Fransız ekibi, Roma ile anlaşmaya varıldığını, oyuncunun sağlık kontrolünden geçtiğini ve satın alma opsiyonu ile 1 yıl kiralandığını belirtti. 

"Çok yönlü, dinamik"

Ayrıca Cengiz Ünder'in "çok yönlü, dinamik, teknik, bire birde etkili" ifadeleriyle anlatıldığı açıklamada, yıldız oyuncunun uyum sağladıktan sonra takıma büyük katkı sağlayacağı aktarıldı.

Sözleşme detayları

Sarı-kırmızılı İtalyan kulübünden yapılan açıklamada, 23 yaşındaki Cengiz Ünder'in Fransız takımına 30 Haziran 2022'ye kadar kiralandığı ve milli oyuncunun kiralama bedelinin ek faktörlerle en fazla 500 bin Euro'yu bulacağı belirtildi.


Cengiz Ünder'in satın alma opsiyonuyla Olympique Marsilya'ya kiralandığının aktarıldığı açıklamada, satın alma bedelinin de 8,4 milyon Euro olduğu kaydedildi.

Ayrıca Fransız takımının Cengiz Ünder için satın alma opsiyonunu kullanarak transferi kalıcı hale getirmesi durumunda, Roma Kulübünün, milli oyuncunun bir sonraki transferinden yüzde 20'lik satış payı alacağı ifade edildi.

Geçen sezonki performansı

Başarılı oyuncu geçen sezon forma giydiği 19 maçta 2 gol ve 3 asist kaydetti. 

Üçüncü Avrupa takımı

Öte yandan Marsilya, 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusunun Avrupa'daki 3. takımı oldu. Bilindiği üzere milli futbolcu 2017 yılında AS Roma'ya transfer olmuş, geçen sezonun ikinci yarısında İngiliz ekibi Leicester City'ye kiralık olarak gitmişti. 

Oynadığı takımlardaki performansı:

  • Başakşehir: 43 maç, 9 gol, 7 asist
  • Leicester City: 19 maç, 2 gol, 3 asist
  • Altınordu: 58 maç, 11 gol, 9 asist
  • Roma: 88 maç, 17 gol, 12 asist

17 numarayı giyecek

Milli futbolcu, yeni takımında 17 numaralı formayı giyecek.

Senin için hazırladığımız haberler