Cengiz'den ezeli rakiplerine inanılmaz benzetme: "Paraları Leyla'ya bastılar..."

17.08.2020 - 13:30 | Son Güncellenme: 17.08.2020 - 16:04

Sofiane Feghouli, Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti mi? Falcao, Galatasaray'dan ayrılacak mı? Mensah neden Galatasaray'a değil de Beşiktaş'a transfer oldu? Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'den transfer açıklaması...

Cengiz'den ezeli rakiplerine inanılmaz benzetme: "Paraları Leyla'ya bastılar..."

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Türk Telekom Stadı'nda düzenlenen sponsorluk imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Ezeli rakipleri için 'Paraları Leyla'ya bastılar' benzetmesinde bulunan Mustafa Cengiz, "İki sene harcayıp UEFA'dan TFF'den men yiyince, puan silme gelince 'Bu haksızlık, biz şuyuz, bize kimse ceza veremez' demesini nasıl karşılıyorsunuz? Galatasaray'da bir tane futbolcuyu eksik bildirelim veya bildirmeyelim bizi ertesi gün indirirler. Siz medya olarak neden sormuyorsunuz? Satan söylemiyor, alan da yazmıyor, yıl sonu bilanço zarar çıkıyor. Harcama limiti eksi çıkacakmış, deniz bitmişmiş, biter tabii. Neden bastırdın Leyla'ya. Bastırma. Ben bilmiyor muyum? Ne yazık ki acı gerçek bu" şeklinde konuştu.

"Bu sponsorluk anlaşması rakiplerimizi şaşırtmış olabilir"

Mustafa Cengiz, Magdeburger Sigorta ile anlaşma yaptıkları için memnun olduklarını dile getirdi.

Cengiz, "Böyle köklü bir kuruluşun bize ciddi bir katkıda bulunması rakiplerimizi şaşırtmış olabilir ama biz şaşırmadık. Magdeburger gibi markaların bizi sahiplendiği için kendilerine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kombine konusunda nasıl bir süreç bizleri bekliyor?

Galatasaray'ın 1 numaralı ismi, koronavirüs sebebiyle yaşanan sıkıntılara değinirken kombine kart konusunda izlenecek yol haritası hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Cengiz, "Kombinelerle ilgili start almak istiyoruz ama aracı olan kurumumuz, maçlar oynanmadığında iade talepleri olacağı için zorluk çıkarıyor. Oysa bizim sözleşmemizde maçlar oynanmadığı takdirde taraftarların iade istemeyeceği yönünde taahhüt var. Bunu aşmaya çalışıyoruz. Loca satışları devam ediyor" dedi.

"Belli bir oranda seyircili oynanacak"

Cengiz, loca satışlarının devam ettiğini ancak; resmi olarak satış yapmadıklarını dile getirdi.

Galatasaray Başkanı, "Büyük bir olasılıkla, belli bir oranda seyircili oynanacak. Buna rağmen loca sahipleri yeniliyor. Loca satışlarımız da devam ediyor ama resmi olarak satmadık" açıklamasını yaptı.

"Feghouli haberi yanlış"

Feghouli'nin Galatasaray'ı alacaklarını alamadığı için FIFA'ya şikayet ettiği yönündeki haberlere de Mustafa Cengiz'den yanıt geldi.

Cengiz, "Bu haberi ben de okudum. Yazı yanlış. Nisandan beri ödememe diye bir durum yok. Öyle bir durum olsa fesih hakkı doğar. Cezayir gazetesinin bunu yazması doğru olduğu anlamına gelmez. Yanlış bilgi olabilir. Kontratlı hiçbir oyuncumun aleyhine konuşmam. 4 futbolcu beni yordu dedim, o kadar. Aktifimizdeki bütün sporcular değerlidir. Görüşmeler sürüyor" şeklinde konuştu.

Mensah'ın Beşiktaş'a transferi

Bernard Mensah, Galatasaray yerine Beşiktaş'a transfer oldu. Galatasaray'ın Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı'dan gizli görüşmeler yaptığı ve bu yüzden de Gözbaşı'nın futbolcuyu Beşiktaş'a gönderdiği haberleri üzerine ise Mustafa Cengiz şu açıklamayı yaptı: 

"Ben hiçbir transfere direkt girmiyorum. Ne menajerlerle ne de futbolcularla konuştum. Bu konuda ilgili arkadaşlarımız gereğini yapar. Söylenen futbolcu ile ilgili (Mensah) ben de merak ettim, öğrendim ki bizi suçlamışlar. İzin almadan oyuncu ile görüşmüşüz. Tam tersi. Futbolcu, bizi aramış. Arkadaşımız izin aldıktan sonra, arıyor ve 'Beşiktaş ile anlaştınız' diyor. Oyuncu 'Hayır anlaşmadık' diyor ve bizden teklif beklediğini söylüyor. 2.8 milyon ödenecek. Bizim böyle bir paramız var ama sokağa atacak kuruşumuz yok. Atamayız!" 

"Ligin en iyi 10 kalecisinden birini alıyoruz beceriksiz diyorlar"

Mustafa Cengiz, Fatih Öztürk ile ilgili eleştirilere de yanıt verdi ve medya mensuplarına yüklendi.

Cengiz, "Eğer beceri har vurup harman savunmaksa biz beceriksiziz. Gazetecilere soruyorum: Şeffaflığı seviyor musunuz? Kaleci alıyoruz, 400 bin Euro'ya. Bu ligin en iyi 10 kalecisinden biri. 400 bin Euro'ya alıyoruz, beceriksiz diyorlar. Böyle bir kırılganlık olur mu? Ben Galatasaray muhabirlerine bakıyorum, bir de rakiplerimizin muhabirlerine bakıyorum. Adamlara helal olsun ölümüne savunuyorlar. Biz Galatasaray'da bir futbolcu ile alakalı bir şeyi eksik bildirsek bizi indirirler. Medya neden sormuyor? Satan söylemiyor! Alan da yazmıyor... Yıl sonu bilanço çıkıyor, zarar" dedi.

"Lemina gündemimizde"

Cengiz, "Kol kırılır yen içinde kalır. Bütün futbolcularımız yüzde 15 indirim yaptı. 4 kişi imzalamadı ve bizimle papaz oldular. Gerektiğinde biz de papaz olmasını biliriz. Bütün futbolcularımıza teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Mustafa Cengiz, önceki toplantıda Lemina konusunda yanlış anlaşıldığını belirterek, "40 milyon Euro'luk bir hedefimiz var, bunu tutturmaya çalışıyoruz ama en efektif kadroyu oluşturmaya çalışıyoruz. Lemina şu an gündemde. Önemli olan Galatasaray'ın menfaatleri. Bütün futbolcular önce Galatasaray'a gelir, Galatasaray anlaşmaz ise başka kulüplerle görüşür" görüşünü paylaştı.

İtalya’nın Sassuolo takımına transfer olan milli futbolcu Kaan Ayhan transferi ile ilgili gelen bir soruya Cengiz, cevap vermek istemediğini söyledi.

Mehmet Ekici gündemde mi?

Basında, 'Galatasaray, Fenerbahçe'den Mehmet Ekici'yi istiyor' iddiasına da Mustafa Cengiz açıklık getirdi. 

Cengiz, "Galatasaray önemli bir cazibe merkezi. Dünyanın sayılı kulüplerinden biri. Görüşmeler oluyor her futbolcu ile. Bizim özellikle aradığımız bir futbolcu yok. Galatasaray'ın çıkarları doğrultusunda çalışmalar sürüyor. Benden isim istemeyin" diyerek sözlerini tamamladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler