Menemen FK Teknik Direktörü Cenk Laleci’den İddialı Açıklamalar

18.07.2023 - 10:09 | Son Güncellenme: 18.07.2023 - 10:42

TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Menemen FK Teknik Direktörü Cenk Laleci’den iddialı açıklamalar geld. ''Hedefimiz bu sene şampiyonluk, 3 yılda süper lig''

Menemen FK Teknik Direktörü Cenk Laleci’den İddialı Açıklamalar

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

Son günlerin en çok konuşulan futbol kulüplerinden biri olan İzmir temsilcisi Menemen FK’nın başarılı teknik direktörü Cenk Laleci, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Detaylar...

''Menemen FK son 4-5 yılda futbol olarak çok kan kaybetti''

Menemen'in 4-5 yıl çok kan kaybettiğini söyleyen Laleci, ''Öncelikle şunu ifade edeyim, Menemen FK son 4-5 yılda futbol olarak çok kan kaybetti. Başkanımız Bilgin Tokul zaten camiayı ve kulübü çok iyi bilen bir insan. Daha önce de kulübe talip olmuştu ama doğru zaman bu zamanmış diyelim.'' dedi.

''Menemenspor Menemenlilerindir''

Başkan Bilgin Tokul'un seçilmesinden dolayı herkesin öutlu olduğunu söyleyen Laleci, ''Menemen halkı başkanlığa Bilgin Tokul’un gelmesinden dolayı çok mutlu. Tabiri caizse, gelen misafirlerin yoğunluğundan başkanımızla konuşamaz olduk. Başkanımızın odasına gönderilen çiçeklerden odasında yürüyemez duruma geldik. Çok sevilen ve çok itibar gösterilen biri başkanımız. Bu arada Menemen Gençlik taraftarları “Menemenspor Menemenlilerindir” sloganını çıkarttı ve bu slogan şehirde çok tuttu. Zannediyorum bu sezon maçlarımızı bu destekle full oynayacağız.'' dedi.

''Yapma hocam, bu oyuncuyu siz alamazsınız''

Transfer görüşmelerinde kimsenin inanmadığını söyleyen Laleci, ''Transfer görüşmelerinde ilk başta kimse bize inanmak istemedi, hatta ben devreye girdiğim zaman bile 'Yapma hocam, bu oyuncuyu siz alamazsınız' bile dendi. Ama sonra işin rengini değiştirdik, hedefimizin şampiyonluk olduğunu herkes görmüş oldu. '' dedi.

''Hedefimiz 3 yılda Süper Lig'e yükselmek''

Hedeflerinin Süper Lig'e yükselmek olduğunu söyleyen Laleci, ''Hedefimiz 3 yılda Süper Lig'e yükselmek. Bu sene ise kadroyu kurarken, bu ligde iyi işler yapmış, herkesin takdir ettiği, karakterli ve takım oyuncuları seçmeye özen gösterdik. Kurduğumuz kadro seneye TFF 1. Lig'in de iskelet kadrosunu oluşturacak.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Gol kralı Menemen’de!
Habere Git

''Menemen gelişen bir yer''

Menemenin tesisleri hakkında konuşan Laleci, ''Menemen çok fazla futbol potansiyeli olan bir yer ve aynı zamanda Çanakkale’ye doğru genişleyen bir coğrafya. Burada her mahallede futbol sahası, futbol tesisleri, okul takımları, spor liseleri var. Aileler ve amatör takımlar oyuncularını bize getiriyor, inşallah bizde bu potansiyeli değerlendirmeye çalışacağız.'' dedi.

''Süper Lig gördüler''

''Ben daha önce Menemen FK’da önce yardımcı hoca olarak sonra teknik direktör olarak görev almıştım. Ama çok faal bir teknik adamım. Bu kulübe çok oyuncu getirdim. Örneğin Tirespor’dan Mert Hakan Yandaş, Erzin’den Samed Ali Kaya, Beşiktaş U-19’dan Tayfun Aydoğan, Veli Çetin ve Furkan Yaman gibi. Pek çok isim Süper Lig gördü, Allah yollarını açık etsin.'' dedi.

''Hepsinin ayrı bir hikayesi var''

Kazandırdıkları oyuncular hakkında konuşan Laleci, ''TFF 1. Lig'de iken çok deneme ile oyuncu kazandırdık. Almanya’dan gelen Ahmet Sagat, MLS’den gelen Kamara ve Amatör Lig'den İbrahim Rasheed Akanbi gibi. Hepsinin ayrı bir hikayesi var. '' dedi.

İlgini Çekebilir
Süper Lig ekipleri Cenk Şen'i göze kestirdi
Habere Git

''Ben Manchaster City’de oynacağım''

İbrahim Akanbi'nin hedefleri hakkında konuşan tecrübeli teknik adam, ''Biz İbrahim Akanbi’yi Amatör küme takımlarından İzmir Foçaspor’dan aylık 500 € bedel karşılığı transfer ettik. İlk geldiğinde “Ben Manchaster City’de oynacağım” derdi ama herkes ona gülerdi. Sonraki performansı ile herkesi şaşkına çevirdi. Sheerif ile Avrupa Kupalarında neler yaptı. Şimdi fikir değiştirmiş, hedefi Fransa Lig 1’de oynayacakmış. Her zaman arar sorar.'' dedi.

Cenk Laleci, açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı:

''Kamara, MLS Los Angeles’ten geldiğinde kendisinin futbolcu olduğuna pek çok kimse inanmadı, adeta hip-hopçu gibi bir havası vardı. Ancak çıktı oynadı ve hemen akabinde bizde kendisini Hatayspor’a sattık.  Ahmet Sagat ile olan hikayemiz ise çok enteresan. Almanya’da bölgsel lig takımlarından Koblenz’de sıradan bir oyuncu olarak denemeler katıldı. Kendisinde enteresan bir bitiricilik sitili var. Kampa götürmeye karar verdim ama o zamanki başkanımız Tahir Şahin “hocam, bu tip oyunculardan çok var, kampa götürme istersen” dedi. Bizde kendisini gizli saklı bir şekilde kampa götürük ve çıktığı ilk maçta beni yanıltmadı ve şükürler olsun 2 gol attı. Maçtan sonra başkanımız yanıma geldi “insanlar bazen yanılabilir” diyerek ne kadar haklı olduğumu söyledi. Ahmet Sagat’tan sonra Almanya’dan 1000’lerce telefon aldım.''
 
 
 
 
 
 

Senin için hazırladığımız haberler