Coutinho hat-trick yaptı, Liverpool farklı kazandı!

06.12.2017 - 23:16 | Son Güncellenme: 06.12.2017 - 23:16

Coutinho hat-trick yaptı, Liverpool farklı kazandı!

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu 6. maçında lider Liverpool Anfield Road'da Rusya'nın Spartak Moskova takımı ile karşı karşıya geldi.

Liverpool maça hızlı başladı ve 3. dakikada Coutinho'nun penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Bu golün hemen ardından Firmino'nun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Coutinho sol ayağıyla yerden köşeye bıraktı ve Liverpool farkı 2'ye çıkardı. 

Liverpool'un durmaya niyeti yoktu. 18. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Roberto Firmono sol ayağınla köşeye bıraktı ve skoru 3-0 oldu.

45. dakikada Alberto Moreno sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Moreno'nun yerine James Milner oyuna dahil oldu.

İlk yarı Liverpool'un 3-0 üstünlüğü ile geçildi. 

İkinci yarıyada hızlı başlayanLiverpool 47. dakikada Sadio Mane ve 49. dakikada Coutinho'nun golleriyle skoru 5-0 yaptı. 

Philippe Coutinho maçtaki 3. golünü attı ve hat-trick yaptı. 

60. dakikada ceza sahası içine giren Salah sol ayağı ile köşeye bıraktı ama bu kez Spartak Moskova kalecisi Aleksandr Selikhov gole izin vermedi.

75. dakikada topu orta sahada çalan Sadio Mane topu oyuna yeni giren Sturridge ile buluşturdu, Sturridge ceza sahası içine girer girmez Sadio Mane'ye bıraktı Mane kendisinin ikinci takımının 6'ncı golünü attı. (6-0)

Dakikalara 86'yı gösteriyordu ki Emre Can ile başlayan atakta ceza sahası içinde topla buluşan Mohamed Salah düzgün bir vuruşla skoru 7-0 yapan golü attı. 

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Liverpool, Spartak Moskova'yı 7-0 mağlup etti ve adını Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya yazdırdı. 

Puanını 12 yapan Liverpool Şampiyonlar Ligi E Grubunu lider olarak tamamladı ve adını son 16'ya yazdırdı. 

6 puanda kalan Spartak Moskova ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

YASAL UYARI KAYNAK GÖSTERMEDEN KULLANILAMAZ!

Liverpool'un yıldız oyuncusu Philippe Coutinho bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 6 karşılaşmada 5 gol attı 2 asist yaptı. 

Ayrıca, Coutinho Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'nde hat-trick yapan ikinci oyuncusu oldu. İlk hat-trick yapan oyuncu 2007 yılında Beşiktaş'a karşı Yossi Benayoun idi. 

Maçın 4 ve 6. golünü atan Sadio Mane bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 5. karşılaşmada 3. golünü attı. Mane'nin 1'de asisti bulunuyor. 

Takımının 3. golünü atan Roberto Firmino bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 6. karşılaşmada 6. golünü attı. Firmino'nun 2'de asisti bulunuyor. Firmino 70. dakikada yerini Daniel Sturridge'ye bıraktı. 

Roberto Firmino bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'un en golcü oyuncusu. 

Maçın son golünü atan Mohamed Salah bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 6. maçta 5 gol attı 1'de asist yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler