Cenk Ergün'den Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ve Falcao sözleri!

20.09.2019 - 19:12 | Son Güncellenme: 20.09.2019 - 16:51

Cenk Ergün'den Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ve Falcao sözleri!

Galatasaray’ın Eski Futbol Direktörü Cenk Ergün, sarı-kırmızılıların gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Ergün, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki  serüveni ve Falcao ile ilgili tespitlerde bulundu. Ergün, "İç sahada PSG ve Real Madrid ile oynanacak maçlar işin rengini değiştirebilir. Ama bence en kritik sınav içerideki Brugge maçı" dedi. 

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Cenk Ergün’ün açıklamaları şu şekilde:

Cenk Ergün: “Dönemler, planlanıp da yaşanınca anlamlı oluyor”

Kısa vadede keyifsiz sonuçlar alındı. Gruplardayız ve puantajda kötü durumdayız. Ülke puanı olarak da darbe yedik. Zaten Avrupa’da formatlar değişiyor. Ülke olarak direkt katılımda sıkıntı yaşama durumundayız. Gidişat endişe verici. Bu değişmeyecek bir şey değil. Tabi ki bunlar sportif sonuçlardır. Ukrayna bizim üstümüzde ama daha önce altımızdaydı. Hollanda da aynı şekilde. Ajax’ın yıllarca görünmeyip geri dönmesi birer dönemdir. Dönemler, planlanıp da yaşanınca anlamlı oluyor. Olaylara hazır olmadan bazı şeyleri yaşıyoruz. Ülkece bir karar alırsın, yatırım yaparsın ve belki sonuçlarda geri gidersin. Öyle bir durumda da değiliz.

Cenk Ergün: “Maruz kaldığımız duruma göre reaksiyon veriyoruz”

FFP’nin olduğu dönemde böyle sonuçlar olunca insanın canı sıkılıyor. Planlanmışın dışında şeyler olabiliyor. Avrupa’da bütün takımlarımızın kazandığı hafta da olabilir. Bizdeki istikrarsızlık ortada. Negatif tarafını görüyoruz, belki pozitifi de görebiliriz. Maruz kaldığımız duruma göre reaksiyon veriyoruz. Daha kontrol edilebilir bir durum olmalı.

Cenk Ergün: “Değişecek formata göre plan ve program yapmıyoruz”

Şampiyonlar Ligi basketboldan pay biçerek Euroleague formatına dönecek. Bazı ülkelerden takımlar direkt katılacak. Çok fazla maç olacak. Bu performansla gidersek dışarıda kalacağız. Ülke şampiyonumuz zor bir duruma düşecek. Yol zorlaşıyor. Daha fazla büyüklerin oynadığı lige dönüyor. Fark açılıyor. Plan ve programımızı buna göre yapmıyoruz. Günlük başarıları maksimize etmeye çalışıyoruz. İlk haftadan da sıkıntı yaşanınca insanların morali bozuluyor.

“Makro düşünmemiz lazım”

Geçen sene Radyospor’a bağlandığımda, ‘Önümüzdeki sene de bizim lig başlar, birkaç hafta geçer ve hakemleri konuşuruz’ demiştim. Öyle de oldu. Hakemleri mi değiştireceğiz, yöneticileri mi? Makro düşünmemiz lazım. Ülke futbolunu düşünmemiz lazım. Milli Takım’daki değişimi kulüp takımlarında da yapabilmemiz lazım. Futbolun içindeki herkesin bir araya gelmesiyle yaratılacak bir model gerekiyor. Ne yaptığımızı bilmemiz lazım.

“Galatasaray’ın iç sahada alacağı galibiyetler işin rengini değiştirebilir”

Bardağın neresinden baktığınız önemli. Galatasaray, deplasmanda gol yemeden maçı bitirdi. Muslera’nın dikkat çeken performansı vardı. Birinci dereceden rakip Brugge. Şampiyonlar Ligi’nin bu seneki formatında çok büyük isimli takımların, anormal üstünlük kurduğu bir durum yok. Bu da iştah kabartıcı. İç saha performansları takımları planlamadığı yerlere getirebilir. Galatasaray’ın iç sahada alacağı galibiyetler işin rengini değiştirebilir.

“En kritik sınav iç sahadaki Brugge maçı”

Galatasaray’ın bu umudu yaşıyor olması lazım. Karşınızda problemler içinde olan Real Madrid var. Grup aşamasında karşılaşıyorsunuz. İç sahada PSG ve Real Madrid’i yenmek istememiz gerekiyor. Ama halen kritik olan sınavın iç sahada Brugge ile oynanacak maç olduğunu düşünüyorum.

Real Madrid yorumu

Zinedine Zidane ile ilgili bu kadar konuşmalar, alacağı tazminat haberleri yapıldıktan sonra o dikiş tutmayacak demektir. Son gelişmeleri bu şekilde okuyabiliriz. Zidane’nın camia ile olan bağları kopmuş görünüyor. Hem grup operasyonu hem de ikinci rakibine karşı kaybetmemek de sizi başka noktaya götürebiliyor. PSG’nin de hata yapmaması bazen sizi de kuvvetli bir noktaya götürebiliyor.

“Falcao’nun uyum süreci zaman alacaktır”

Falcao’nun takımla, takımın oyuncuyla uyum sağlaması önemli. Bu da mutlaka zaman alacaktır. İdmandan ziyade maç içindeki reaksiyonları bilmek gerekiyor. Falcao çok üst düzey bir oyuncu. Geçiş dönemindeki kayıpları azaltıyor. Falcao’nun uyum süreci zaman alacaktır. Teknik adamlar kamplardan önce transfer bitsin isterler. O dönemde futbolcuyu herkes görecektir ve alışacaktır. İşler geç olunca tren kaçmış oluyor. Ama iş işten geçmiş değil tabi ki.

Falcao’ya gelecek toplar…

Falcao, elbette Atletico Madrid’deki gibi olabilir. Orta sahanın orta bölümünde sıkıntı görünüyor. Belhanda yok. Ömer Bayram katkı veriyor. Kanatlardan değil ama oyunun ortasından topun akışına katkı anlamında Belhanda ve Ömer’e ihtiyaç duyuluyor. Brugge maçında bu sıkıntı yaşanmış olabilir diye düşünüyorum. Orada da akışkanlık olursa Falcao’ya gelmesi istenen toplar gelir. Ömer ile yaptığı pas alışverişini hatırlıyoruz. Falcao’ya alışmaktan ziyade, takımın buna alışması lazım. Bunu etkiye döndürecek bir çözüm aranıyor diye düşünüyorum.

“Falcao baskı altında ezilecek bir oyuncu değil”

Falcao’nun performansını hep beraber göreceğiz. Ama Şampiyonlar Ligi ve ligde ciddi katkı verecektir. Zaten onun için geldi. Belirleyici olacaktır. Böyle oyuncuların üzerinde anormal baskı oluşacak. Karşılama, on binlerce mesajlar, ciddi ödemeler. Bu stresin altında ezilen oyuncular olabiliyor. Fakat; Falcao bu beklentilere karşılık verecek bir oyuncu.

“Galatasaray şampiyonluğun güçlü adayı”

Keyifli bir maç olacaktır Yeni Malatyaspor karşılaşması… Her deplasman, üst seviyedeki takımlar için zor olacaktır. Bu hafta da zorlu bir maç var diyebilirim. Galatasaray şampiyonluğun güçlü adayı ve ligin en iyi kadrosuna sahip takımı. Sergen Hoca’nın da ekstra dokunuşları maça keyif katacaktır. Ligimizde teknik adamlarının katkıları da dikkat çekiyor. Keyifli bir maç olacaktır. Galatasaray’ın kazanacağını düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler