Son Dakika | Cimer'e Beşiktaşlı Josef Başvurusu

12.09.2022 - 11:10 | Son Güncellenme: 12.09.2022 - 11:24

Son dakika spor haberi: Ankaragücü maçı sonrası 1 maç ceza alan Josef de Souza için Beşiktaşlı Avukatlar Derneği, CİMER'e başvuru yaptı. Detaylar haberimizde...

Son Dakika | Cimer'e Beşiktaşlı Josef Başvurusu

AJANSSPOR HABER

Beşiktaşlı Avukatlar Derneği tarafından hazırlanan dilekçe ile taraftarlar ve dernekler Cumhur Başkanlığı İletişim Merkezi'ne (Cimer) başvuru yapmaya başladı. 

Fanatik'te yer alan habere göre; Beşiktaşlı Avukatlar Derneği, itiraz dilekçesini yayınlayıp, "Josef de Souza hakkında verilen karara ilişkin, TFF’ye başvuru yapmak isteyen taraftarlarımız başvurularını TFF’ye gönderilmek üzere Cimer vasıtasıyla yapabilir" bilgilerini paylaştı.

Basın toplantısında gözyaşlarına hakim olamadı!

Hafta sonunda yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Josef de Souza, "Hayatta bazen söylediklerinizden çok yaptıklarınız daha çok şey ifade eder. Ben de böyle insanım. Yaptıklarımla kendimi karakterimi gösteririm. Geçen hafta federasyonda teknik direktörlerin, futbolcuların, başkanların olduğu bir toplantı yapıldı. Birlik ve beraberlik mesajları verildi. Şiddete karşıtlık mesajları verildi ve bu çok doğruydu. Herkese bunu gösterdik. Ama bulunduğumuz durumda geçen haftaki maçta ben takımı yardımcı oldum. Takım arkadaşlarımı korudum. Hakeme yardımcı oldum, hakemi korudum. Bunun sonucunda gerçekten haksız bir ceza aldım. Bu cezanın boyutu çok önemli değil. Ben zaten 4, 5 haftadır takımdan uzağım. Burada cezanın neden verildiği, niye böyle bir ceza verildiği asıl mesele. Ben orada yüzde 100 doğru bir şey yaptığıma inanıyorum. Arkadaşlarımı korudum. Federasyon bana 5 maç da verebilirdi. Buradaki asıl mesele, böyle bir aksiyon sonucunda ceza veriliyor olması. Benim kabul edemediğim bir şey. Hayal kırıklığına uğradım ve üzgünüm" ifadelerini kullandı ve ekledi:

Tahkim'den de red geldi

"Başkana çok teşekkür ediyorum. Karara itirazımız değerlendirilirken, biz şöyle bir talepte bulunduk. Benim bunları Tahkim Kurulu'nda olayı anlatmam, kendimi savunmam konusunda bir talepte bulunduk. Ancak nedense Tahkim Kurulu bunu kabul etmedi. Ben orada bu kadar hassas bir durumu kendim anlatmak istedim. Fakat maalesef Tahkim böyle bir şeye de izin vermedi. Bu konuda da biraz üzgünüm."

Beşiktaş'tan ayrılıyor

Öte yandan; Josef De Souza, basın toplantısından birkaç saat sonra kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sezon sonunda Beşiktaş'tan ve Süper Lig'den ayrılacağını açıkladı:

"Duygusallaşarak ağlamamın nedeni, ailemle görüşmem ve haksız bir ceza aldıktan sonra verdiğimiz karar. Eminim ki buna benzer bir olay yine olacak ve ben de tekrar aynı tavrı sergileyeceğim. Bu sezon elimizden gelenin en iyisini yapıp Beşiktaş'ı tekrar şampiyon yapmaya çalışacağız. Ancak gelecek sezon için artık burada kalmak bana bu tür bir olay tekrar yaşanırsa aynı tepki vereceğim için kendimi güvende hissettirmiyor. Çünkü biliyorum ki karakterim nedeniyle takım arkadaşlarıma yapılacak saldırganlığı kabul etmeyeceğim ve tekrar ceza alacağım. Bu yüzden kendimi güvende hissetmediğim bir ligde kalamam, bu söylediğimi kalbimi çok acıtıyor olsa bile."

İşte o paylaşım

Senin için hazırladığımız haberler