'Çilek' değil, 'kabak' tadı veriyor! Kiev'e kazandırdı...

09.07.2020 - 10:27 | Son Güncellenme: 09.07.2020 - 14:10

Galatasaray'a büyük ümitlerle transfer edilen ve Wesley Sneijder'in boşluğunu bir türlü dolduramayan Younes Belhanda, Alanyaspor maçında 100. kez sarı-kırmızılı formayı terletti. Belhanda, Kiev'e ne kadar kazandırdı? Kendisi ne kadar kazandı? Çarpıcı rakamlar...

'Çilek' değil, 'kabak' tadı veriyor! Kiev'e kazandırdı...

Emrah KARALİNÇ-AJANSSSPOR

Galatasaray, Süper Lig’in 31.haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a 4-1 mağlup oldu. Bu maçta 100. kez sarı-kırmızılı formayı terleten Younes Belhanda’nın oynaması, eski kulübü Dinamo Kiev’e yaradı. Galatasaray, Kiev’e ne kadar ödeme yapacak? İşte tüm detaylar...

Belhanda için ‘sağlam’ bir kontrat yapılmıştı

Ukrayna ekibi Dinamo Kiev’in Galatasaray ile Younes Belhanda transferinde yaptığı ‘sağlam’ kontrat, Faslı futbolcunun Alanyaspor maçında oynamasıyla birlikte bir kez de daha gündeme geldi.

Kiev’e 250 bin Euro ödeme yapılacak

Galatasaray ile Dinamo Kiev arasında yapılan ve borsaya da bildirilen anlaşmaya göre; Belhanda’nın forma giydiği her bir 25. maç sebebiyle Kiev ekibi 250 bin Euro net ödeme alacak.

Kiev, kontratın meyvelerini topluyor

Belhanda’nın Alanyaspor maçında dalya deyip, 100.maça çıkmasının ardından Kiev, yapılan kontratın meyvelerini toplamaya devam etmiş oldu.

Galatasaray, Avrupa’ya giderse 250 bin Euro daha ödenecek

Öte yandan Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi’ne katılması halinde Kiev ekibi 500 bin Euro gelir elde edecekti. Sarı-kırmızılılar, Avrupa Ligi’ne katılım gösterebilirse Kiev’e 250 bin Euro daha ödeme yapılacak.

Belhanda’nın bonservisi ne kadardı?

Belhanda transfer edildiğinde Galatasaray, Kiev’e 8 milyon Euro net bonservis bedeli ödemişti. 4 yıllık kontrat imzalanan futbolcu ile de yıllık 3 milyon 350 bin Euro karşılığında el sıkışılmıştı.

Belhanda da kazanmaya devam ediyor

Bu arada Younes Belhanda, takımı Galatasaray’ın Süper Lig ve UEFA müsabakalarında kazandığı maçlarda puan başına 5 bin Euro prim elde ediyor. Futbolcu, Galatasaray’ın kazandığı her 25 puan sonrası da ekstra 100 bin Euro prim elde ediyor. Peki bu ne anlama geliyor?

Belhanda’nın oynadığı ve kazanılan maçlardan elde ettiği gelir ne kadar?

Galatasaray, Belhanda'nın bu sezon oynadığı 11 Süper Lig maçını kazandı. Böylece Belhanda’nın oynadığı ve kazanılan maçlardan elde ettiği gelir puan başı hesabına göre 165 bin Euro’yu buldu. Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray herhangi bir maç kazanamamıştı. O yüzden ise Belhanda, Devler Ligi'nden gelir elde edemedi.

Her bir 25 puanda 100’er bin Euro’yu cebe koyuyor

Galatasaray’a olan maliyetiyle tartışma konusu olan Belhanda, takımının kazandığı her bir 25 puanda da 100 bin Euro’yu cebine koyuyor. Belhanda, böylelikle 200 bin Euro daha kazanmış oluyor. Galatasaray, 31 haftada 52 puan topladı.

Belhanda bu sezon kaç gol attı?

Younes Belhanda bu sezon Galatasaray’da Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası, Süper Kupa ve Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 29 maçta 2115 dakika süre aldı. Futbolcu 6 gol atıp 2 asist yaptı. Arap kulüplerinin transfer listesinde olan futbolcu ile ilgili belirsizlik devam ediyor. Belhanda'nın kontratı 31 Mayıs 2021 tarihinde sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler