Corona ne zaman biter? Korona yazın biter mi? Sıcak havada corona ölür mü?

12.03.2020 - 17:20 | Son Güncellenme: 12.03.2020 - 17:20

Corona ne zaman biter? Korona yazın biter mi? Sıcak havada corona ölür mü? soruları trednlere yerleşti. Milyonlarca kişinin korkulu rüyasını koronanın sıcak havada fazla yaşayamayacağı söyleniyor. Peki Corona ne zaman biter? Korona yazın biter mi? Sıcak havada corona ölür mü? İşte detaylar

Türkiye'de yazın gelmesine kısa bir süre kala koronavirüs felaketi ortaya çıktı. Vatandaş ise Corona ne zaman biter? Korona yazın biter mi? Sıcak havada corona ölür mü? sorularını sormaya başladı. Bakan'ın yaptığı '2 ay direnelim' açıklamasından sonra gönüllere bir nebze olsa su serpildi. Peki Corona ne zaman biter? Korona yazın biter mi? Sıcak havada corona ölür mü? İşte detaylar

Corona ne zaman biter? Korona yazın biter mi?
Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, Avustralya’da şu an yaz olmasına rağmen iki vakanın ortaya çıkmasının umutları azaltırken, bulaşmaların salgın halinde yayılmamasının ise umut vaat ettiğini söylüyor.

Diğer yandan Corona Virüsünün, zarflı virüs denen bir yapıya sahip olması nedeniyle dış ortamda uzun süre yaşama şansı olduğu belirtildi. Uzmanlar, virüslerin canlı kalmalarının ortam ısısı, güneş ışığı varlığı, ortamdaki nem oranı gibi birçok etken ile belirlendiğine dikkat çekti.

Yeni tip corona virüs hakkında bilgiler sınırlı olsa da uzmanların çoğu haziran ayında vakaların durmaya yakın hale geleceğini belirtti.

Bakan Koca: 2 ay direnelim

Twitter'dan paylaşım yapan Bakan Fahrettin Koca, ''2 AY DİRENELİM. YAZIN VİRÜSÜN ETKİSİ AZALIYOR. Bilim Kurulumuzun öngörüsü bu yöndedir. Bu hastalık daha çok bir kış enfeksiyonu. Tedbir alırsak, yayılmayı önlersek, büyük olasılıkla, 2 ayda hayat normale döner'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler