Manchester City - Borussia Dortmund: 2-1 (Maç Sonucu - Özet)

14.09.2022 - 23:24 | Son Güncellenme: 15.09.2022 - 00:40

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Erling Haaland, Manchester City formasıyla eski takımı Borussia Dortmund'u yıkan golü attı. City, geriden gelip maçı 2-1 kazandı.

Manchester City - Borussia Dortmund: 2-1 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu ikinci haftasında Manchester City ile Borussia Dortmund karşı karşıya geldi. Yaz transfer dönemde Dortmund'tan City'e transfer olan Erling Haaland, eski takımını yıkan golü kaydetti. Alman ekipte forma giyen milli futbolcu Salih Özcan ise 90 dakika sahada kaldı. City, kendi evinde Dortmund karşısında geriden gelerek 2-1 kazandı.

Haaland eski takımını yıktı

Yaz transfer döneminin en çok konuşulan ismi Erling Haaland, 60 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Borussia Dortmund'tan Manchester City'e transfer olduktan sonra ilk kez eski takımına karşı forma giydi. 22 yaşındaki süperstar, maçın 84. dakikasında eski takım arkadaşlarını yıkan gole imza attı.

Geriye düştüler ama...

Manchester City, 1-0 geriye düştüğü mücadeleyi kazanmayı başardı. 56. dakikada Bellingham ile Almanlar'ın öne geçmesini engelleyemeyen Manchester City, 80'de Stones ve 84'te Haaland'ın golleri ile geriye düştüğü maçtan kayıpsız ayrılmayı başardı.

City grupta lider

Kendi evinde kazanmayı bilen Manchester City, G Grubu'nda puanını 6 yaparak liderliğini sürdürdü. Borussia Dortmund ise 3 puanda kalarak grubun 2. sırasında yer aldı.

İlk yarı golsüz geçildi

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ölümü nedeniyle saygı duruşuyla başlayan müsabakanın ilk devresi golsüz geçildi. İlk 45 dakikada Manchester City kontrolü dikkat çekerken, topun Erling Haaland ile bir türlü buluşturulamaması ve Dortmund tarafından yapılan iyi savunma mücadelenin taktik savaşına döndüğünü gösterdi.

Dortmund öne geçti

Mücadelenin 56. dakikasında Borussia Dortmund, deplasmanda Bellingham'ın golü ile öne geçti. Konuk ekibin sağ kanattan kullandığı kornerde kafalardan sekip ceza alanı sol çaprazına açılan topu Reus kontrol etti. Onun ön direğe doğru yaptığı orta-şut karışımı vuruşta iki savunmacı duraklarken arkaya sarkan Bellingham kale alanı ön çizgisinden kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.

Stones müthiş attı, maça denge geldi

Maçın 80. dakikasında Manchester City'de sol kanattan Foden'ın ters tarafa çevirdiği topu sağ taç çizgisi önündeki De Bruyne bekletmeden ceza sahası önündeki Stones'a indirdi. Hafif sağ çaprazda topu iyi kontrol eden Stones, sağ ayağının üstüyle yakın köşeye çok sert vurdu. Kaleci Meyer'in müdahale edemediği top ağlarla buluştu.

İlgini Çekebilir
Real Madrid zinciri bozmadı!
Habere Git

Haaland'ın akrobatik vuruşu City'i geri döndürdü

Maça son noktayı koyan isim ise Borussia Dortmund'un eski yıldızı Erling Haaland oldu. Haaland, 84. dakikada yaptığı akrobatik vuruşla Manchester City'i geri döndürdü. Ev sahibi ekibin çok adamla yüklendiği bölümde Ake'den pası alan Cancelo sol çaprazdan arka direğe sağ ayağının dışıyla şık bir orta kesti. Kafa mesafesinde gelen topa Haaland adeta uçarak sol ayağı ile vurdu. Top yakın mesafeden ağlara gitti.

"Benim golüm biraz daha iyiydi"

Mücadelenin ardından açıklama yapan Erling Haaland, Stones'un kaydettiği golü de hatırlatarak, "Bugün iki müthiş golle kazandık ama sanki benim golüm biraz daha iyiydi" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler