Chelsea'ye darbe üstüne darbe! Satışa ve bilete izin yok

10.03.2022 - 13:19 | Son Güncellenme: 10.03.2022 - 14:11

Rusya'nın Ukrayna'ya girmesinden sonra İngiliz hükümeti Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'in mal varlıklarını dondurdu. Alınan karara göre kulüp devredilemeyecek, bilet satışı yapamayacak sadece kombinesi olanlar tribüne girecek. Hiç bir transfer işlemi yapılamayacak.

Chelsea'ye darbe üstüne darbe! Satışa ve bilete izin yok

AJANSSPOR HABER

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından İngiliz hükümeti, Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'in de aralarında yer aldığı 7 Rus iş insanın İngiltere'deki mal varlıklarının dondurdu.

Chelsea'ye özel statü

Kararın ardından Chelsea'nin durumu merak konusu oldu. Alınan bilgiye göre Chelsea'ye özel bir lisans verilecek ve çalışanlar bununla görevine devam edecek.

Satış durduruldu, bilete izin yok

Kararla Chelsea'nin satış süreci de durduruldu. Ayrıca kulüp sezonun kalan maçları için bilet satışı yapamayacak. Chelsea'nin kendi sahasında oynayacağı maçlara sadece kombine kart sahipleri alınacak. Chelsea ürünlerini satan mağazalar yeni bir karara kadar kapalı kalacak. Roman Abramovich'in bu süreçte Chelsea ile ilgili herhangi bir işlem yapamayacak.

İlgini Çekebilir
Chelsea nasıl satılacak? Bilinmezlik dolu bir süreç
Habere Git

Transfer yapamayacak

Öte yandan Chelsea, bu süreçte kontratı biten oyuncularla yeni sözleşme imzalayamayacak. Futbolcu satamayacak ve yeni transfer yapamayacak.

Chelsea için kimler teklif vermişti?

Chelsea'nin 27 Şubat'ta satışa çıkartılmasının ardından teklif verenler şöyleydi:  Türk iş insanı Muhsin Bayrak, Philadelphia 76ers'in ortaklarından Josh Harris, New York Jets'in sahibi Woody Johnson, İngiliz milyarder Nick Candy, MLB takımlarından Los Angeles Dodgers ve NBA takımı Los Angeles Lakers'ın hissedarlarından Todd Boehly, İsviçreli bilyoner Hansjorg Wyss.

Senin için hazırladığımız haberler