Cenk Tosun, Galatasaray'a 3. golünü attı

05.11.2022 - 20:33 | Son Güncellenme: 05.11.2022 - 21:32

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş karşılaşırken siyah beyazlılara 1-1 beraberliği getiren gol milli futbolcu Cenk Tosun'dan geldi

Cenk Tosun, Galatasaray'a 3. golünü attı

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş, Nef Stadyumu'nda karşılaşıyor. Galatasaray Mauro Icardi ile 1-0 öne geçerken Beşiktaş Cenk Tosun ile 1-1 beraberliği buldu. 

Son iki maçta üç gol

Cenk Tosun, Galatasaray'a karşı son 4 derbide 3 gol attı. Tosun son olarak geçtiğimiz hafta Beşiktaş'ın Ümraniyespor'u 5-2 yendiği maçta 2 gol ve 1 asiste imza atmıştı. 

Şenol Güneş farkı

Cenk Tosun Valerien Ismael döneminde 10 maçta 1 gol, 0 asist ile oynarken Şenol Güneş geldikten sonra 2 maçta 3 gol, 1 asist performansını gösterdi. 39 golle Şenol Güneş yönetiminde Beşiktaş formasıyla en fazla Süper Lig golü atan oyuncu olan Cenk Tosun, kariyerinde Galatasaray filelerine gönderdiği 4 lig golünün 3'ünü siyah-beyazlı formayla kaydetti.

Cenk Tosun'dan kopyala-yapıştır

Cenk Tosun'un Galatasaray'a attığı bu gol, 23 Kasım 2016'da Vodafone Park'ta oynanan Benfica maçındaki geri dönüşün ateşini yakan golü hatırlattı. Siyah-Beyazlılar Benfica karşısında çıktığı UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında ilk devreyi 3-0 geride kapatmıştı. Mücadelenin 58. dakikasında sahneye çıkan Cenk Tosun, Beck'in açtığı ortayı akrobatik vuruşla tamamlayarak geri dönüşü başlattı. Beşiktaş Cenk Tosun'un ardından Ricardo Quaresma ve Vincent Aboubakar'ın golleriyle maçı 3-3 berabere bitirdi.

Senin için hazırladığımız haberler