Lorenzen Wright, Hayat Sigortası İçin Mi Öldürüldü?

19.06.2022 - 00:41 | Son Güncellenme: 19.06.2022 - 00:55

Çürümüş cesedi tarlada bulunan eski NBA yıldızı Lorenzen Wright’ın cinayetinde eski basketbolcunun hayat sigortası için öldürüldüğü iddia edildi. İşte detaylar...

Lorenzen Wright, Hayat Sigortası İçin Mi Öldürüldü?

AJANSSPOR HABER

Ulusal Basketbol Ligi’nin (NBA) eski oyuncularından Lorenzen Wright’ın cinayetinde tüyler ürperten yeni detaylar ortaya çıktı. The Sun tarafından yayınlanan habere göre Wright’ın annesi oğlunun hayat sigortası için gelini tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

Çürümüş cesedi bulundu

NBA yıldızı Lorenzen Wright 18 Temmuz 2010 gecesi ortadan kayboldu. 18 Temmuz’da kaybolduğu bildirilen Wright’ın çürümüş cesedi kayıp ihbarından 10 gün sonra bir golf sahasının yakınındaki ıssız bir tarlada bulundu.

Cesedi delik deşikti

Kaybolduktan 10 gün sonra çürümüş cesedi bulunan eski basketbolcunun cesedi adeta delik deşik haldeydi. Emniyet güçleri tarafından olay yerinde yapılan incelemede Wright’ın kafasında, gövdesinde ve sağ ön kolunda olmak üzere 11 kurşun girişi bulundu.

Ölmeden önce eşinden ayrılmıştı

Wright’ın kaybolmasının ardından harekete geçen ekipler eski basketbolcu ile yaklaşık 5 aydır ayrı olan eşi Sherra Wright’ın NBA yıldızının Tennessee’deki evinden yeni ayrıldığını tespit etti. Sherra ve Lorenzen Wright eski basketbolcu öldürülmeden önce ayrılmışlardı.

Eşi 30 yıl ceza aldı

Ünlü eski basketbolcunun cinayetinin ardından yürütülen soruşturma 7 yıl sürdü. 2019 yılında soruşturma devam ederken eski basketbolcunun eşi Sherra birinci derece şüpheli olarak takip edildi ve eşinin ölümünden sorumlu tutuldu. Sherra Wright ise hakkındaki birinci derece cinayeti kolaylaştırma suçlamasını kabul etti ve 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Polisi aramaya çalışmış

Soruşturma devam ederken ortaya çıkan detaylardan biri ise Wright’ın kaybolduktan 1 gün sonra sabah saatlerinde 911’i arayarak yardım istemeye çalışmış olması oldu. Acil çağrıya cevap veren memurun ifadesine göre acil aramada karşı tarafın ne dediği net olarak anlaşılamamış ve daha sonrasında arka planda silah sesleri duyulmuştu. Silah seslerinin duyulduğu arama kaydı mahkemede jürilere de dinletildi.

Bilgi almak için ödül koyulmuştu

Lorenzen Wright’ın ölümü Memphis şehrinin en çok konuşulan cinayeti olmuştu. Memphis şehri ve Memphis Grizzlies bir dönem Memphis Grizzlies forması da giymiş olan Wright’ın kaybolması hakkında bilgi veren kişilere 5 bin dolar ödül verileceğini açıkladılar. Tennesse Eyaleti ise Wright’ın bulunmasına yardımcı olabilecek her bilgi için 10 bin dolar ödeneceğini açıkladı. Ayrıca kişilerin cinayetler hakkında anonim olarak bilgi paylaşmasını destekleyen Crime Stoppers kuruluşu da Wright’ın kayboluşu hakkında gelecek her bilgi için bin dolar ödül belirlemişti.

Aile üyeleri şüpheli bulundu

Cesedinin bulunmasının ardından cinayeti soruşturulan Wright’ın yakınları soruşturmada şüpheli bulunmuşlardı. Wright’ın eşi Sherra, Sherra’nın kuzeni Jimmie Martin ve peyzaj mimarı Billy Ray Turner cinayet soruşturmasında gözaltına alındı ve sorgulandı. Peyzaj mimarı Turner, Sherra Wright tarafından eski basketbolcuyu öldürmek için işe alınıp alınmadığı konusunda sorgulandı.

Daha önce de öldürmeye çalıştılar

Ortaya çıkan diğer detaylara göre ise Sherra Wright eski NBA yıldızını daha önce de öldürmeye çalışmış fakat başarısız olmuştu.  Savcılar, Sherra tarafından Lorenzen Wright’ı öldürmek için işe alındığı ortaya çıkan peyzaj mimarı Turner ve Sherra Wright’ın kuzeni Martin daha önce de ünlü yıldızı öldürmek için silahlarla Lorenzen’in Atlanta’daki dairesine gittiklerini açıkladı. Zorla içeri giren Martin ve Turner evde birini bulamadıkları için evden ayrılmışlar ve Sherra Wright, Lorenzen Wright’ı öldürmek için başka bir plan yapmıştı.

Eşini aldatıyordu iddiası

Soruşturmadan yer alan savcılardan birine göre ise Sherra Wright ve oeyzaj mimarı Billy Ray Turner, Lorenze Wright’tan gizli romantik bir ilişki yaşıyorlardı. Atlanta’da peyzaj mimarı olan Turner ve Sherra Wright ikisinin de sık sık gittiği bir kilisede tanışmışlardı. Savcılara göre ise Turner manipüle edilmeye oldukça açık biriydi.

Kaçmaya çalışmış

Mahkemede ifade veren Sherra Wright’ın kuzeni Martin, kuzeninin kendisine Turner ile Lorenze Wright’ı öldürmek için bir plan yaptıklarından bahsettiğini söyledi. Martin’in anlattıklarına göre Sherra Wright ve Turner, Lorenzen Wright’ı öldürecekleri tarlaya çekebilmek için plan yapmışlardı. Sherra Wright’ın kuzeninin ifadesine göre Sherra ve Turner, Lorenzen’i tarlaya çektikten sonra onu pusuya düşürdüler. Lorenzen, Turner ve Sherra tarafından vurulmadan önce bir çitin üzerinden atlayarak kaçmaya çalışmış ikili ise eski yıldızı kovalamıştı.

Uyuşturucu iddiası

Sherra Wright cinayet soruşturmasının başlangıcında Lorenzen Wright’ın gittikçe ciddileşen bir uyuşturucu problemi olduğunu iddia etmişti. 2019 yılında ise Sherra Wright uyuşturucu hikâyesinden vazgeçti ve birinci derece cinayeti kolaylaştırma suçlamasını kabul etti. Sherra Wright’ın kuzeni Martin’in soruşturması sırasında ise Turner’ın Lorenzen Wright’ı öldürdüğü silahı Kuzey Mississippi Gölü’ne attığı ve 2012’de dedektiflere silahı nerede bulacaklarını söylediği aktarıldı. Cinayet silahı daha sonra FBI dalgıçları tarafından Lorenzen'in cesedinin bulunduğu yerden sadece 80 kilometre uzakta bulundu ve cinayet silahı bulunduktan kısa bir süre sonra Turner 2017'de tutuklandı.

12 kişilik mahkeme jürisi tarafından birinci derece cinayet, cinayete teşebbüs ve komplo kurmaktan suçlu bulunan Turner ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Jüriler bu karara varmadan önce 2 saatlik bir görüşme gerçekleştirdiler.

Para için öldürüldü

Mahkeme sırasında Lorenzen Wright’ın annesi Deborah Marion, gelini Sherra’nın milyon dolarlık hayat sigortasından faydalanabilmek için eski basketbolcuyu öldürdüğünü iddia etti. Sherra Wright, Lorenzen Wright’ın ölümünün ardından çok kısa bir sürede eski yıldızın hayat sigortası poliçesinden 1 milyon dolar almıştı. Wright’ın bu poliçesi eğer ona bir şey olursa çiftin yaşayan 6 çocuğuna bakabilmek için oluşturulmuştu. Wright’ın çocukları Sherra Wright’ın 2022’de erken tahliyesi için Tennessee Şartlı Tahliye Kurulu’na ifade verirken Lorenzen Wright’ın annesi Sherra’nın serbest bırakılmasına karşı bir ifade verdi.

Şu an hapiste olan Sherra Wright ise hapishanedeki tutum ve davranışlarının düzgün olması nedeniyle erken tahliye edilmesi gerektiğini iddia etti.

Lorenzen Wright kimdir?

4 Kasım 1979 tarihinde Oxford, Amerika Birleşik Devletleri’nde dünyaya gelen Lorenzen Wright 1996'da yedinci sıradan seçilerek NBA oyuncuları arasına dahil oldu. 13 sezon NBA’de forma giyen Wright, kariyeri boyunca Los Angeles Clippers, Atlanta Hawks, Memphis Grizzlies, Sacramento Kings ve Cleveland Cavaliers için mücadele etti.


NBA kariyeri boyunca 778 maçta forma giyen ve bu maçların 447’sinde ilk beş olarak başlayan Wright’ın kariyer istatistikleri ise şu şekildeydi: 23,8 dakika, 8 sayı, 0,8 asist, 6,4 ribaunt, 0,6 top çalma ve 0,7 blok.

Senin için hazırladığımız haberler