Cocu imzayı attı! Transfer, şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi sözleri!

27.06.2018 - 17:36 | Son Güncellenme: 27.06.2018 - 20:36

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Phillip Cocu için imza töreni düzenlendi. Hollandalı çalıştırıcı, flaş sözler söyledi.

Cocu imzayı attı! Transfer, şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi sözleri!

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Phillip Cocu için imza töreni düzenliyor. Başkan Ali Koç, Sportif Direktör Damien Comolli ve Cocu'nun yer aldığı töreni Ajansspor olarak canlı aktardık. İşte imza töreninde yapılan açıklamaların tamamı;

Ali Koç'tan Cocu açıklaması ve Kocaman'a teşekkür

Hocamızla anlaştık, sembolik imza törenini yapıyoruz. Başkan olduğum sürece ilk ve tek teknik direktör imza törenim olur. Bizden yüksek beklentiyi biliyoruz. Comolli ve Cocu ile en iyisini yapmaya çalışacağız. Cocu ve ailesine hoş geldin diyoruz. Bir Türk teknik adamla devam etseydim bu isim Aykut Kocaman olacaktı. Sizin aracılığınızla Aykut hocaya teşekkür etmek istiyorum. Kutlamamız gereken bir şey var. Cocu birkaç gün önce dünya evine girdi. Kendisini ve eşini kutluyorum.

"Şampiyonluk ve transfer sözü vermedik"

Cocu'ya teşekkür etmek istiyorum. Cocu'nun bizde en dikkat çeken tarafı 4 yılda 3 şampiyonluk yaşamasaydı. Bu çok önemli. Son 4 sezonda PSV'nin gücü çok iyi değildi. Belki kendisi farklı düşünebilir. Fenerbahçe gerekli zemini sağlayan bir kulüp. İstatistik olarak hocamızın takımlarında ekip performansının arttığını gördük. Genç oyunculara şans tanıması, altyapı hocalığı döneminde de başarılı olması tercihimizin önemli etkeni oldu. Biz şampiyonluk ve transfer sözü vermedik. Biz kültür değişikliği sözü verdik.

Direkt Cocu ile temasa geçtik. Anlaşma sağlandı. 10 Temmuz'a kadar en şeffaf şekilde her şeyi açıklayacağım. Artısıyla eksisiyle her şeyi bileceksiniz. Cocu'nun nice sarı- lacivertli başarılı yıllar görmesini diliyorum. Başarılar.

Transferleri imza atmadan açıklamak istemiyorum. Nazar değmesin diye. Yakınlaştığımız oyuncular olabilir. Transferleri Şampiyonlar Ligi maçına kadar yetiştirmek istiyoruz.

Cocu: Buraya futbol felsefemi yansıtmaya geldim

Hepinize teşekkür ederim. Burada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Başkanımızla Fenerbahçe'nin başarısı için neler yapabiliriz, bunu konuştuk. Buraya futbola dair felsefemi yansıtmaya geldim. Çok çalışacağız. Bu yolculuğa yarın hep beraber çıkıyoruz. 5 yıldan fazla süredir PSV'de görev yapıyordum, Fenerbahçe'nin bana ilgisi oldu. Önüme yeni bir kulüp çıktı. PSV'de yakaladığım başarı burada da başarabileceğime inandığım için Fenerbahçe'yi tercih ettim.

Cocu: Yaratıcı ve öne oynayan bir takım olacağız

Futbola bakış açım, felsefem kesinlikle değişmeyecek. Fakat çalışma yöntemlerim farklı olacak. Çünkü farklı bir lig. Yaratıcı ve öne doğru oynayan bir takım olacağız. Futbol felsefem değişmeyecek.

"İlk olarak elimizdeki oyunculara bakacağız"

Tabii ki Fenerbahçe'nin birçok maçını izledim. Bu işin en iyi yolu birlikte çalışmaktır. Önce birlikte çalışmaya başlamalıyız. Birkaç gün tanışma süreci olacak. Fenerbahçe gibi büyük takımların kadrosuna katacakları oyuncuların ekstra olması lazım. Şu anda ilk olarak elimizdeki oyunculara bakacağız.

İki defansif orta saha olacak mı?

Her iki sistemi de kullanabilen bir hocayım. Önemli olan oyuncularımıza ne istediğimizi aktarabilmek. Takımımızdan maksimum verimi almak bizim için önemli. İki defansif orta saha ya da tek defansif orta saha ile oynamak benim için önemli değil. Benim için önemli olan hangi sistem olursa olsun oyuncularımdan maksimum verimi almak. Şu anda A Takım kadrosunda yer alan gençlerimize bakacağız. Kulüp olarak altyapımıza önem vereceğiz. Oyuncularımızla ilgili antrenmanlarda değerlendirmeler yapacağız.

Cocu'dan Fenerbahçe taraftarına mesaj

Taraftarımızın desteği bizim için çok önemli. Eğer taraftarımızın gücünü arkanıza alırsanız muhteşem bir atmosfer olur. Ben burada maçlara çıktım. Harika bir atmosfer var. Barcelona'nın bana çok katkısı oldu. O dönem dünyanın en iyi futbolcularıyla bir arada oynadım. Baskılı takımlarda ne yapılabilir? Bunu öğrendim. PSV'de de aynı deneyimleri elde ettim. Fenerbahçe'de çalışmak için sabırsızlanıyorum.

Comolli: Cocu ile hep takımla ilgili konuşuyoruz

Geçen sezon bu takımı birçok kez izledim. Bu takımı çok iyi tanıyorum. Cocu'yla da görüşmemiz oldu. Hep bu takımla ilgili konuşuyoruz. Nasıl bir takım yaratabiliriz? Bizim için çok önemli noktalar bunlar.

Cocu: Tek başıma başarmayacağım, birlikte başaracağız

Oyuncu olarak farklı ülkelerde forma giydim, o konuda tecrübem var. Bir şeyi çok istiyorsanız her gün çalışmak zorundasınız. Bunu ben tek başıma başarmayacağım, hep birlikte başaracağız. Herhangi bir şeye söz veremem. Bunu rakiplerime saygımdan dolayı söylüyorum. İnanmalıyız. Hep kendimi nasıl geliştirebilirim. Bunu düşündüm. Kuyt, Frank de Boer ve Hidink'le görüşebilirdim. Sorunuza cevabım evet, Kuyt ile görüştüm.

Comolli: Cocu'nun beğendiği bazı oyuncular var

Hem taraftarımızda hem de basında bir rahatsızlık var. Biz doğru an da bu açıklamaları yapmayı doğru buluyoruz. Bizim için doğru transfer dönemi gizliliğin sağlanmasından geçiyor. Cocu ve ben birçok futbolcuyu izliyoruz. Cocu'nun beğendiği bazı oyuncular var.

Cocu: Hedeflerimizin ne olduğunu biliyoruz

Bunun dezavantaj olduğunu düşünmüyorum. Genç ve tecrübeli oyuncuların olmasının faydası olabilir. En anahtar olabilecek nokta bu. Şampiyonlar Ligi harika bir tecrübe. Hedeflerimizin ne olduğunu biliyoruz. Bu gelişim zamanla adım adım olacak. Gitmek istediğimiz bir yön var. Bu yolculuğa yarın başlayacağız.

Senin için hazırladığımız haberler