Okan Buruk, Galatasaray'ın Yeni Fatih Terim'i Olacak Mı?

19.06.2022 - 19:57 | Son Güncellenme: 20.06.2022 - 11:49

Galatasaray'ın Avrupa Fatihi unvanını almaya başladığı dönemden 4. bir isim teknik direktörlük koltuğuna oturuyor. Hagi, Bülent Korkmaz ve Hamza Hamzaoğlu'ndan sonra sıra Okan Buruk'ta.

Okan Buruk, Galatasaray'ın Yeni Fatih Terim'i Olacak Mı?

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, 1987-88'de bir yıl formasını da giyen Mustafa Denizli yönetiminde Avrupa'da tabir caizse bir arslan gibi kükredi. Bugün adı Şampiyonlar Ligi olarak değiştirilen Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı finale kadar yükseldi. Galatasaray, daha sonra efsanesi olacak Gheorghe Hagi'nin kaptanlığındaki Steaua Bükreş'e elenerek, finalin eşiğinden dönmüştü. Ama 88'de 'Avrupa Fatihi' efsanesi de başlamıştı.

Avrupa Şampiyonu oldular

Avrupa Fatihi Galatasaray, 2000 yılında Fatih Terim'in yönetiminde UEFA Avrupa Kupası'nı (bugünkü UEFA Avrupa Ligi) kazanarak, Türkiye futbol tarihine geçti. Aynı takım Mircea Lucescu yönetiminde de UEFA Süper Kupası'nı kazandı. Elbet 88'den itibaren sadece Avrupa'da değil, Süper Lig'de de sayısız şampiyonluk elde edildi.

Dördüncü Avrupa Fatihi futbolcu geliyor

Avrupa Fatihi Galatasaray'da payı olan bir çok futbolcu sonrasında teknik direktör olarak da takımın dümenine geçti. Bu ekolün son ismi artık resmi açıklaması beklenen Okan Buruk oldu. Geriye de bakarak daha önceki isimleri de hatırlayalım:

  • Gheorghe Hagi
  • Bülent Korkmaz
  • Hamza Hamzaoğlu
  • Okan Buruk

Hagi, Fenerbahçe zaferiyle kupa aldı

Üst üste kazanılan 4 lig şampiyonluğunun yanı sıra UEFA şampiyonluğunun da baş mimarlarından olan Hagi, iki kez Galatasaray'ın başına geçti. Efsane isim, ilk olarak Fatih Terim'in istifasının ardından Mart 2004'te göreve geldi. Galatasaray'ın 100. yılında şampiyonluğu ezeli rakibi Fenerbahçe'ye kaptıran Hagi, sezon sonunda görevinden ayrıldı. Ancak Hagi, geride 5-1'lik bir Fenerbahçe zaferiyle kazanılan Türkiye Kupası bıraktı.

Bülent Korkmaz yeni Fatih Terim olamadı

Galatasaray'ın 'Cesur Yürek'li kaptanı Bülent Korkmaz, 40 yaşında kulübeye geçti. Şubat 2009'da yeni Fatih Terim olacağı gözüyle Galatasaray'ın başına geçen Korkmaz, sezon sonu bırakmak zorunda kaldı. Avrupa Ligi'nde son 16'da Hamburg'a dramatik şekilde elenmeseydi, belki daha ileri gidecek ve böylece yazgısı da başka olacaktı. Ama iki efsanenin buluşması kısa sürdü.

Hamzaoğlu 3 kupayla tarih yazdı ama

Hamza Hamzoğlu, 91-95 arasında formasını giydiği Galatasaray'da sol tarafın önemli ismiydi. Takımdan ayrılığı yadırganan başarılı isimlerdendi. Ama o, 2014-15 sezonu başladıktan sonra sürpriz şekilde kendini Galatasaray'ın teknik direktörü olarak buldu.

Akhisarspor'da bir çıkış yapmıştı ve bunun semeresini çok erken aldı. Babasını kaybettiği gün Galatasaray'dan teklif almıştı. İki uç duyguyu aynı anda yaşamıştı. Cesare Prandelli'nin yerine gelen Hamzaoğlu, Galatasaray'ı şampiyon yapmayı başardı! Üstelik Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı da aldı. Ne varki geldiği gibi sezon ortasında; Kasım 2015'te de ayrılmak zorunda kaldı.

İlgini Çekebilir
Aslan'ın yeni hocası olacak Okan Buruk'un sözleşmesi neden 2 yıl?
Habere Git

Buruk, Inter'in kefaretini ödeyecek

Ve Okan Buruk... Mustafa Denizli, giderayak onu sezonun son maçlarında oynatmış ve dikkat çekmişti. 1992-93 sezonunda takımın başına geçen Karl Heinz Feldkamp'ın yönetiminde de yıldızlaştı. 2001'de Emre Belözoğlu ile birlikte Inter'e transfer olana kadar Aslan'ın en önemli dinamolarından biriydi.

Bonservis bedeli kazandırmadan gittiği için yıllarca taraftar onu affetmedi. Teknik direktörlük için adı her ortaya atıldığında da bu konu gündem oldu. Buruk, şimdi bir nevi kendini affettirmeye ve yeniden kabul ettirmeye geliyor. Bir nevi Inter'in kefareteni ödeyecek.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a dünya yıldızı! Yönetim şartlarını araştırıyor
Habere Git

Buruk şampiyon uvnanıyla geliyor

Hagi, Bülent Korkmaz ve Okan Buruk'a göre Galatasaray'daki futbol kariyeri en az yaldızlı olan isim Hamza Hamzaoğlu. Ancak o, daha büyük efsane olan Hagi ve Korkmaz'ın yapamadığını yaparak, Galatasaray'ı şampiyon yaptı. Bakalım parlak oyunculuk kariyeri ve Medipol Başakşehir ile teknik direktör olarak da şampiyonluğu olan Okan Buruk, Galatasaray'ın yeni Fatih Terim'i olacak mı? Evet, o da bu beklentinin gölgesinde geliyor.

Senin için hazırladığımız haberler