Clichy'den çarpıcı sözler! Hangi hocanın yeri ayrı? Abdullah Avcı için...

15.11.2017 - 12:23 | Son Güncellenme: 15.11.2017 - 12:23

Clichy'den çarpıcı sözler! Hangi hocanın yeri ayrı? Abdullah Avcı için...

Medipol Başakşehir'in yıldız sol beki beIN Sports'ta yayınlanan VIP programına önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ajansspor'un derledikleri...

Futbola nasıl başladı?

Babamdan gelen bir gelenek. Onu sürekli izliyordum. Annem çalışıyordu. Babam benimle ilgileniyordu. Daha sonra futbola aşık oldum. Böyle gelişti.

Eski hocası Wenger'e övgüler!

Arsene Wenger ile ilgili olumlu şeyler söyleyebilirim. İlk antrenörüm o. Beni bir adam haline getirdi. En önemli yanı, bir oyuncu aldığında gruba nasıl katacağını biliyor. Futbolda takım olmak önemli. Şampiyonluk iyi bir grup oluşturmaktan geçiyor. Wenger de bunu iyi biliyor.

Benim futbolla ilgili sevmediğim taraflar var. Futbolu bıraktıktan sonra herkes her şeyi söyleyebiliyor. Futbol oynarken niye söylemiyorlardı? Arsene Wenger sayesinde böyle bir kariyerleri oldu. Bu kadar yıkıcı konuşmalar doğru değil. Bir hocayı kovmak kolaydır. Ama onun neler yaptığına bakmak lazım. Wenger saygı duyulması gereken bir antrenördür.

Bütün çalıştığım hocalara saygım var. Hepsinin bana bir katkısı olmuştur. Arsene Wenger’e ayrı bir sayfa açmak gerek. Bana çok önemli bir şans verdi. Onun sayesinde yıldızlarla oynama şansı buldum. Mancini de Arsenal’den City’ye götürdü. Guardiola, Pellegrini, Blanc gibi hocalarım oldu. Deuschamps da çok önemliydi. Hepsinden bir şeyler aldım ama parantezi Arsene Wenger’e açarım.

"Abdullah hoca inatçı değil."

Abdullah Avcı ile tanışmak benim için pozitif anlamda şaşırtıcı oldu. Gelmeden önce araştırma yaptığımda çok iyi şeyler duymuştum. Türk futbolu adına yaptıkları ortada. Bazı hocalar çok inatçıdır. Ama Abdullah Hoca öyle değil. Diyaloğa açıktır. Her şeyi konuşabiliyorsunuz. Eğer ona mantıklı bir şekilde yaklaşırsanız sizi anlar. Bugünün futbolunda başarılar ve kupalar hatırlanır. Türk futboluna bu kadar iyi şeyler veren bir hocaya güzel bir hediye vermemiz gerekiyor.

Şampiyonluk sözleri!

Ben kadere inanırım. Her oyuncunun kaderi vardır. Şampiyonluk yaşamak gibi. Buraya gelme nedenlerimden biri de burada şampiyonluk yaşamak. Bence başarı çok çalışmaktan geçiyor. Ne olursa olsun yüzde 110 vermek ve kaçak güreşmemek gerekir. Sakatlanmayacağınızın da garantisi yok. Her zaman elinizden gelenin fazlasını vererek başarılar elde edebilirsiniz.

Gelmeden önce kimlerle konuştu?

Buraya gelmeden önce Adebayor ile konuştum. Ondan ülke ve kulüple ilgili bilgiler aldım. Pozitif şeyler söyledi. Ailemin burada (İstanbul) yaşayıp yaşayamayacağı önemliydi. Van Persie ve Nigel De Jong ile de konuştum. İstanbul ile ilgili çok güzel şeyler söylediler. Tabii ki burası Premier Lig seviyesinde değil. Ama gelişiyor. Bir meydan okuma var. Burada kulüp tarafından bize bütün imkanlar sağlanıyor. Umarım biz de onların hak ettiğini sezon sonunda geri verebiliriz.

Neden Başakşehir'i tercih etti?

Tabii ki buraya gelmeden önce Türk takımlarıyla görüşmem oldu. Bu kararı almamda ilk yaptığım görüşme etkili oldu. Başakşehir’de bana duymam gereken her şeyi söylediler. Geçen sene şampiyonluğa çok yaklaşmıştı. Bana ilk toplantıda hissettirdikleri ve ufak detayların bir araya gelmesiyle Başakşehir’i seçtim. Menajerime Türkiye’ye gidersem imza atacağım tek yer Başakşehir dedim. De Jong bana burayı ve Galatasaray’ı kötülemedi. İstanbul ile ilgili güzel şeyler söyledi. Başakşehir’e katılırken ilk görüşmem çok etkili oldu.

"3 büyüklerden teklif aldım."

3 büyüklerden teklif aldım. De Jong bana Galatasaray’ın başarılarından bahsetti. Büyük kulüplerin neler yaptığını biliyordum. Dediğim gibi Başakşehir, bana duymam gereken her şeyi anlattı. Ben de burayı seçtim.

Emre Belözoğlu'na övgüler!

"Emre Belözoğlu çok iyi bir örnek. 37 yaşında ama her şeyini takım için veriyor. Bana biraz Viera’yı andırıyor. Çok kuvvetli insanlar. Ama bunu kendi için değil takım için kullanıyor. Beni istediğin zaman arayabilirsin ve mesaj atabilirsin dedi. Burada her futbolcu için yardıma hazır bir Emre Belözoğlu gördüm. Bence herkes örnek olması gereken bir futbolcu. Bu seviyede kendisini koruyabildiği için gerçekten de müthiş bir örnek."

Birkaç aydır buradayım. Geldiğimden beri burada çok yetenekli oyuncular gördüm. Ama daha çok çalışmak gerek. Ortada bir başarısızlık varsa bu böyledir. Rakibin eğer 10 kilometre koşuyorsa sen de daha çok koşacaksın. Türk oyuncuların eğer ortada bir başarısızlığı varsa daha çok çalışmaları gerekiyor demektir.

Asla çok çok yetenekli bir oyuncu olmadım. Yeteneğim beni bir yere getirmedim. Çok çalışarak geldim. Emre yine iyi bir örnek. Türk oyuncular yetenekli. Herkes tarafından bilinen özellikleri var. Ama profesyonel olmak gerekiyor. Saha içinin dışında saha dışı da önemli. Bence yeteneği profesyonellikle birleştirmek gerekiyor.

Türkçe çok zor bir dil. O yüzden yavaş yavaş öğreniyorum diyebilirim. Bir ülkeye gidiyorsanız iletişim sağlayacak kadar dili bilmek zorundasınız. Ocak’tan sonra birkaç tane kelime daha öğreneceğim. Şu anda çok iyi durumda değilim. 3 yıl burada kalacağım. Bunun garantisini verebilirim. Oynadığım takımlarda hep uzun süreli kaldım. Burada da 3 yıllık kontrat imzaladım. Zaman geçtikçe gençleşmiyorum. Umarım ben de Emre Belözoğlu gibi olabilirim. Bu sadece bana bağlı değil tabii ki. Ama Emre Belözoğlu kadar uzun süre futbol oynamak isterim.

Senin için hazırladığımız haberler