Manchester City - Newcastle United: 5-0 (Maç Sonucu - Özet)

08.05.2022 - 21:47 | Son Güncellenme: 08.05.2022 - 22:07

Premier Lig'de Manchester City ile Newcastle United karşılaştı. Maçı 5-0 kazanan Manchester City, Liverpool'dan liderliği geri aldı. İşte detaylar...

Manchester City - Newcastle United: 5-0 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Premier Lig'in 36. haftasında Manchester City ile Newcastle United karşı karşıya geldi. Kritik mücadeleyi 5-0 kazanan Manchester City, maç fazlası ile liderliği devralan Liverpool'dan 1. sırayı geri aldı.

İlk gol 19'da geldi

Manchester City, karşılaşmanın 19. dakikasında ilk golü kaydetti. İlkay rakip yarı alanda sol iç kulvardan, ceza alanı sağ çapraza uzun bir top yolladı. O bölgeye koşu yapan Cancelo kafayla topu ters köşedeki Sterling'e aktardı. Sterling, kale sahası içinde sol tarafta müsait pozisyonda kafayı vurdu. Top, kalecinin sağından ağlarla buluştu.

38'de fark 2 oldu

City, Newcastle United karşısında 38. dakikada farkı 2'ye çıkardı. De Bruyne sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza yayının solunda İlkay'a uzun gönderdi. İlkay topun gelişine sağ ayağıyla şutunu çekti. Kale sahasında topu kontrol etmek isteyen kaleci topu sektirdi. Laporte seken topa dokundu ve top kalecinin solundan filelere gitti.

Goller ikinci yarı devam etti

Manchester City, mücadelenin ikinci devresinde de gollerine devam etti. Ev sahibi takım sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. De Bruyne ön direğe kesti. O bölgeye koşu yapan Rodri kafayı vurdu. Top yakın direk tarafından kalecinin sağından ağlara gitti.

Dakika 90 oldu City durmadı

Manchester City, gollerine 90. dakikada da devam etti. Grealish sol kanatta pozisyonu sürükledi ceza alanına kadar topu getirdi ve dışarıya çıkardı. Ceza sahası ön çizgisinde Zinchenko sol ayağıyla kaleye vurdu. Yerden etkisiz giden topa penaltı noktası yakınında Foden dokundu. Top filelere gitti.

Gol perdesini açan kişi aynı şekilde kapattı

Manchester City-Newcastle United maçının gol perdesini açan Sterling, perdeyi kapatan isim de oldu. Grealish sol kenardan getirdiği topta Foden ile verkaç yaparakceza alanı önü sol çapraza atağı taşıdı. O noktadan ceza alanı içi sağ çapraza oynadı. Sterling müsait pozisyonda yakın mesafeden topu ağlara gönderdi.

Liderliği geri aldı

Newcastle United karşısında aldığı bu görkemli galibiyetin ardından Liverpool'dan liderliği geri alan Manchester City, puanını 86'ya yükseltti. Newcastle United ise 43 puan ile 13. sırada kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler