Cengiz Ünder'in yanına gidiyor!

29.01.2019 - 07:56 | Son Güncellenme: 29.01.2019 - 10:56

Cengiz Ünder'in yanına gidiyor!

Ara transfer döneminde Burak Yılmaz ve Nicolas Isımat-Mirin'i kadrosuna katan Beşiktaş, Pepe, Vagner Love, Ryan Babel ve Fatih Aksoy ile yollarını ayırmıştı. İtalyanlardan flaş bir iddia daha geldi. Çizme'nin iki devi Roma ve Inter'in Siyah-Beyazlıların yıldız stoperi Domagoj Vida'yı transfer radarına aldığı iddia edildi.

İtalyan kulüpleri Vida'nın peşinde

Sky Italia, Çizme'nin köklü kulübü Roma'nın Vida ile ilgilendiğini ancak daha sonra Inter'in de devreye girerek transferi kızıştırdığını yazdı.

Savunma hattını güçlendirmek isteyen Roma Teknik Direktörü Di Francesco'nun, Vida'yı kadrosuna katmak istediği ifade edildi.

Inter de devrede

Öte yandan Miranda'yı Monaco'ya satmayı düşünen Inter de Domagoj Vida'ya talip oldu.

Miranda satılırsa hedef Vida

Miranda'nın satılması halinde Inter savunmadaki eksikliği Beşiktaş'ın Hırvat yıldızı ile kapatacak.

Vida'nın sözleşmesi ne zaman bitiyor? Kaç maçta oynadı?

30 yaşındaki deneyimli oyuncu Beşiktaş'a geçtiğimiz sezon devre arasında katılmıştı.

Dünya Kupası'nda final oynadı

Dünya Kupası'nda final oynayan Milli Takımıyla yıldızlaşan Vida, sezon başında gelen transfer tekliflerine rağmen Beşiktaş'ta kalmayı tercih etmişti.

Vida bu sezon Beşiktaş'ta kaç maça çıktı?

Vida bu sezon Siyah-Beyazlı formayla 16 maça çıktı.

Uzun vadeli sözleşme imzalamıştı

Hırvat oyuncunun sözleşmesi 2022'de sona eriyor.

Şenol Güneş'in kararı önemli

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş'in Vida ile ilgili kararı belirleyici olacak.

Transfer haberleri oyuncuyu etkileyebilir

Deneyimli teknik adam, Vida'nın daha önce de satışı gündeme geldiğinde dikkat çeken sözler söylemişti. Güneş, futbolcunun zihninin transfer haberleriyle bulandırılmamasını istediğini vurgulamıştı.

"Vida takımın bir parçası olmak için çalışacağını söyledi"

Şenol Güneş yaptığı açıklamada, "Vida, takıma geldiğinde gitmek istiyorum diye bir düşüncesi olduğunu söylemedi. Konuştuğumuzda takımın bir parçası olarak çalışacağını söyledi. Sorunu yok, morali iyi. Takımda düzenli forma giyebilecek oyunculardan birisi" ifadelerini kullandı.

Yöneticiler Vida ile ilgili ne düşünüyor?

Beşiktaş yöneticileri, Vida gibi bir futbolcunun satışının mutlaka  kulübe ciddi bir kazanım sağlaması gerektiği yönünde birleşti.

"Vida, düşük fiyata gidemez"

Siyah-beyazlı yöneticiler, "Vida Beşiktaş adına önemli bir oyuncu. Eğer kulübün menfaatleri doğrultusunda satılması gerekirse Beşiktaş'a mutlaka ekonomik anlamda ciddi bir kazanım sağlamalı. Dünya Kupası'nda final oynayan bir oyuncuyu düşük fiyata göndermeyiz" diye konuştu. 

Mirin'den Vida'ya övgü

Beşiktaş’ın yeni transferlerinden Mirin, Hırvat futbolcuyla ilgili övgü dolu sözler söyledi.

Mirin: "Vida ile birbirimizi tamamladık"

Mirin, ”Vida çok iyi bir oyuncu. Sahada sürekli iletişim halindeyiz. Birbirimizi iyi tamamladık. Caner ve Gökhan da iyiydi. Medel ve Dorukhan da bize yardım etti. Konsantrasyonumuz çok yüksekti. Hocamız, bizi iyi hazırladı” dedi. (AJANSSPOR)

"Yorum yapamam"

İtalyan basınının haberine göre Beşiktaş İdari Direktörü Ali Naibi'ye Vida'nın Roma'ya transfer durumu soruldu. Ali Naibi'nin ise "Bu konuda yorum yapamam" dediği ifade edildi.

Senin için hazırladığımız haberler