Coronavirüsü belirtileri nelerdir?

29.01.2020 - 01:54 | Son Güncellenme: 29.01.2020 - 01:54

Coronavirüsü belirtileri vatandaşlar tarafından en sık aranılanlar arasında. Sağlık Bakanlığı, coronavirüsü ile ilgili açıklamada bulundu. Peki, Türkiye'de coronovirüsü var mı?

Coronovirüsü belirtileri nelerdir? Coronavirüsü bulaşıcı mı? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Çin'de 4,515 vakaya rastlandı ve 116 kişi hayatını kaybetmişti. Peki, Türkiye'de corona virüsü var mı?

CORONAVİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Corona Virüsü semptomları şöyle: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı, kesin olmamakla birlikte birkaç gün sürebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor. MERS ve Sars gibi ölümcül olabilen ve insana geçen bazı Corona Virüsleri olduğu biliniyor.

CORONAVİRÜSÜ BULAŞICI MI?

Hastalık daha çok hayvanlarda ortaya çıkar. Nadiren hayvanlardan insanlara, insanlardan da diğer insanlara geçiş gösterir. Tıpkı mevsimsel grip etkeni gibi yakın temas, öksürük ve aksırık gibi yollarla insanlar arasında yayılım gösterebilir.

TÜRKİYE'DE CORONAVİRÜSÜ VAR MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs hakkında yaptığı açıklamada, "Termal kamera ile şüpheli olarak tespit ettiğimiz, yani ateşinin olduğu bir yolcu olmadığını çok net bir ifade ile söyleyebilirim." dedi.

"(Koronavirüsü) Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde bir operasyon merkezi oluşturduk. Bakanlık bünyesinde de bir bilim kurulu da oluşturuldu." ifadesini kullanan Koca, şunları söyledi:

"(Çin'deki Türk vatandaşları) Türk vatandaşımız olarak 25 kişiye yakın olduğunu biliyoruz. Bu sayı 30-35'i bulabilir. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığımızla işbirliği içerisinde buradan bir Milli Savunma Bakanlığı'nın ambulans uçağı ile getirmekten yanayız.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanlarından oluşan bir ekibi güvenlik tedbirlerinin alınması şartıyla Çin'e göndermeyi ve oradan hastalarımızı, vatandaşımızı gelmek isteyenleri getirmekten yanayız."

Senin için hazırladığımız haberler