Hataysporlu Christian Atsu Deprem Enkazından Kurtuldu

07.02.2023 - 11:42 | Son Güncellenme: 07.02.2023 - 12:35

Hatay'da 7.7'lik depremin enkazının altında kalan Hataysporlu Christian Atsu, saatler süren çalışmaların sonunda kurtarılarak hastanaye kaldırıldı...

Hataysporlu Christian Atsu Deprem Enkazından Kurtuldu

AJANSSPOR-HABER

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremin en çok vurduğu illerden biri olan Hatay'da arama kurtarma çalışmaları gecekmeli de olsa başladı. Futbol dünyasının dört gözle iyi haber beklediği Atakaş Hataysporlu Christian Atsu'dan müjdeli haber geldi. Futbolcu enkaz altından çıkartıldı..

Atsu için çelişkili haberler geldi

Dün gün boyu Atsu için çelişkili haberler geldi. Batı medyasında çıkan haberlerde Atsu'nun kurtarılıp hastaneye kaldırıldığı yazıldı. Ancak Türkiye'deki yerel kaynaklardan bir türlü bu yönde teyit gelmedi. 

Gazeteci Adams dün gece duyurdu ama

Gazeteci Saddick Adams, dün akşam 22.30 civarında Atsu'nun enkazdan çıkartıldığını duyurdu. Biz de bu haberi Adams'a dayanarak verdik. Ama buna rağmen Ganalı futbolcu için yerel kaynaklardan ve kulüp çevresinden bir türlü doğrulama gelmedi.  

İlgini Çekebilir
Adams: Atsu enkazdan çıkartıldı
Habere Git

Kulüpten de teyit açıklaması geldi

Atakaş Hatayspor Basın ve Dış İlişkiler Sözcüsü Mustafa Özat, nihayet sevindirici haberi bu sabah yaptığı açıklamayla teyit etti. Christian Atsu'nun yaralı olarak kurtarıldığını belirten Özat, oyuncunun hastanede tedavi altına alındığını vurguladı. 

Dualar Taner Savut için

 Atsu'nun kurtarılması herkesi sevince boğarken diğer yandan Atakaş Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut'a hâlâ daha ulaşalımadı. Mustafa Özat, Savut için zamanın daraldığını ve artık tehlikeli saatlere gerilmeye başlandığını söyledi.

Volkan Demirel şehirde mücadeleye devam ediyor

Öte yandan depremin ilk saatlerinde sosyal medyadan tüm Türkiye'ye seslenerek gözyaları içinde yardım çağrısı yapan Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel de şehirde takımıyla kalmaya ve depremde mağdur olanlar için çalışmaya devam ediyor. Demirel'in verdiği mücadele tüm ülkeyi duygulandırırken sosyal medyadan yapılan paylaşımlarda bir çok kişi "Futbolcuyken sana çok kızıyordum ama hakkını helal et" diye yazdı.

İlgini Çekebilir
Volkan Demirel, Türk halkına seslendi: "Sokaklar yardım diye inliyor"
Habere Git

Mustafa Özat, Radyospor'a Atsu hakkında konuştu

Radyospor'a bağlanan Mustafa Özat yağtığı açıklamada, "Cristian Atsu şu anda hastenede tedavisi devam ediyor. Ayağı yaralı ancak şu anda detaylı bilgi bilmiyorum. Hayatta olduğu için çok mutluyuz. Taner Savut hocamız için de dua ediyoruz. İnşallah güzel haberler alırız. Hatay'ın yarısı gitti, şehir çok kötü durumda. Hatay'daki felaketin boyutunun ne kadar ciddi olduğu dün gece algılandı. Karayolu açık, şehir gidişinde kontroller var. Bugün yardımlar gelmeye başladı. Hatay Devlet Hastanesi maalesef yıkıldı." ifadelerini kullandı.

"Volkan Demirel her şeyi organize etti"

Hatayspor takımının Adana'ya geçeceğini söyleyen Özat, "Futbolcularımız ve Volkan hocamız bugün Adana'ya gidecek. Adana Türk Eğitim Derneği'nde 60 kişilik yer ayrıldı. Volkan hocamız sağ olsun var olsun birçok şeyi organize etti. Yürekli adam, 40 yıllık Hataylı gibi davrandı. Ali Koç Bey, Kulüpler Birliği birçok konuda yardımcı oldular. Gün birlik olma günü." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler