Galatasaray maçının ardından UEFA ülke puanında son durum ne?

20.09.2023 - 21:53 | Son Güncellenme: 20.09.2023 - 22:17

Temsilcimiz Galatasaray'ın Kopenhag ile karşılaştığı Şampiyonlar Ligi maçının ardından Türkiye'nin UEFA ülke puanı nasıl etkilendi? İşte detaylar...

Galatasaray maçının ardından UEFA ülke puanında son durum ne?

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

UEFA ülke puanında takipçilerimizden İskoçya, İsviçre ve Sırbistan'ın takımlarının dün akşam Şampiyonlar Ligi ilk maçlarında mağlup olmalarının ardından bu akşam Kopenhag karşısına çıkan Galatasaray alacağı galibiyetle 2 puan alarak ülke puanına 0.50 puan daha kazandırma fırsatını yakalamıştı. Sarı-Kırmızılılar böylece hem rakiplerle arayı biraz daha açmak hem de önümüzde yer alan Belçika ile aramızdaki farkın açılmamasını sağlayabileceklerdi. 

Galatasaray fırtına gibi başladığı ve çok sayıda net gol pozisyonu yakaladığı maçta Kopenhag önünde beklenmedik şekilde 2-0 yenik duruma düştü. Ancak pes etmeyen Galatasaraylı oyuncular son 5 dakikada buldukları 2 golle sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldılar. Bununla birlikte beraberlikle 1 puan alan Galatasaray, ülke puanına 0.25 puan kazandırdı. Böylece 32.850 olan Türkiye’nin ülke puanı 33.100’e çıktı. Bu puanla takipçilerimizle aramızdaki fark az da olsa açıldı.

UEFA ülke puanı uygulamasında grup maçlarında elemelerden farklı olarak galibiyete 2 beraberliğe 1 puan veriliyor. Bu puanlar da ülkenin ana katılımcı sayısına bölünüp ülke puanına ekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler