Cezaların arkasında Göksel Gümüşdağ mı var? Adnan Öztürk'ten flaş açıklamalar...

12.11.2018 - 15:26 | Son Güncellenme: 12.11.2018 - 18:26

Cezaların arkasında Göksel Gümüşdağ mı var? Adnan Öztürk'ten flaş açıklamalar...

Galatasaray'ın eski ikinci başkanı Adnan Öztürk, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Derbide yaşanan olaylara değinen Adnan Öztürk verilen cezaların adil olmadığını söyledi.

İşte Adnan Öztürk'ün açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri:

Kayserispor galibiyeti iyi oldu. Bütün olayların üzerine nefes oldu. İçime doğmuştu. 3-0 bazılarına çok net bir mesaj oldu. Galatasaray'ı yıllardır çok takip ediyorum. Galatasaray'ı fazla köşeye sıkıştırmaya kalkışıldığı zaman böyle reaksiyonlar oluyor.

"Daha iyi olmalılar"

Feghouli nispeten daha iyiydi. Ancak Belhanda ve Feghouli'nin performansı çok daha yüksek olmalı. Galatasaray'da 10 numaralı formayı giymek kolay değil. Galatasaray armasını taşıyorsa ikisi de çok daha iyi olmalı.

Mustafa Cengiz'in açıklamaları öncesinde bir öngörüye sahip değilim. Sayın başkanın yerine bence ikimiz konuşalım. Başkanın basın toplantısında neler söyleyeceğini bilemiyorum.

"Türk futbolunun patronluğuna soyunmuş..."

Herkesin bildiği ama kimsenin dillendiremediği bazı konular var. Türkiye'de Türk futbolunun patronluğuna soyunmuş bir beyefendi var. Yıldırım Demirören üstüne alınmasın o kişi Göksel Gümüşdağ. Belediyeye harçlar veriyoruz, helali hoş olsun devlete verdiğimiz paralar. Bu paraların kime gitmesini isterim? Taraftarı olmayan, amacı olmayan bir kulübe milyon Euro'lar ödenmesi mi, yoksa kardeşlerimize spor mu yapılsın?

Biz şampiyon bitirmeyi garantilemiştik Ünal Aysal döneminde. Dışarı hava almaya çıkıp masaya döndüm. Dosyanın üzerinde Play-Off yazıyordu.

Futbolda yayın gelirlerini artırmak için bir sene Galatasaray'ı paçasından aşağıya çekmişlerdi. Başkan ve Fatih hocayı ikna ettiler, sanki biz onu kabul etmesek korkuyoruz algısı oluşturacaklardı. Biz yine şampiyon olduk.

"Bu beyefendilere tahammül etmem mümkün değil"

Perde arkasında resmi sıfatı olmayan kişilerin manipüle etmesini kabul edemem. Bu mesajı direkt o arkadaşa söylüyorum. O belediyenin paralarıyla fakir insanlara spor yaptırsın. Sahanın içinde yapamadığı manipülasyonları saha dışına taşırmasınlar. Sadece Galatasaray için demiyorum. Bu beyefendilere tahammül etmem mümkün değil. Memnun olmazsa gitsin mahkemeye versin.

Bu cezaların arkasında Göksel Gümüşdağ var diyemem ama bu arkadaş yıllardır Türk futbolunun erişilmez patronu gibi davrandığını biliyoruz. Yıldırım Demirören'i kendisi seçtirmişti zaten. Zamanında TFF başkanı olmak da istemişti, denemişti. Yıldırım Demirören dev bir kulübün başkanlığını yaptı, dolayısıyla TFF başkanı seçildi. Ali Dürüst ve Yıldırım Demirören bu manipülasyonlar kulübleri ne kadar zarara uğratacağını biliyoruz.

"Bazılarının rüyasında vardır"

Bazılarının rüyasında vardır. Şirketi, kulübü partatıp satalım diye düşünürler. Fatih Terim'e Mersin İdman Yurdu maçının ardından da böyle bir ceza vermişlerdi. Biz her şeyin farkındayız.

Galatasaray camiasına sesleniyorum: Bu tür tuzaklara düşmemek lazım. Sakin olmak lazım. Bu oyunda sinirlenirsen kaybedersin. Sporcuların üzerindeki yük çok fazla. 90 dakika mücadele etmek hiç kolay değil. Bunların içinde politik eylemleri kesmek, sporcuları ve teknik heyeti kesmek yöneticilerin işidir. 

Bütün futbol camiası Göksel Gümüşdağ'ın bu durumunu biliyor. Kimse de söylemiyor. Mutfaktaki bu operasyonlar çok büyük bir saygısızlık. Bu dizaynları yapanlar hiçbir şey elde edemeyecekler.

Göksel Gümüşdağ bir dönem Florya'dan çıkmazdı bir dönem.

Avrupa'daki bundan sonraki hedef UEFA Kupası'na kalabilmek. Umarım onu başarırız. Türkiye'de şampiyon olacağımıza gönülden inanıyorum. Ne zaman Galatasaray'a bir şeyler dikte etmeye çalışırsanız, Galatasaray'ın tepkisi çok değişik olur. Geçen maçta gördük, bunun devamı da gelecektir.

Senin için hazırladığımız haberler