Ceza yayına uzaklaştırmak ve boş bırakmak yasak

24.04.2021 - 13:28 | Son Güncellenme: 24.04.2021 - 13:33

Süper Lig'de 37. hafta maçında Antalyaspor'a konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'den savunma oyuncularına uyarılar geldi.

Ceza yayına uzaklaştırmak ve boş bırakmak yasak

Galatasaray bu sezon benzer savunma hatalarından çok çekti. Cimbom'd iki puan kaybedilen Trabzonspor karşılaşmasında en çok tepki çeken isimlerden biri Luyindama oldu. Trabzonspor maçında bordo-mavililerin sol kanattan gelişen atağında ceza sahasına yapılan ortayı Luyindama, yay üzerine doğru nişanladı, topu kontrol eden Edgar Ie de golü yaptı. Savunma oyuncularına öğütlenen temel öğretilerden olan bu pozisyon ve türevlerini Galatasaray bu sezon birçok defa yaşadı.

Göztepe ve Hatay maçlarında da yaşandı

Göztepe maçında yine soldan yapılan ortada çok yanlış pozisyon alan Galatasaray savunması karşısında Diabete bomboş kaldı ve jeneriklik bir gol attı. Hatayspor deplasmanında durum 1-0'ken sağdan kullanılan faul atışından ceza yayını boş bırakan Galatasaray savunması rakibe rahat şut çekme imkanı bırakmış Ribeiro farkı 2'ye çıkarmıştı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ya tamam ya devam maçı niteliğinde Antalyaspor maçı öncesi savunma oyuncularını net şekilde uyardı. Terim, ceza yayı bölgesini boş bırakmayı ve kanatlardan gelen ortaları o bölgeye doğru uzaklaştırmayı yasakladı.

Stoperlerin göze çarpan hataları

Marcao Erzurum maçında rakibinin çalımında ters ayakta kaldı ve penaltı yaptırdı.

Donk ilk yarıda içeride oynanan Kayserispor maçında soldan gelen ortayı yay üzerine doğru uzaklaştırmış bunun sonucunda Kayseri golü bulmuştu. Luyindama maç 2-2 devam ederken yüksek gelen topu ayağından açtı ve ağır kalınca penaltıya sebebiyet verdi. Galatasaray geriye düştü.

Beşiktaş derbisinde ceza sahası içerisinde soldan gelen ortayı sektiren Luyindama, atağın golle sonuçlanmasına sebebiyet verdi. 1-0'dan sonra da Beşiktaş atakları yaşanırken ceza sahası üzerinde Luyindama'nın kaptırdığı top sonrası siyah-beyazlılar farkı ikiye çıkardı.

Ankaragücü deplasmanında Galatasaray 1-0 gerideyken rakibiyle birebir kalan Marcao yine çalım hamlesine ters ayakta yakalandı ve çok basit şekilde rakibine geçildi. Marcao tehlikeyi engelleyemeyince fark ikiye çıktı.

Çaykur Rizespor karşılaşmasının henüz ilk dakikalarında Saracchi soldan çok kötü bir taç atışı yaptı ve yanlış bir tercih yaptı. Luyindama da kararsız kalınca Samudio araya girip golü yaptı. Emre Kılınç'ın soldan geriye pasında Marcao sektirdi, topu kapan Boldrin Rize'nin ikinci golünü attı. Maç 3-3 devam ederken, ceza sahası içerisinde Luyindama Michalak'ı çok rahat döndürdü. Michalak, sola çıkardı ve Fernando golü attı.

Senin için hazırladığımız haberler