Cenk Ergün'den Ozan Kabak sözleri! İtalya, İngiltere, Almanya...

22.11.2018 - 16:35 | Son Güncellenme: 22.11.2018 - 19:35

Cenk Ergün'den Ozan Kabak sözleri! İtalya, İngiltere, Almanya...

Galatasaray'ın eski sportif direktörü Cenk Ergün, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.

Cenk Ergün'ün açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Sedat hoca ile uzun yıllar aynı çatı altında bulunduk. Türkiye'de çok saygı duyulası bir iş yaptılar. Fiziksel anlamda engelli olan vatandaşlarımızın evden çıkmaları bile psikolojik travma olmasına rağmen onlar çok büyük iş yaptılar. Onlara teşekkür ediyorum.

Türkiye'deki transfer piyasasını ve Serie A'nın dışarıdan nasıl göründüğünü merak ediyorlar. Özellikle Cengiz Ünder'in İtalya'da gösterdiği performansı ve yıldız adaylarının transferlerini merak ediyorlar. Ben de yorumlarımı onlara ifade ettim.

Ülkemizde yerli ve yabancı oyunun sisteminin negatif yanları konuşuluyor ancak pozitif yanları da var. Oyuncularımız kendilerini yurt dışında göstermek de istiyor. Zeki Çelik, Okay ve Cengiz ünder gibi. Bizim gençlerimiz de kendilerini yukarıya doğru itiyor. Cengiz ve Salih örneğinde olduğu gibi. Yeter ki bu kararı alabilsinler. 

Barcelona'ya kadar çıkmış futbolcular vardı İspanya'da. Rüştü Reçber, Okay, Nihat Kahveci, Emre Çolak gibi... Çok ismimiz oldu orada. İyi oyuncularımızın zorlanmadan adapte olacağı bir ülke. Bu bir avantaj Türk futbolcular için.

Ozan Kabak'la ilgilenen kulüpler...

İtalyanlar Ozan Kabak'ı transfer ediyor. Galatasaray'da olan 2000 jenarasyonundaki arkadaşlar uzun yıllar milli takımda çok başarılı oldular. Çok ciddi bir takip altındaydılar. Ozan Kabak da hocasının kendisine verdiği şansı çok iyi değerlendirdi. Bu takip üst seviyeye çıktı. Şampiyonlar Ligi'nde de ligde de oynuyor. Takımın iyi performans gösterdiği oyunculardan biri. İtalyanlar bana Ozan Kabak, Yusuf ve Abdülkadir'i sordular. İtalya'daki sportif direktörlerin önünde U17, U15'e kadar futbolcular var. Ozan da bu isimler arasında ön planda.

Ozan Kabak'ı  takip altında. İtalya, Almanya, İspanya ve İngiltere'den takımlar var. Premier Lig'in bazı scoutları Türkiye'den, Rusya'dan oyuncuları takip ediyor.

Galatasaray, Mraz'ı transfer etmek istiyor mu?

Samuel Mraz'ı izleme şansım oldu. Serie A'da başarılı olan bir futbolcunun takibe alınması doğru. Bu gerçek midir bilmiyorum ama Galatasaraylı yetkililerin böyle oyuncuları takip etmesi normal. Ocak ayının şöyle bir sıkıntısı var: Transfer çok çabuk olmalıdır. Kış kampına yetişmesi gerekiyor. Yazdaki gibi değil, dar şartlar altında ve kısa sürede doğru olanı yapmak zorundasındır. Empoli'de başarılı bir futbolcu.

Aykut Kocaman'a hayırlı olsun. Özdeleştiği bir camiaya tekrar geri döndü. Galatasaray'ın sıkıntısı ise sakatlığı azalmayan futbolcular. Hakikaten zor bir maç. Galatasaray iç saha avantajını ön plana koyup maçların favorisidir. Milli maç arasının ardından oynanan ilk maç çok sıkıntı olur. Ardından Moskova maçı. Sert ve mücadele gücü yüksek bir maç olur. Kim kazanır tahmininde bulunmak doğru olmak.

Galatasaray Ali Sami Yen'de oynanacak maçın favorisidir. Ancak maçlar giderek zorlanmaya başladı.

Belhanda ile ilgilenen kulüp var mı?

Belhanda kötü bir dönemde sakatlandı. Ocak transfer dönemi bitecek. Menajerler vasıtasıyla transfer haberleri girdi. Belhanda performansı ortada. Çin, Rusya ve Arabistan gibi pazarlar ortaya çıktı ancak bunlar havada. Çünkü futbolcu sakatlandı. Sakatlığı olan oyuncu ikinci plana atılır.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler