Galatasaray - Rizespor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İlk 11'ler

08.03.2024 - 09:10 | Son Güncellenme: 08.03.2024 - 19:05

Trendyol Süper Lig’de zirvenin sahibi Galatasaray, İlhan Palut yönetimindeki Çaykur Rizespor’u konuk ediyor. İşte Galatasaray - Rizespor ilk 11'i ve tüm detayları.

Galatasaray - Rizespor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İlk 11'ler

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig’de puan kaybının telafisi olmadığı haftalara girildi. Fenerbahçe’nin Pendikspor’u konuk edeceği hafta Galatasaray, Rizespor’u ağırlıyor. Haftanın açılış karşılaşmasında oynanacak mücadelenin detayları belli oldu. İşte Galatasaray - Rizespor maçının tüm detayları...

Cimbom, lig şampiyonluğuna odaklandı

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında İlhan Palut'lu Çaykur Rizespor’u konuk ediyor.  Türkiye Kupası ve Avrupa’ya veda eden sarı-kırmızılılar, lig şampiyonluğuna odaklandı. Cimbom, ligde oynadığı son 16 karşılaşmada mağlup olmadı. Haftaya ezeli rakibi Fenerbahçe’nin iki puan önünde lider giren Galatasaray, Rizespor’u mağlup ederek haftayı kayıpsız atlatmak istiyor. 

Çaykur Rizespor'un hedefi; Başakşehir'in koltuğu

Çaykur Rizespor ise Süper Lig'de 11'er galibiyet ile mağlubiyet ve 6 beraberlikle 39 puan elde etti. Karadeniz ekibi, 29. Hafta öncesinde averajla RAMS Başakşehir'in ardında 7. sırada yer aldı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray’ı eleyen Sparta Prag darmadağın oldu
Habere Git

Galatasaray'da 3 futbolcu, Rizespor maçında yok!

Sergio Oliveira'nın yanı sıra sakatlıkları bulunan Abdülkerim Bardakçı ve Serge Aurier, Çaykur Rizespor'a karşı mücadele edemeyecek. Wilfried Zaha, Hakim Ziyech ve Davinson Sanchez'in durumları ise bugün yapılacak antrenmandan sonra belli olacak.

Benhur Keser, İstanbul'a götürülmedi, Varesanovic maskeyle oynayacak

Deplasmanda oynadığı son 4 lig maçını kaybeden, son 3'ünde gol de atamayan Çaykur Rizespor'da ise Benhur Keser dışında eksik yok.

Orta alanın önemli ismi Dal Varesanovic yüzünde maskeyle mücadele edecek.

İşte Galatasaray - Çaykur Rizespor ilk 11'leri

  • Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Berkan Kutlu, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Mertens, Barış Alper, Kerem Aktürkoğlu, Icardi
  • Çaykur Rizespor: Gökhan, Taha, Alikulov, Emirhan, Hojer, Shelvey, Muammer, Varesanovic, Olawoyin, Akintola, Minchev

Çaykur Rizespor'da Galatasaray galibiyetine rekor prim

Süper Lig'de bu akşam lider Galatasaray'la karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'da galibiyet primi açıklandı. İstanbul'da sahaya galibiyet için çıkacak olan Çaykur Rizespor'da kulüp tarihinde görülmemiş bir prim vaadi ortaya çıktı.

Çaykur Rizespor yönetiminin Galatasaray'ı yenmeleri halinde futbolculara yaklaşık 1,5 milyon lira dağıtılacağı öğrenildi.

Okan Buruk: "Fenerbahçe'yi baskı altına alalım"

Ezeli rakibi Beşiktaş'ı deplasmanda yenerek zirvedeki yerini koruyan Galatasaray'da teknik patron Okan Buruk, Çaykur Rizespor maçı öncesi takımla bir toplantı yaparak galibiyetin önemini anlattı.

Şampiyonluk yolunda her maçın final niteliğinde olduğunu dile getiren deneyimli çalıştırıcının, "Evimizde daha net galibiyetler almamız gerekiyor. Elbette bizimle oynayan takımlar savunmayı ön planda tutuyor. Yine de sonuca daha erken gitmeliyiz. Arkamızda yine müthiş bir taraftar olacak. Bizi çok iyi konsantre olmuş, bu ligin kaliteli takımlarından biri bekliyor. Beşiktaş deplasmanında aldığımız galibiyetin anlam kazanması için puan kaybetmememiz lazım. Her maçımız bir final ve milli araya iki karşılaşmayı kazanarak girersek çok iyi bir avantaj yakalarız" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Buruk'un gözü rekorda

Galatasaray bugün Rams Park'ta Çaykur Rizespor'u mağlup ederse iç sahadaki galibiyet rekorunu tekrarlayacak. Teknik Direktör Okan Buruk'un, Mircea Lucescu'ya ait 18 maçlık iç sahada kazanma rekoruna ortak olmasına sadece bir galibiyet kaldı.

Sarı-kırmızılı takım kritik karşılaşmada sahadan üç puanla ayrılırsa hem Fenerbahçe ile puan farkını 5'e çıkaracak hem de iç sahada kazanma rekorunu egale edecek. Bu sezon kendi evinde oynadığı 14 lig maçını da kazanan Galatasaray, iç sahada puan kaybetmeyen tek takım durumunda bulunuyor.

Galatasaray - Çaykur Rizespor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray - Çaykur Rizespor mücadelesi bugün (8 Mart Cuma günü) saat 20.00’de başlayacak. Mücadele beIN Sports 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler